Kan vi stole på Match Group-kartellet med vores datagedata?

ProPrivacy-forskning afslører, hvor lidt folk ved om Match-gruppen

 • Næsten halvdelen af ​​Match Groups abonnenter er ikke opmærksomme på de andre datingplatforme, der ejes af IAC
 • 61% af abonnenter på tværs af Match.com, Tinder, OKCupid, Plenty of Fish og Hinge er bekymrede over mængden af ​​data, de deler med platformene
 • 65% ved ikke, hvem der ejer deres datingtjeneste

For at online datingtjenester skal være effektive til at finde kompatible partnere, kræver de en ting - dine data. Jo mere personlige data du indlæser i platformene, jo større er chancen for at finde et match.

Dette ser ud til at være en lille pris at betale i den uendelige søgen efter kærlighed, men mange brugere er ikke klar over, hvor meget data de giver væk, eller præcist hvordan disse virksomheder bruger disse data, når de først har overdraget dem.

Vi tillader disse websteder og apps at undersøge alle aspekter af vores personlige liv. Og når vi først har fundet en match, overlader vi disse tjenester vores dybeste hemmeligheder, når vi kommunikerer med andre brugere på platformen.

Men hvor meget ved vi virkelig om disse online datingtjenester? Og kan vi stole på dem med de mest intime hjørner af vores sjæle? ProPrivacy's forskning antyder, at vi ikke ved nok.

Et monopol på kærlighed

Match.com er blevet et husholdningsnavn i USA og over hele verden. Webstedet gik i live i 1995 og fortsatte med at dominere den online dating niche i mere end et årti. Mens de fleste amerikanere har hørt om den produktive datingside, kan de blive overrasket over at få at vide, at Match.com kun er et af de mange populære dating-websteder, der ejes af moderselskabet, InterActiveCorp (IAC).

Det enormt populære Tinder er det mest succesrige brand i Match Groups portefølje, men andre tjenester inkluderer OKCupid, Chemistry.com, Twoo og BlackPeopleMeet.com. Hvis du ikke var opmærksom på forbindelserne mellem disse virksomheder, er du ikke alene. ProPrivacy undersøgte for nylig 1.000 amerikanske borgere og fandt, at 46% af de adspurgte ikke var klar over nogen forbindelse mellem datingtjenesterne.

Alle dating apps og tjenester i Match Group (IAC) portefølje

 • Match.com
 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • Dejlig
 • Hængsel
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Meetic Group
 • OkCupid
 • Vores tid
 • People Media
 • Masser af fisk
 • tinder
 • Twoo

Denne mangel på opmærksomhed skyldes design. IAC har gjort meget for at sikre, at mærkerne i sin portefølje forbliver adskilte. Men kig nærmere på, så opdager du, at dine data flyder frit mellem alle mærker i IAC-porteføljen.

IAC siger, at denne politik for deling af data tjener flere formål, herunder "forbedre dine chancer for at opbygge betydelige forbindelser med andre" eller til at drage fordel af "tværplatform-funktionaliteter", men der er skjulte farer inden for Match Groups politikker?

 • Masser af fisk
 • OkCupid
 • Match
 • Hængsel
 • tinder

Risikoen for dine data

Data er blevet brændstof for forholdsøkonomien, og Match Group konsoliderer hele datingindustrien. IAC-porteføljen har en markedsandel på 25% af online-dateringer, hvilket er mere end det dobbelte af sin næste nærmeste konkurrent, eHarmony. I det sidste rapporterede kvartal havde Match Group næsten 9 millioner betalende abonnenter, skønt den samlede brugerbase er meget højere end det. Der er mere end 50 millioner brugere på Tinder alene.

Hvorfor er et oligopol på online kærlighed dårligt for privatlivets fred? Det ville ikke være, hvis Matchgruppen ikke eksplicit oplyste, at personlige data deles mellem alle dens mærker.

Et monopol på dating-apps repræsenterer et enkelt svigtspunkt fra et privatlivssynspunkt. Hvad sker der med dine data, når et af virksomhedens systemer er hacket? Selv hvis du aldrig har brugt den bestemte service, kunne du finde dine dybeste hemmeligheder kompromitteret.

Tinder siger endda i sin privatlivspolitik, "... vi lover ikke, og du bør ikke forvente, at dine personlige oplysninger altid vil forblive sikre."

Da vi spurgte dating-app-brugere, hvordan de følte sig om mængden af ​​information, de delte, indrømmede 62%, at de var bekymrede for det, og 70% mente, at dating-apps opmuntrede dem til at dele for meget med løftet om at møde det perfekte match.

Og gør ingen fejl - hvis du regelmæssigt bruger nogen af ​​datingtjenesterne i Match Group-sfæren, ved IAC sandsynligvis mere om dig, som du ved om dig selv.

De ved, hvor ofte du logger ind, din nøjagtige placering gennem dagen (og natten), de samler dine fotos og videoer på tværs af flere platforme, de kender dit løb, din køn, din alder; såvel som detaljerne om enhver person, du nogensinde har vist interesse for. De kender de ord, du bruger mest; hvad tænder dig, hvad tænder dig, hvor mange mennesker du møder, hvor mange du spøgelse, hvor meget tid du bruger, før du stryger nogen, og hvor meget tid de bruger, før du stryger dig.

Det er virkelig kun toppen af ​​isbjerget, og alle disse data kan flyde frit mellem alle Match Groups-datingtjenester. Bare fordi du er villig til at dele dine data på Tinder, betyder det, at du er villig til at dele dem med BlackPeopleMeet eller OKCupid?

Den eneste måde at opdage forbindelserne mellem virksomhederne er at dykke ned i fortrolighedspolitikkerne eller besøge holdingselskabets virksomhedswebsite. Det er ikke nogen overraskelse, at vores undersøgelse afslørede næsten halvdelen (49%) af Tinder-brugere havde ingen idé om, at moderselskabet ejede flere online dating platforme.

Et åbent brev til IAC

Online-dating har omformet de samfundsmæssige konventioner om at finde kærlighed. Næsten 50 millioner amerikanere har brugt online datingtjenester eller ca. 92% af den enkelte befolkning i USA. Ifølge data fra Stanford University mødtes næsten 40% af heteroseksuelle par online. Dette tal er nærmere 60% af par af samme køn.

Disse tjenester er blevet et nøgleværktøj i vores søgen efter at finde kærlighed i den moderne verden og erstatte akavede blinde dadler med en helt mere organisk måde at møde din sjælkamerat på. Men i en verden, hvor folk vågner op til den sande værdi af deres personlige data, er virksomheder som IAC nødt til at vedtage meget mere gennemsigtige politikker, hvis vi skal fortsætte med at bruge dem.

IAC hævder, at dets fremgangsmåde til deling af data klart fremgår af dets privatlivspolitikker ... og det er sandt. Men vi mener, at brugere har ret til at vide præcist, hvornår data deles i gruppen, og at de skal være i stand til at kontrollere nøjagtigt, hvad disse data er.

Derfor har vi skrevet et åbent brev til IAC, og vi opfordrer brugere af tjenesten til at gøre det samme.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me