Mozilla-eksperiment for at annoncere ProtonVPN til amerikanske Firefox-brugere

Mozilla, virksomheden bag den populære Firefox-browser, har annonceret, at den har indgået en aftale med ProtonVPN. Den forretningsaftale, der skal begynde i morgen, den 24. oktober, vil tjene ProtonVPN-annoncer til forbrugere, der bor i USA, der bruger den seneste “Quantum” -version af browseren (Firefox 62).

I henhold til blogindlægget fra Mozilla, vil en "tilfældig" gruppe af amerikanske brugere blive vist annoncen - som vises i øverste højre hjørne af deres Firefox-vindue. Ifølge firmaet er annoncen i øjeblikket bare et "eksperiment".

I sit blogindlæg om emnet siger Mozilla, at det "starter processen med at udforske nye, ekstra indtægtskilder, der er i overensstemmelse med vores mission." Denne mission er dobbelt - for at styrke dens indtægtsstrømme og skabe stabilitet i virksomheden - samtidig med at vi reklamerer for produkter og værktøjer, der fremmer bedre online sundhed.

Firefox-brugere, der beslutter at tage Mozilla og Proton til kampagnen, vil kunne tilmelde sig en månedlig konto af ProtonVPN til en pris af $ 10 pr. Måned. I modsætning til, at det bliver rapporteret forkert andetsteds - er dette ikke dyrere. Selvom det er muligt at få ProtonVPN på en årlig basis til en pris af $ 8 pr. Måned, har det månedlige ProtonVPN Plus-abonnement altid kostet $ 10 dollars.

ProtonVPN og Mozilla partnerskab

Skærer mellemmanden ud

Denne eksperimentelle forhandling mellem ProtonVPN og Mozilla er bestemt interessant. I øjeblikket stoler det store flertal af VPN-brugere på websteder som ProPrivacy.com for at lære information om VPN'er. Der er bogstaveligt talt hundreder af VPN'er på markedet, og kvaliteten og priserne på disse tjenester varierer meget. Dette gør det meget vanskeligt at vælge en VPN, især for folk der kommer ind på markedet.

På grund af en spærring af nyheder i de sidste par år (inklusive den nu berygtede Facebook Cambridge Analytica-skandale) vågner folk i USA hurtigt op til, at deres data høstes - ikke kun af sociale medietjenester - men også andre tech-giganter som Google og Microsoft; såvel som af teleselskaber som Verizon og AT&T.

I april 2017 vedtog Trump-administrationen love, der tillader internetudbydere at bevare brugernes webbrowsingvaner og sælge dem til tredjepart. Det betyder, at en VPN er den eneste måde at forhindre internetudbydere i at lovligt indsamle og formidle webbrowsingvaner om amerikanske borgere til tredjepart. På trods af en uptick hos personer, der køber VPN-abonnementer i Nordamerika siden loven blev ændret - forbliver 47% af borgerne stadig uvidende om eksistensen af ​​VPN'er.

Selvom statistikker afslører, at 95% af amerikanske borgere enten er "lidt bekymrede" eller "meget bekymrede" over, hvordan virksomheder bruger deres data - bruger kun 17% aktivt en VPN. Det beviser, at der stadig er meget arbejde, der skal gøres i USA for at skabe opmærksomhed om vigtigheden af ​​VPN'er.

Mozilla-annonce

En smart kampagne

Da 83% af de amerikanske internetbrugere stadig ikke beskytter deres privatliv med en VPN, har Mozilla og ProtonVPN besluttet at sprænge Firefox's indflydelse. I USA bruger ca. 80% af befolkningen (260 millioner mennesker) internettet. Dette betyder, at svimlende 216 millioner mennesker stadig ikke har en VPN.

I USA gennemser ca. 5% af internetbrugerne internettet ved hjælp af Firefox. Det betyder, at Mozilla har mulighed for at annoncere VPN'er til omkring 10 millioner borgere. Og hvis Mozilla besluttede at implementere dette overalt i verden, kunne det uddanne ca. 170 millioner internetbrugere om fordelene ved VPN'er.

Ganske vist, her på ProPrivacy.com, foretrækker vi, at amerikanske forbrugere får et lidt mere valg. Det er rigtigt, at ProtonVPN er et hæderligt firma, der leveres med oprindelse; er blevet grundlagt af producenterne af Proton Mail. Med det for øje har Mozilla valgt godt (selvom jeg kan tænke på VPN'er, der er bedre for privatlivets fred - og mange billigere muligheder også).

På trods af dette bifalder vi generelt Mozillas bestræbelser på at uddanne den amerikanske offentlighed om vigtigheden af ​​VPN'er. Vores eneste kritik er, at vi foretrækker, at Mozilla også afslører for sine brugere, at ProtonVPN tilbyder en gratis version af VPN, som de kan bruge, hvis de er hårde efter kontanter.

Når alt kommer til alt, når folks privatliv står på spil, burde penge ikke være en hindring. Og selvom der er mange penge at tjene til at reklamere for den betalte version af ProtonVPN, fortjener folk altid at blive informeret om, at der er gratis VPN-muligheder tilgængelige på markedet.

Redigeret den 24/10/2018 for at tilføje: Det er nu kommet frem, at Mozilla vil vise den eksperimentelle annonce til forbrugere under forskellige omstændigheder: Når de besøger streamingwebsteder, når de opretter forbindelse til "et usikret wifi-netværk med en captive portal" (f.eks. i en hotellets lobby), eller når de besøger et hvilket som helst af 65 VPN-udbyderens domæner. Det faktum, at Firefox-brugere får vist ProtonVPN-annoncen, når de besøger konkurrerende VPN-domæner, forstærker virkeligheden, at Mozillas primære bekymring er at sælge ProtonVPN (snarere end at uddanne folk om VPN-sikkerhed). Enhver, der serverede Mozilla-annoncen, rådes (igen) til at shoppe rundt, før de slår sig ned på ProtonVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me