Kunne Blockchain udslette DDoS-angreb?

Cybersikkerhed er et af verdens største problemer. Uanset om det er hacking - eller DDoS-angreb - er virksomheder konstant ramt af en spærring af angreb, der enten bremser forretningspraksis eller udsætter forbrugerne for datatyveri. Desværre er virksomheder fast i noget af en Catch 22-situation, når det kommer til at deltage i det konkurrencedygtige online markedsplads.

Forbrugerne kræver hurtige belastningstider, brugervenlighed og et problemfrit webstedsmiljø med så få ringe til at hoppe igennem som muligt. Stærk cybersikkerhed har på den anden side en tendens til at bremse tingene. Det kræver, at der sker ting i baggrunden for at sikre data, og det kræver, at forbrugerne hopper gennem bøjler såsom tofaktorautentisering.

Det er denne afbalancerende handling mellem forbrugernes forventning om brug og stærk cybersikkerhed, der skaber mest problemer. I det store og hele er virksomhederne mest interesserede i bundlinjen. Hvis hurtige belastningstider holder folk tilbage, er der sandsynligvis en sikkerhedsudveksling. Det betyder ikke, at virksomheder kan lide at blive hacket eller afgive pinlige udsagn.

Men indtil videre kan de tilgængelige løsninger simpelthen ikke give begge dele af tærten effektivt, og det gøres så nedskæringer. Nogle slappe bliver skåret fra sikkerhedslinjen for at lade lidt ekstra hastighed for surfere. Heldigvis ser det ud til, at verdens mest spændende nye teknologi - Blockchain - muligvis kommer til at besvare alles bønner.

Netværk til indholdslevering

I øjeblikket er virksomheder afhængige af centrale indholdsleveringsnetværk (CDN'er) for at levere deres webstedstjenester i høje hastigheder. Disse CDN-firmaer har et netværk af proxyservere og datacentre placeret over hele verden. CDN-klienter udnytter disse servere til at levere deres indhold på kortere afstande og derfor hurtigere leveringstider.

Selvom dette er en gyldig løsning, er problemet med disse CDN'er, at de generelt er ret dyre. Moderne websteder har ofte brug for at levere store mængder data til brugerne, og fordi CDN'er opkræver af GB, kan disse omkostninger hurtigt tilføjes. Eftersom CDN'er er centraliserede, er de desuden selv sårbare over for angreb. Hvis og når de bliver kompromitteret, lider de tjenester, der er knyttet til dem, også afbrud.

Nu mener et sikkerhedsfirma, der hedder Gladius, at det har fundet en måde at udnytte kraften i digitalt samarbejde til at levere CDN-lignende resultater til en brøkdel af prisen. Ved at bruge Blockchain-teknologi har Gladius til hensigt at give computerbrugere, der er placeret over hele kloden, mulighed for at levere ekstra båndbredde til websteder, der har brug for det. For dem, der donerer deres båndbredde, optjenes en lille udbetaling (i Gladius-symboler).

For de virksomheder, der bruger det decentrale indholdsleveringsnetværk, vil fordelen ikke kun være lynhurtig indholdslevering, men også effektiv beskyttelse mod DDoS-angreb. Det lyder måske som to fugle, der bliver ramt af den samme sten. I virkeligheden er det imidlertid hele flokken af ​​fugle, der potentielt kunne få et slag. Hvorfor? Fordi billig og hurtig indholdslevering giver virksomheder mulighed for at implementere anden stærkere cybersikkerhed - som ellers måske har bremset brugeroplevelsen for meget.

Blockchain

Blockchain Hero

Dette er ikke første gang, at et firma forestiller sig at bruge kraften fra Blockchain til at udnytte folks computerkraft. Otoy planlægger f.eks. At bruge blockchain til at udnytte folks processorkraft til at gengive grafik eksternt. Resultatet vil være ækvivalent med en supercomputer, der er i stand til at gengive grafik på ufatteligt hurtige tidspunkter. Golem planlægger at gøre den samme ting.

FileCoin modtog først for nylig rekordstore investeringer for sin vision om et decentraliseret datalagringsnetværk med blockchain. Som Otoy og Gladius vil FileCoin bruge Blockchain: denne gang til at udnytte folks ubrugte harddiskplads. På trods af en vis kontrovers omkring FileCoin's initial møntudbud (ICO), er konceptet sundt.

I modsætning til det britiske firma On-line Plc - som 394% til sin andelsværdi blot ved at ændre navn til On-line Blockchain Plc - prøver disse startups alle virkelig at bruge Blockchain-teknologi på en ny og fordelagtig måde.

Gladiatorerne

Gladiatorerne

Så hvordan fungerer det? Gladius vil give folk mulighed for at samle deres ekstra båndbredde. Denne båndbredde vil derefter blive brugt til enten at være vært for statiske filer eller afbøde mod DDoS-angreb. Resultatet kan være revolutionerende, fordi et decentraliseret netværk betyder, at hackere samtidig skal nedbringe flere noder for at montere angreb. Det betyder også, at udviklere og forbrugere kan kommunikere med hinanden - skære mellemmanden ud - og give mulighed for skræddersyede løsninger.

Dette er en enorm forbedring i forhold til nuværende centraliserede CDN-platforme, som let kan målrettes med massive DDoS-angreb svarende til angrebet på Dyn (som udnyttede kraften fra tusinder af computere ved hjælp af Mirai botnet). Derudover vil de massive båndbreddepuljer oprettet af Gladius let være i stand til at håndtere oversvømmelsen af ​​information produceret af DDoS-angreb. Hvad mere er, fordi så mange brugere vil føre tilsyn med Gladius på samme tid, vil ondsindet aktivitet som DDoS-angreb hurtigt blive opdaget.

Hertil kommer, at det vil skabe en indtægtsstrøm for mennesker over hele verden. Mens du også tillader websteder at gøre brug af indholdsleveringsnoder placeret tættere på forbrugerne (hvilket giver dem mulighed for at implementere andre stærkere cybersec), og du begynder at se, hvorfor Gladius ~ (og Sia) kunne være en rigtig spiludveksler.

Titelbillede kredit: dizain / Shutterstock.com

Billedkredit: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me