Leaker Manning’s sætning pendlede mens uskyldige Snowden Stews

Aftroppende præsident Barack Obama pendlede i en elleve-timers træk den 35-årige fængselsdom for Chelsea Manning (tidligere Bradley Manning). Handlingen har raset mange, især et flertal af republikanere, der betragtede overbevisningen som berettiget for forræderi, skadelige forbrydelser. De frygter, at det har indstillet en farlig præcedens, der kan give andre til at lække hemmelige oplysninger straffri uden at bekymre sig om alvorlige konsekvenser.

Åben for diskussion er, om dette er en meningsfuld sejr for talsmænd for frit ytringer. Eller er det et tilfælde af for lidt, for sent - intet andet end en petulant afsked skudt af en præsident, der fornemmer hans arv er ved at blive kraftigt formindsket af den indkommende Trump-administration? I mellemtiden forbliver de, der forkaster en benådning for Edward Snowden, afladet, da dette kan mindske hans chancer.

Ikke at hjælpe deres sag er, at selvom Manning har udtrykt anger, er Snowden uapologetisk. Manning har også tjent næsten syv år bag søjler, mens Snowden i eksil hidtil har undgået retsforfølgelse. Og faktisk har vi lige fået tildelt yderligere tre års asyl.

En anden måde at se på dette er, at nære for en person som Snowden, der har haft så meget positiv indflydelse på privatlivslovgivningen og den nationale privatlivspolitik, skal tage plads. Dette skyldes muligvis, at Det Hvide Hus ønskede at score point med den politisk korrekte og LHBT-skare. Snowden går således til "bagerst i køen" (for at låne et tilbud fra Obama, der ytrede det for at advare briterne under Brexit-rækken.)

Advokater for Mansings pendling (hun blev ikke tilgivet, hvilket ville gendanne mange af hendes rettigheder) peger på hendes mange selvmordsforsøg, mens hun blev fængslet, og hendes kontrol, som stærke grunde til at forklare præsidentens motiv. Som forventet var hendes talsmænd begejstrede for beslutningen.

"Vi er alle bedre ved at vide, at Chelsea Manning vil gå ud af fængslet som en fri kvinde," sagde Chase Strangio, en advokat fra American Civil Liberties Union, der repræsenterer Manning. Nogle har endda stillet spørgsmålstegn ved, om hun nogensinde ville have været overvejet for narkoman, hvis hun havde forblevet Bradley - en han.

Andre betragter præsidentens handling som et forsøg på at vende næsten et årti med undertrykkende privatlivspolitikker i Det Hvide hus med det enkle stempel. Det Hvide Hus har ofte været i strid med fraktionerne om privatlivets fred / frie ytringer i de senere år. Sådanne pendler er især gyldne, fordi handlingerne er permanente og ikke kan fortrydes af den kommende præsident Donald Trump.

Mens forståsegpåere kan slå fast, om Snowdens afsløringer sætter sikkerhed og liv i fare, er der ingen sådan formodning angående Manning. Hun begik forbrydelser. Sagen var en slam-dunk. Hun lækkede klassificerede regerings- og militærdokumenter til WikiLeaks sammen med faktiske filmoptagelser fra slagmarken. Dette var i klart overtrædelse af spionage-loven. Og i modsætning til Snowden blev hun dømt for sine forbrydelser.

House Ryan, Paul Ryan, sagde alvorlig kritik af den aftroppende præsident, "Chelsea Mansings forræderi udsatte amerikanske liv i fare og udsatte nogle af vores lands mest følsomme hemmeligheder." Disse ord kan muligvis give en pause for at huske lignende retorik, der hvirvler efter Snowdens eksponering. Bortset fra Snowdens tilfælde var det bare antagelse, og han havde også mange mennesker i sit hjørne.

Mansings gerninger var ikke diskutable og blev dømt i den kriminelle sammenhæng. Røstets stemmer til støtte for hende voksede først for alvor efter hendes selvmordsforsøg, som vi fik at vide at blev opmærksom på hendes situation som en indespærret transkønningsperson.

Nu, hvor denne uigenkaldelige beslutning er truffet, vender opmærksomheden sig mod en anden skuespiller i hærens leakers drama - WikiLeaks-grundlægger Julian Assange. Assange havde tweetet, at han ville acceptere udlevering, hvis Mansings dom blev pendlet. Fra denne skrivning forbliver hans udleveringsstatus uændret og uklar.

Selvom det er muligt, at Manning kun fik tilstrækkelig pleje for at forsøge at fange den større fisk, Assange, er det ikke en sandsynlig årsag. Mere troværdig er, at det bare er endnu et forsøg fra Obama at gøre i sidste øjeblik, hvad han ikke kunne gøre, mens han var i embedet i otte år. Otte år, hvor privatlivets fred, pressefriheden og ytringsfriheden blev udsat for gentagne slag.

Redaktører bemærker: som altid er Stans synspunkter helt hans egne og bør ikke ses som afspejler dem fra andre ProPrivacy.com-medarbejdere.

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me