GCHQ for at udvide hacking af bulk enheder

GCHQ-sikkerhedswebsted

Efterretningsbureauer i Det Forenede Kongerige er i færd med at udvide deres store datahacking-operationer markant i et forsøg på mere effektivt at identificere potentielle trusler på nationalt plan.

Borgerlige frihedsgrupper og fortalere for digitalt privatliv giver anledning til bekymring over, hvad en sådan udvidelse af "bulk equipment interference regime" (EI) ville betyde for almindelige borgeres personlige privatliv.

EI-regimet er den ramme, der gør det muligt for GCHQ-agenter at hacke ind i individuelle telefoner, computere, USB-sticks og endda hele kommunikationsnetværk. Udvidelsen af ​​EI har privatlivets eksperter bekymret for, at dette ville gøre det muligt for statslige agenturer i Det Forenede Kongeriges frie regeringsperiode at køre masse snooping operationer ukontrolleret og ubegrænset.

Da loven om efterforskningskraft vedtog Parlamentet i 2016, blev den straks kritiseret af Edward Snowden som det mest omfattende regeringsovervågningsprogram i den vestlige verden. ”Det Forenede Kongerige har netop legaliseret den mest ekstreme overvågning i det vestlige demokratiets historie. Det går længere end mange autokratier, ”twitterede Snowden dengang. Lord David Anderson, Storbritanniens uafhængige korrekturlæser af terrorismelovgivningen, bemærkede i 2016, at EI kun ville blive "sparsomt" brugt under IPA.

Denne måned sendte sikkerhedsminister Ben Wallace et brev til Dominic Grieve, lederen af ​​efterretnings- og sikkerhedskomitéen, hvor han forklarede, at GCHQ's holdning til EI har "udviklet sig siden loven om efterforskningsbeføjelser modtog kongelig samtykke i 2016."

Wallace betyder i det væsentlige, at GCHQ skal udvide EI til at tage højde for teknologiske fremskridt inden for kommunikationsværktøjer siden den tid. GCHQ-agenter er ikke i stand til korrekt at målrette mod en helt ny række hardwareenheder og softwareapplikationer uden udvidelse af EI.

”EI-operationer er en kritisk kapacitet for vores sikkerheds- og efterretningsbureauer for at holde landet sikkert. Siden vedtagelsen af ​​lovforslaget er kommunikationsmiljøet fortsat med at udvikle sig, især med hensyn til udvalget af hardwareenheder og softwareapplikationer, der skal målrettes. Derudover er udbredelsen af ​​mindre traditionelle enheder og brugen af ​​disse teknologier af enkeltpersoner af interesse fremskredet markant. Efter en gennemgang af de nuværende operationelle og tekniske realiteter har GCHQ revideret den tidligere position og bestemt, at det vil være nødvendigt at udføre en højere andel af den igangværende oversøiske fokuserede operationelle aktivitet ved hjælp af EI-regimet i bulk, end det oprindeligt var planlagt, ”forklarede Wallace i sit brev.

En markant udvidelse af det allerede ekspansive udvalg af regeringsovervågning passer bestemt ikke godt sammen med talsmænd for privatlivets fred i Storbritannien. Hanna Couchman, Advocacy and Policy Officer at Liberty, sigter mod at "bevise, at bulkovervågning aldrig kan retfærdiggøres i et demokrati, der respekterer rettighederne."

Couchman forklarer, ”En af de mest foruroligende aspekter af Det Forenede Kongeriges overvågningsregime er brugen af” bulk-magter ”. Disse beføjelser gør det muligt for staten at hoover og opbevare enorme mængder data om en lang række mennesker. Du behøver ikke at blive mistænkt for nogen forbrydelse eller forseelse for at få beskyttet dit privatliv på denne måde. Det kunne ske med enhver af os - eller mere sandsynligt et stort antal af os. En bulkordre kan gælde for en hel befolkning. ”

Det ubegrænsede omfang af, hvad den foreslåede udvidelse af bulkovervågning ville give mulighed for, er et skræmmende udsigt for privatpersoner. Couchman og andre fortalere for privatlivets fred er ikke villige til at lade dette ske uden kamp: ”Liberty har længe kæmpet mod masseovervågningsstyrker. Den britiske regering har vedtaget en række dybt indgribende overvågningsregimer, og Liberty er altid steget til udfordringen at modstå disse invasive statsmagter. ”

Couchman advarer videre om, at bulkovervågning, “kan bruges af regeringen til at få adgang til vores mest følsomme personlige oplysninger - vores beskeder til venner og familie, de websteder, vi besøger, og hvad vi poster online, hvor vi går og hvem vi går sammen med. Og denne information kan bruges til at opbygge foruroligende detaljerede profiler om os. ”Ikke kun det, men også denne type masse ubegrænset overvågningspraksis fra statslige organer kan have en dybt negativ indvirkning på menneskelig adfærd som helhed. Bulkovervågning giver mulighed for en invasion af privatlivets fred, så gennemtrængende, at det kan få individer til at selvcensurere og til at ændre deres opførsel fuldstændigt, argumenterer Couchman.

Tanken på at leve i den konstante skygge af at have al din online interaktion åben for kontrol fra regeringsorganer er uden tvivl nervøs for mange. En af de bedste måder til at bekæmpe sådan kontrol og sikre dit online privatliv er at bruge en VPN. Med den forestående udvidelse af masse-ikke-kontrolleret overvågningspraksis i Storbritannien er det nu mere vigtigt end nogensinde at kryptere din internettrafik med en VPN. Ved at bruge en af ​​de bedste britiske VPN-tjenester kan du let beskytte dit privatliv online og forhindre, at dine følsomme personlige data konstant er tilgængelige for regeringsagenter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me