NordVPN reagerer på kritik

NordVPN.com er en populær VPN-udbyder, der er kendt for sin dedikation til at beskytte brugernes privatliv. Dette er et ry, der stærkt styrkes af det faktum, at NordVPN er baseret i Panama.

Der har imidlertid været en stormbrygning på internettet om, hvem NordVPN er, og hvor den er baseret. Der er fundet bevis, der viser en stærk forbindelse mellem NordVPN og den litauiske netværksudbyder Tesonet.

At dette bevis først blev præsenteret af en bestemt rasengan, har kun tjent til at brænde jordbrud, da rasengan er et håndtag, der bruges af Dr. Andrew Lee, medstifter og administrerende direktør for den rivaliserende VPN-service Privat internetadgang.

En grim retssag

I henhold til retsdokumenter, der er anvendt i en løbende retssag mellem VPN-udbyderen Hola og Tesonet:

”Mellem november 2015 og juni 2018 havde Hola et forretningsforhold med Tesonet relateret til HolaVPN og Tesonets VPN-service kaldet NordVPN.”

Hvilket er uheldigt, da et af de mange projekter, som Tesonet er involveret i, er data mining:

”Tesonet tilbyder storskala produkter og tjenester til udtrækning af webdata under mærket OxyLabs. https://oxylabs.io/ (Vis E). ”

Oxylabs 1

Det er en sag, der ikke giver nogen involverede parter kredit. Hola sagsøger Tesonet for at have stjålet sine dataskrapningsteknologier under deres forretningspartnerskab og indlejret disse teknologier i sine egne produkter.

”9. De anførte patenter er rettet mod metoder til hentning af indhold over
internet gennem brug af mellemliggende tunneleringsenheder.

  1. Luminati, tidligere kendt som Hola, tilbyder en skytjeneste, der forbinder flere titalls
    millioner af enheder over internettet gennem et proxy-baseret netværk. Hver deltagende enhed
    tillader netværket at bruge en lille brøkdel af enhedens inaktivitetstid for netværket. Luminati
    bruger dette netværk til at levere proxy-baserede tjenester til virksomheder. ”

Så Hola (sagsøgeren) indrømmer selv at sælge data skrabet fra sine VPN-kunder (proxy). Pæn. I fortiden er Hola blevet beskyldt for at stjæle kundernes båndbredde og anden tvivlsom praksis.

NordVPN's svar

NordVPN har offentliggjort en officiel erklæring om spørgsmålet, hvori det fast benægter enhver forseelse fra sin side og gentager virksomhedens forpligtelse til ikke at føre nogen logfiler overhovedet. Det meddelte også, at det ville bestille en uafhængig revision for at verificere sine påstande.

Det skal dog siges, at denne erklæring efterlod os så mange spørgsmål som svar. ProPrivacy.com nåede derfor ud til NordVPN for yderligere afklaring.

NordVPN fortalte os, at det har tætte forbindelser med Tesonet, men at det er en uafhængig enhed ejet af det panamanske selskab Tefincom S.A. Dets varemærke ejes også af Tefincom. På intet tidspunkt har NordVPN været lovligt ejet af Tesonet, og det har ingen forbindelse til andre projekter, som Tesonet måske eller måske ikke er involveret i.

NordVPN forklarede os, at Tesonet simpelthen hjælper det med forskellige infrastrukturtjenester på et strengt kontraktmæssigt grundlag og i nogle tilfælde er involveret i betalingsindsamling. Deres partnerskab giver Tesonet ingen kontrol med NordVPNs politikker eller hvordan det interagerer med sine kunder.

Af afgørende betydning betyder dette, at NordVPN ikke har nogen forbindelse til Hola, og er på ingen måde involveret i Luminati vs. Tesonet-retssagen. NordVPN siger, at det at være udpeget ”Tesonets VPN” i retsdokumenterne er en faktisk fejlagtig fejltagelse, et faktum, der vil blive gjort klart, når sagen kommer til retten.

ProPrivacy.com's ekspertudtalelse

UAB Tesonet er et stort firma med fingrene i mange tærter. Vi vil gerne have yderligere klarhed om NordVPNs nøjagtige forhold til Tesonet, men det forekommer helt plausibelt for os, at NordVPN ikke er involveret i Tesonets øvrige forretningsinteresser, og at Tesonet ikke har nogen indflydelse på NordVPNs interne operationer.

Den aktuelle mængde beskyldninger og mudder-slynge (startede, det skal huskes, af en rivaliserende virksomhed) er udelukkende baseret på omstændigheder. Uanset NordVPNs forhold til Tesonet er der intet bevis for, at det er noget andet end den privatlivsfokuserede VPN-udbyder, den hævder at være.

Vi glæder os alligevel over NordVPNs meddelelse om, at:

”Vi ansætter et af de største professionelle servicevirksomheder i verden til at køre en uafhængig revision og verificere vores krav om" ingen logfiler ". Revisionen forventes afsluttet inden for 2 måneder og vil uafhængigt verificere, at beskyldningerne er falske. ”

Det er vigtigt at få parametrene til denne revision ret, og den skal udføres med total gennemsigtighed. Men hvis man antager, at dette er tilfældet, og at NordVPN bekræftes af sine konklusioner, er en uafhængig revision den bedst mulige måde at lægge sagen til hvile på.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me