Pizzarestaurant, der bruger ansigtsgenkendelse til at scanne kunder

Det er svært at gøre noget i dag uden at blive sporet: overvågning er udbredt. Det er ikke kun Googles invasive annoncemålretning, som folk er nødt til at passe på (som vores Eyes On You-quiz demonstrerer). Hvis du deaktiverer geolokalisering, bruger falske navne til at deltage i onlinetjenester, forklarer din IP-adresse (Internet Protocol) og krypterer dine data med et Virtual Private Network (VPN) vil alle hjælpe med at beskytte dit privatliv.

Nu er der imidlertid kommet nyheder, der viser, at selv mennesker, der gør deres bedste for at beskytte deres privatliv, stadig er i fare. Kontroversen omgiver en pizzabutik fra Oslo, Norge, der lader glide, at den bruger ansigtsgenkendelsessoftware til at scanne sine kunder.

Historien brød, efter at nogen knækkede et billede af et digitalt skilt uden for Peppe's Pizza i Oslo. Skiltet tjener normalt kundeannoncer om specialtilbud og pizzabutikens menu. Som du kan se fra følgende billede, har det digitale billboard dog også et kamera øverst.

Pizza Facial 2

Heldigvis for os bemærkede en Oslo-shopper (uden tvivl med en meget høj opmærksomhedsresultat!), At skiltet fungerede. I stedet for at vise annoncer om pizzaer, var skiltet styrtet og viste følgende:

Pizza Ansigtsgenkendelse

Det chokerede tegn afslører chokeret virkningen af ​​pizzabutikens dystopiske ansigtsgenkendelsessystem. Det ødelagte billboard giver en fantastisk indsigt i de detaljer, som ansigtsgenkendelsessoftware kan samle om forbrugere.

Blandt disse detaljer er målets køn, omtrentlig alder, ansigtsudtryk (som er bedømt af et smil score), opmærksomhed score (der registrerer hvor længe kunden kiggede på skiltet), og endda detaljer om, hvorvidt de har på sig briller.

Lucky Catch

Snap af det ødelagte pizzategn kom først på en Linus Tech Tips-blog. Billederne blev uploadet af en pizzaelskende bruger, der går af håndtaget Nepturion. Den norske herre kom også med følgende kommentar, da han uploadede billedet:

”Så dette fangede mit øje i dag .. dette føltes som filmen Minority Report.”

En anden bruger ('Bouzoo') på forummet kaldte:

”Du kan ikke engang have tillid til pizza længere? Denne verden er gået til helvede. ”

Gamle nyheder

Det kommer som et chok at se dette teknologiniveau i aktion. Dog bør dens anvendelse virkelig ikke være så overraskende. I 2012 købte Facebook det israelske ansigtsgenkendelsesfirma Face.com for at kunne genkende folk inden for fotos.

Fantastisk set er Facebooks teknologi siden da kommet til det punkt, hvor den kan genkende folk bagfra (noget statistikker viser, at selv mennesker kæmper med). Som om det ikke var dårligt nok, købte Facebook i februar endnu et israelsk selskab til ansigtsgenkendelse, kaldet RealFace.

Facebook og Peppe's Pizza er heller ikke de eneste firmaer, der bruger ansigtsgenkendelse. I Storbritannien annoncerede supermarkedgiganten Tesco, at den planlagde at bruge ansigtsgenkendelse på sine tankstationer tilbage i 2013.

På det tidspunkt meddelte Tesco, at det ved at opbygge en database med folks ansigter (og hvad de har tendens til at købe) ville være i stand til at målrette mod specifikke annoncer om specialtilbud til forbrugere, mens de var ved pumperne. I det væsentlige sælger disse annoncer produkter for at friste kunder til at komme ind i tankstationen (snarere end bare at betale med et kort ved pumpen).

Det var for fire år siden. Hvis bevismaterialet, der kommer ud af Oslo, er noget at gå hen til, synes det meget sandsynligt, at Tesco (og andre firmaer) også er begyndt at bruge ansigtsgenkendelse for at scanne deres kunder.

Facial Rec 2

Ikke alle dårlige ... eller er det?

På trods af de ubehagelige anvendelser til denne type teknologi hævder virksomhederne at de vil bruge den til at gøre godt. Et Apple-patent fra 2015 afslører, at Apple aktivt søger at tilføje ansigtsgenkendelse til iPhones for at give brugerne mulighed for at låse deres enhed op med deres ansigt. På samme måde fokuserer det israelske firma, som Facebook for nylig har erhvervet, hovedsageligt på cybersikkerhed og ved hjælp af ansigtsgenkendelse til at autentificere brugere.

På overfladen kan dette virke som et spring frem for sikkerhed. Banker synes bestemt at tro det og har prøvet biometri inklusive nethindescanninger og fingeraftryksscannere i nogen tid.

Desværre er problemet med biometri, at for at softwaren kan genkende dig, skal den opbevare en digital reference til dit ansigt i en database. Den bedste ansigtsgenkendelse fungerer ved at samle 3D-flerpunkts ansigtsfunktionsoplysninger om cirka 250 ansigtspunkter. Disse ansigtspunkter oversættes derefter til en digital kode, der gemmes enten lokalt i enheden (for eksempel for fremtidige iPhones, for eksempel), eller i en database.

Det åbenlyse problem med eksistensen af ​​en digital kode for en persons ansigt er, at - i modsætning til et kodeord - et ansigt ikke kan ændres, hvis det kompromitteres. Hvis en hacker formår at trænge ind i denne database, kan han / hun stjæle alles 250-punkts ansigtstræk. Dette er ekstremt problematisk. Sådanne meget detaljerede tegninger om mennesker kunne bruges til at finde mennesker på fotos og spore dem op. På trods af sandsynligheden for, at der anvendes en stærk kryptering i en sådan database, er stigningen af ​​AI og kvantecomputere (som

På trods af sandsynligheden for, at der anvendes en stærk kryptering i en sådan database, er stigningen af ​​AI- og kvantecomputere (som D-Wave) hurtigt ved at blive et meget reelt emne - der kan bringe en endnu stærk kryptering i fare.

D Wave

Tvivlsom teknologi

Det er ikke kun hackere, vi har brug for frygt. Hvis Apple kun gemmer ansigtsgenkendelsesdata lokalt på en iPhone, er risikoen nok uden tvivl meget lille. Når alt kommer til alt, selvom du mister din enhed, ville nogen, der fandt telefonen uden dit ansigt, ikke være i stand til at komme ind på dataene inde.

Det ser imidlertid ud til at være meget usandsynligt, at teknikgiganten ikke vil forsvinde menneskers ansigter for at skabe en mere detaljeret database over dens brugere. I betragtning af den vanskelighed, som FBI havde ved at komme ind på San Bernardino-iPhone, kunne det nemt argumenteres for, at den teknologi, vi allerede har i vores lommer, er sikker. Med det i tankerne er det svært ikke at undre sig over, om ansigtsgenkendelse ikke er en af ​​disse "forbedringer", der er meget mere rentable for gigantiske virksomheder end for os.

Tag f.eks. San Bernardino-sagen. Ved den lejlighed kunne FBI simpelthen have holdt telefonen op til den dødes ansigt for at komme ind i den. Næppe springet frem for sikkerhed, at det først vises!

Apple Face Rec

Beskyt dig selv!

At afhente din telefon, og den automatisk låses op, når du ser på den, ville helt sikkert være højden på brugervenligheden. Kan vi dog virkelig stole på virksomheder som Apple, Facebook og Google til ikke at bruge vores ansigter på måder, der ikke er massivt invasive?

ProPrivacy.com Eyes On You-quizzen afslører (på en mild måde), at folk er nødt til at overveje, hvad de gør i deres hverdag, hvis de er interesserede i privatlivets fred.

I dag er vores personlige data værd en masse penge. I USA har Trump-administrationen for eksempel gjort det lovligt for internetudbydere at sælge folks søgehistorik. Dette er en enormt invasiv ændring af amerikanske love i en nation, der allerede betragtes som dårlig for privatlivets fred. En top VPN er langt den bedste løsning til at holde dine data private derhjemme.

Men som det digitale tegn i Oslo afslører, kan vi i fremtiden måske tænke hårdt over de teknologier, vi er enige om at bruge. I virkeligheden har forbrugere magt. Hvis de ikke ønsker en telefon med ansigtsgenkendelse, skal de sende producenterne en stærk besked ved at nægte at købe dem.

Eyes On You Featured Image 01 1

Folk er nødt til at vågne op til det overvågningsniveau, de lever under. Derfor opfordrer vi kraftigt folk til at tage Eyes On You-quizzen og dele det med deres venner og familie for at øge opmærksomheden omkring dette spørgsmål.

Meningerne er forfatterens egne

Titelbillede: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Billedkredit: Artem Oleshko / Shutterstock.com, Montri Nipitvittaya / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me