Netneutralitet – Hvordan man undgår at blive blokeret eller spjældet

De Forenede Staters Federal Communications Commission (FCC) har trodset råd fra eksperter og de fleste amerikaners ønsker. I et skridt, der kun tjener til at styrke kvælernes holdning, som store internetudbydere (ISP'er) allerede udøver over adgangen til internettet, har FCC-formand og tidligere Verizon-medarbejder, Ajit Pai, behandlet dødsstødet for netneutralitet i USA.

Bekendtgørelsen om gendannelse af internetfrihed overgiver FCC beføjelser til at håndhæve netneutralitet til Federal Trade Commission (FTC). FTC har hidtil vist sig at være en ineffektiv vagthund med lidt i vejen for tænder, når det kommer til at gå efter internetudbydere, der fløjter de foreslåede ”let-touch, markedsbaserede” regler.

Internetudbydere som svin i mudderet

Selv ved at sige “regler” skubber punktet, da der ikke ser ud til at være nogen hårde streger for internetudbydere at krydse. I henhold til et udkast til FCC-FTC Memorandum of Understanding (MOU) skal internetudbydere give meget specifikke løfter om ikke at engagere sig i bestemte former for konkurrencebegrænsende eller forbrugeradfærd..

Hvis de bryder disse løfter, vil FTC være i stand til at gribe ind over for dem på grund af at vildlede forbrugerne. Som Nilay Patel fra The Verge og den tidligere FCC-rådgiver Gigi Sohn har observeret, er det imidlertid usandsynligt, at det faktisk sker.

Virksomheder ændrer deres servicevilkår hele tiden uden at FCC bliver involveret. Selv hvis det intervenerede, kan FTC kun reagere på en reaktiv måde, når der allerede er gjort skade. Som FCC-kommissær Mignon Clyburn fortalte Ars Technica,

”Den aftale, der blev annonceret i dag mellem FCC og FTC, er en forvirrende, mangelfuld, reaktionær eftertanke: et forsøg på at dokumentere svagheder i formandens udkast til forslag om at ophæve FCC's regler for netneutralitet i 2015. For to år siden underskrev FCC en meget bredere forbrugeraftale med FTC, der allerede dækker dette spørgsmål. Der er ingen grund til at gøre dette igen bortset fra som et PR-stunt for røg-og-spejle, der distraherer fra FCC's planlagte ødelæggelse af netneutralitetsbeskyttelse senere i denne uge. ”

Det bedste er, at internetudbydere ikke skal love, at de ikke blokerer for eller forhindrer internettrafik, eller opkræver websteder og onlinetjenester ekstra gebyrer for "hurtig bane" internetadgang (med tilhørende implikation, at tjenester, der ikke betaler for en hurtig bane, vil placeres i langsom bane).

Hvad kan vi gøre?

Den republikansk-støttede FCC har vist en svimlende grad af egeninteresse og nøgen grådighed på bekostning af enhver almindelig amerikansk interesser (og med alarmerende konsekvenser for forbrugere overalt i verden).

En naturlig reaktion kan være at gå ud og drukne dine sorger, men at græde ind i din øl forhindrer ikke din internetudbyder i at skubbe dig!

Brug et virtuelt privat netværk (VPN)

Et virtuelt privat netværk er et værktøj til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed, der forhindrer din internetudbyder i at se, hvad du får op til online. Din internetudbyder kan ikke se dine data, fordi de er krypteret. Det kan heller ikke vide, hvilke websteder (osv.) Du besøger, fordi al internetaktivitet dirigeres via VPN-serveren. Din internetudbyder kan kun se, at du er forbundet til VPN-serveren, ikke hvilke websteder eller tjenester du besøger efter dette.

Og hvad en internetudbyder ikke kan se, kan den ikke blokere eller diskriminere (selvom se "Farer" nedenfor). Brug af VPN er en meget effektiv måde at modvirke bevægelser fra din internetudbyder for at afslutte netneutralitet.

Se VPN'er for begyndere for en detaljeret forklaring af, hvordan VPN'er fungerer, og hvad de kan gøre for dig. Se også Fem Bedste VPN-tjenester for vores valg af de bedste VPN'er derude. Disse tjener alle amerikanske kunder godt og er effektive til at sikre din egen personlige netneutralitet - FCC og FTC er forbandet!

Brug af en VPN forhindrer også din internetudbyder i at spionere på din personlige browsinghistorik og sælge den.

farer

VPN'er kunne blokeres

En VPN forhindrer, at en internetudbyder blokerer eller throttler din internettrafik - indtil din internetudbyder blokerer for eller forhindrer selve VPN-trafikken. Selvom en sådan bevægelse kan virke som en ikke-brainer fra ISP's side, er det faktisk usandsynligt, at det sker.

Et stort antal virksomheder er afhængige af VPN-teknologi for at sikre kommunikation mellem kontorer og for at give fjernarbejdere adgang til virksomhedens LAN-ressourcer. Hvis internetudbydere begynder at blokere eller throttle al VPN-trafik, ville kaos opstå, og virksomhedernes interesse ville blive beskadiget.

Så det vil ikke ske. Selv i det meget usandsynlige tilfælde, at det sker, er der udviklet adskillige måder at omgå VPN-blokke.

whitelisting

En større fare er, at internetudbydere, snarere end sortlistede VPN'er, begynder at hvidliste de valgte tjenester. Kunder vil blive målrettet mod specielle "kabel-stil" internetpakker, der kun giver adgang til udvalgte tjenester og websteder (eller som kun giver hurtig bane-adgang til sådanne).

Enhver service, der ikke er en del af pakken, vil blive blokeret eller spjældet (langsomt bundet). Dette inkluderer VPN'er, Tor-netværket og proxies.

På nuværende tidspunkt er denne trussel rent teoretisk, hvilket er lige så godt, da der er meget lidt, der kan gøres ved den.

Desværre ser det ud til, at internetudbydere er ivrige efter at tage denne rute i fremtiden. Det bedste du kan gøre som forbruger for at forhindre det er at nægte at betale for en pakke, der ikke giver dig ubegrænset og fuld hastighedsadgang til internettet.

Konklusion

Som forbruger har du magt, så brug den. Brug i mellemtiden en VPN.

Billedkredit: Af schistra / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me