Sådan fjernes blokeringen af ​​sociale medier på Sri Lanka

Sociale mediesider og messaging-tjenester er blevet mørklagt på Sri Lanka siden midten af ​​sidste uge. Sidste onsdag begyndte regeringen at tvinge internetudbydere til at afbryde populære websteder som Facebook, Whatsapp, Instagram og Viber. Blackouts blev beordret som en del af et nedbrud på, hvad regeringen har beskrevet som ”voldsom hadefuld tale” i nationen.

En nødsituation er blevet erklæret, efter at vold brød ud i byen Kandy i den centrale region på øen. De brutale konfrontationer finder sted mellem den lokale singalesiske buddhistiske og muslimske befolkning.

Ifølge regeringen spredte man falske rapporter om etnisk motiverede angreb via sociale medier for at forværre situationen. Der er endda fremkommet rapporter om information til fremstilling af bomber, der spredes via sociale medier.

For borgere i Sri Lanka eller besøgende i landet, der bruger sociale mediewebsteder til at kommunikere med venner og familie, har blackouts forårsaget en manglende evne til at kommunikere med deres kære. Heldigvis kan enhver, der bor i eller besøger nationen, der ønsker at kommunikere med familie og venner, genvinde adgang til censurerede websteds tjenester ved hjælp af en top VPN.

Racedeling

Ifølge rapporter angreb ”vrede mobber, der består af flertallet af den singalesiske etniske gruppe” muslimske samfund - herunder moskeer. Muslimer blev bedt om at gøre det "bo derhjemme og tæt på deres butikker i Digana-byen." Opstand brød ud, og tomme butikker blev brændt ned af vrede buddhister. Mindst en person - en 27 år gammel imam kaldet Abdul Basith - blev dræbt i en brand i huset. Hans far Fayaz Samsudeen sagde, at han måske var blevet fanget på anden sal:

”Da branden startede, råbte han om hjælp og bad folk hjælpe os med at komme ud af huset. Der er ingen måde at komme udenfor fra ovenpå, men vi troede, han ville være sluppet væk. Om morgenen da vi kom tilbage for at se vores hus, fandt vi hans krop. ”

Sri Lanka har forblevet noget ustabilt lige siden slutningen af ​​borgerkrigen i 2009. Denne borgerkrig rasede mellem regeringsstyrker og tamilske separatister i 26 år. Desværre er spændingerne stadig store, og forfølgelse af Sri Lankas muslimske mindretal er ved at stige.

Brændt bygning

Situation Settling Down

Siden volden brød ud sidste onsdag, antages det, at situationen i den centrale region på øen er beroliget betydeligt. Derudover antages det, at rejsende, der rejser sig rundt på øen for at besøge ikoniske buddhistiske templer og monumenter, stort set ikke har været påvirket.

Trods forbedringen advares turister om at udvise ekstrem forsigtighed og gå direkte til deres hoteller, især når de besøger bebyggede områder i både Kandy og hovedstaden Colombo. Selvom uroen er aftaget, er der frygt for, at den kan antændes igen. Ifølge en regerings talsmand, Dayasiri Jayasekera, vil nødsituationen forblive på plads i mindst ti dage.

Sri Lanka

Løbende blackouts?

Folk i landet forventede oprindeligt, at sociale mediesider skulle fjernes fra lørdag. Det ser imidlertid ud til, at nogle steder stadig lider af internetafbryderforhold, blackouter på sociale medier og alvorlig båndbreddestrottling, der forhindrer borgerne i at få adgang til onlinetjenester. Ud over disse internetafbrydelser har regeringen indført et udgangsforbud for at holde folk i bebyggede områder væk fra gaderne.

For besøgende i landet, der har brug for at bruge sociale mediewebsteder for at berolige deres kære derhjemme med deres sikkerhed, er et Virtual Private Network (VPN) den perfekte løsning. En VPN tillader nogen i Sri Lanka at foregive at være i et andet land. Resultatet er, at enhver kan omgå båndbreddespjæld og blackout-websteder for at få adgang til sociale mediesider på Sri Lanka.

Indtil videre vides det ikke, hvornår fuld adgang til sociale mediesider og messaging-tjenester som Viber genoptages. Imidlertid rådes nogen i landet til VPN-service, i tilfælde af at der opstår yderligere voldsudbrud. Især i betragtning af at det er anden gang på to uger, at der er sket større hændelser.

Bare en uge før disse seneste udbrud angreb en lignende pøbel muslimer, der bor i en østlig region af Sri Lanka. Denne vold brød ud, efter at en singalesisk lastbilchauffør blev såret af en gruppe muslimske mænd i en "vej raseri hændelse". Lastbilchaufføren døde af hans skader dage senere - antændende racemæssige spændinger.

Sri Lanka Vpn

Vær forberedt på yderligere afbrydelser

I betragtning af den politiske situation anbefales et VPN stærkt. Et månedligt abonnement koster så lidt som $ 11,99, hvilket er en triviel investering for at sikre, at du kan fortsætte med at informere kære om din sikkerhed, mens du rejser rundt i landet.

Den gode nyhed er, at størstedelen af ​​nationen ser ud til at være upåvirket, og rejsende formår at komme rundt med relativ lethed i betragtning af den kritiske situation.

Meningerne er forfatterens egne.

Titelbillede kredit: Wasan Ritthawon / Shutterstock.com

Billedkreditter: Kanda Saelee / Shutterstock.com, Nila Newsom / Shutterstock.com, Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me