Ny undersøgelse konkluderer, at Facebook er værd $ 1000 pr. År for brugerne


En nylig PLOS ONE-undersøgelse antyder, at den gennemsnitlige Facebook-bruger ville kræve over $ 1.000 i kompensation for at deaktivere deres konto i et år.

Resultaterne er varme på hælene på sidste års meget anerkendte Cambridge Analytica-skandale og den forbandende rapport fra New York Times. NYT-rapporten afslørede, hvordan den sociale mediagigant delte hidtil uset mængder brugerdata med partnerfirmaer. Det ser ud til, at trods alt dette synes Facebook-brugere stadig, at fordelene og bekvemmeligheden ved platformen opvejer de potentielle sikkerheds- og digitale privatlivsrisici.

Forskere, der gennemførte undersøgelsen, inklusive flere økonomer og en forsker på sociale medier, blev finansieret med tilskud fra Kenyon College og Michigan State University. Forskningens primære mål var at bestemme, hvilken værdi den sociale medieplatform har for forbrugerne i betragtning af, at tjenesten tilbydes gratis. Forskere gennemførte en række auktioner, hvor deltagerne blev tilbudt økonomisk kompensation for at deaktivere deres Facebook-konti i en periode fra en dag op til et år.

En af forfatterne til undersøgelsen, Jay Corrigan, forklarede forskernes tanker i en pressemeddelelse: ”Vi ved, at folk skal have enorm værdi af Facebook, ellers ville de ikke bruge millioner af timer på stedet hver dag. Udfordringen er, hvordan man sætter en dollarværdi på en service, som folk ikke betaler for. ”

De tre auktioner, der blev oprettet af forskerne, fokuserede på to prøver af universitetsstuderende fra Midwestern-universiteter, en prøve af deltagere fra det almindelige samfund og en online-prøve. Forskere fandt, at en prøve af studerendes deltagernes gennemsnitlige bud var over $ 2.000 for at deaktivere Facebook i et år, mens det gennemsnitlige bud i samfundsprøven var lidt over $ 1.000 i et år uden Facebook.

Disse fund er bestemt fortællende og indikerer, at brugere lægger en høj økonomisk værdi på deres sociale medieoplevelse, selv i lyset af skandale og alvorlige personlige bekymringer. Corrigan sagde i en kommentar til CNBC, at Facebook er: "så sjovt og så nyttigt, at [de er] villige til at afsætte deres privatlivets fred."

Undersøgelsen delte nogle utrolige statistikker, der viser, hvor populært webstedet med sociale medier er, og hvor indbygget tjenesten er i brugernes daglige liv: ”Hvis Facebook var et land, ville det være verdens største med hensyn til befolkning med over 2,20 milliarder aktive brugere månedligt, hvoraf 1,45 milliarder er aktive dagligt og bruger gennemsnitligt 50 minutter hver dag på Facebook-ejede platforme (f.eks. Facebook, Messenger, Instagram). Det betyder, at dets brugere samlet bruger mere end 100.000 år på Facebook hver dag. ”

"På trods af bekymring over tab af relevans på grund af faldende personlige stillinger fra brugere, formindsket interesse for adoption og brug af teenagere og unge voksne, påstande om potentiel manipulering af dets indhold til politiske formål og lækager, der sætter spørgsmålstegn ved virksomhedens håndtering af private brugerdata, Facebook forbliver det største sociale netværkswebsted i verden og det tredje mest besøgte websted på Internettet efter Google og YouTube. ”

Det antyder, at Facebook er blevet en så stærk tilstedeværelse i folks liv, at mange er villige til at overse det sociale netværks påståede fejl ved brug af brugerdata til fordel for dets opfattede fordele. Undersøgelsen konkluderer, at ”Bekymringer om databeskyttelse, såsom Cambridge Analyticas påståede problematiske håndtering af brugernes private oplysninger, som menes at have været brugt til at påvirke præsidentvalget i 2016 i USA, understreger kun den værdi, Facebook's brugere skal udlede af tjenesten . På trods af paraden med negativ reklame omkring Cambridge Analytica-afsløringerne i midten af ​​marts 2018 tilføjede Facebook 70 millioner brugere mellem slutningen af ​​2017 og 31. marts 2018. Dette indebærer den værdi, som brugerne får fra det sociale netværk mere end opvejer privatlivets fred. ”

Dette betyder ikke nødvendigvis, at Facebook-brugere er uvidende om bekymringer om privatlivets fred, og det betyder ikke, at brugerne ikke skal være opmærksomme på deres personlige privatliv når de bruger webstedet. Det viser simpelthen, at brugere opfatter en vis mængde værdi af deres Facebook-oplevelse, der overstiger enhver privatlivsrisiko forbundet med brugen af ​​platformen.

Selvom undersøgelsens fund er åbne for øjne, er de ikke overraskende. Det sociale netværk har med succes indlejret sig som en væsentlig del af milliarder af menneskers hverdag. Reklamen for Facebook og dens forskellige andre platforme er monolitisk og i stigende grad irriterende på grund af den enorme mængde personlige data, som virksomheden håndterer.

Facebook-brugere, der er bekymrede over deres personlige privatliv på internettet, bør overveje at bruge en VPN til at sikre deres online data. De øverste VPN'er på markedet i dag kan hjælpe brugere med at kryptere deres online kommunikation og sikre deres personlige privatliv, mens de bruger Facebook eller gør noget andet på internettet.

Hvis denne historie har fået dig til at overveje din egen online sikkerhed, hvorfor ikke tage et kig på vores bedste VPN-serviceside for at få flere oplysninger.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me