International Sports Piracy Crackdown viser tegn på succes

Det kan koste dyrt at streame sportskonkurrencer online eller se dem på tv-abonnementspakker. Sportsfans, der ikke har meget penge, tager somme tider piratkopiering til deres løsning. For nylig er piratsport online imidlertid blevet meget hårdere. Grunden? Regeringer og retshåndhævende myndigheder arbejder hårdere for at slå ned på piratkopiering på vegne af underholdningsindustrien.


I Spanien arresterede myndighederne for nylig syv personer for at have kørt adskillige sportsrelaterede piratkopieringswebsteder. Ifølge politiet har en landsdækkende efterforskning kulmineret med koordinerede angreb og arrestationer. Politiet håber at lukke en sports piratkopieringsring, der antages at have genereret ca. 1,4 mio. EUR til dato.

Anholdelserne skete sent i sidste uge under angreb i Madrid, Alicante, Albacete, Gandía og Valencia. De syv arresterede mænd havde kørt websteder, der giver langt billigere adgang til streaming af fodboldkampe.

Ifølge politiet koordinerede mændene en sofistikeret piratkopiering, der leverede fodboldkampe via streaming, direkte download, abonnementsstreaming og peer-to-peer distribution. Det er denne usædvanligt forskellige række platforme, der gjorde det muligt for webstedsudviklere at skabe massivt økonomisk afkast fra deres ulovlige aktiviteter.

Under deres undersøgelse konstaterede de spanske myndigheder, at serverne til piratkopieringsringen ikke kun var lokaliseret i Spanien, men også i Frankrig, Canada og USA. Denne undersøgelse har pågået siden midten af ​​2016, da den spanske premier fodboldliga - La Liga - officielt klagede over piratkopiering.

På det tidspunkt klagede repræsentanter, der arbejdede for La Liga, over, at de havde opdaget omkring 13 websteder, der tilbyder ulovlig adgang til spanske fodboldkampe og andre internationale konkurrencer.

Anti-piratkopiering Lovgivning Succes

Massiv drift

De spanske myndigheder er gået i fortælling om, at operationen var ekstremt professionelt og med succes styret.

Ifølge kilder, der var tæt på undersøgelsen, tjente webstedsudviklere primært på reklamer, der optrådte på siderne med piratkopieret fodbold. Politiet har også afsløret, at stedets operatører havde forsøgt at gøre operationen sværere at lukke ned ved hjælp af spredte servere og mellemledsfirmaer samt "serverplads-anonymiseringstjenester."

Myndighederne har frosset adskillige bankkonti, som menes at være knyttet til operationen. Derudover hævder retshåndhævelsen, at angreb på otte huse har genereret en enorm mængde beviser. Politiet siger, at efterforskningen stadig pågår og kan resultere i yderligere lukninger af websteder og arrestationer.

For folk, der kan lide at se fodbold gratis, er webstedsnedbrud sandsynligvis forårsager et pludseligt hul i deres underholdningsplan. Desværre for piratkopierede sportselskere er webstedets lukninger heller ikke begrænset til kun Spanien.

Censureret fodboldstrøm

International crackdown

I Storbritannien vedtog regeringen lovgivning i år, der tvinger internetudbydere til at lukke piratkopierede strømme af Premier League-kampe, så snart de opdager dem. Dette betyder, at selv sidste øjeblik strømme af kampe lukkes, så snart de opdages i realtid.

Dette gør det meget sværere for britiske fodboldfans at undgå at betale store summer for at se fodbold. Ifølge Sky's leder af retssager fungerer det. På en branche-konvention i Macau denne uge annoncerede Matthew Hibbert, at det var blevet umuligt at streame fri fodbold i Storbritannien takket være de nye lovgivning om webstopblokering.

Når han talte på kabel- og satellitudsendelsesforeningen i Asien (CASBAA) -konferencen 2017, fortalte Hibbert publikum, at piratkopiering af fodboldkampe var næsten blevet udryddet i Storbritannien.

Overdrevne krav

Hvis man skulle tage Hibbert ved hans ord, ville man antage, at Premier League er i stand til at bruge de nye love til fuldstændig blackout piratkopieret fodbold i Storbritannien. Realiteten er dog, at folk stadig bruger set-top-bokse, såsom Kodi-bokse, til at streame fri fodbold. Derudover forbliver mange websteder tilgængelige - streaming-websteder i f.eks. Kina - der viser premierkampe gratis.

Ifølge kilder, der har overvåget tilgængeligheden af ​​piratkopierede fodboldstrømme i Storbritannien, har omkring halvdelen af ​​de dusin populære websteder, der leverer strømme, stadig været i gang på kampdage. Afbrydelser i fodbold er normalt kun periodisk.

På trods af disse fund har 2017 været en meget mere koordineret indsats fra regeringsmyndighederne - inden for forskellige regioner - for at slå ned på sportspirateri. Nyheden fra CASBAA-konferencen er, at borgerne kan forvente, at lignende henrettelser, der hindrer piratkopiering, bliver mere effektive, når tiden går. I England har en koordineret indsats set en vellykket nedlukning af ulovlig fodboldudsendelse på pubber. Derudover er mange sælgere af ulovligt streamingapparat (ISD) blevet succesfuldt tiltalt for at have solgt enheder.

Folk, der gerne vil se fodbold eller andre sportsgrene online billigt, vil opdage, at officielle fodboldpakker kan købes til forskellige priser overalt i verden. BeIN Sports, for eksempel, tilbyder enorme mængder af sportsgrene (inklusive fodbold) til det mellemøstlige marked til meget overkommelige priser.

ProPrivacy.com udelukker ikke krænkelse af copyright. Selvom vi er opmærksomme på, at VPN'er kan bruges til at forfalske din placering til et andet land og dermed overvinde geobegrænsninger, er deres primære formål at give dig online sikkerhed og privatliv. Først og fremmest anbefaler vi, at du bruger en VPN.

Meningerne er forfatterens egne.

Titelbillede: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Billedkreditter: Bloomicon / Shutterstock.com, et foto / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me