Sådan forbliver du sikker, mens du rejser

Når man er på ferie eller rejser for erhverv, er alle vant til at tage særlige rejsesikkerhedsforanstaltninger. Forplanlægning af ruter, placering af små hængelåse på kufferter og brug af rejsechecks i modsætning til for eksempel penge. Selvom dette er helt rimelige overvejelser, skal folk i disse dage overveje et helt nyt sæt af digitale risici, hvis de ikke ønsker, at deres rejse væk fra hjemmet skal ende i en katastrofe.

Den første ting at overveje er WiFi-netværk. Pesky cyber-kriminelle med dårlig hensigt kan let få adgang til dårligt oprettede WiFi-netværk - til tider på grund af sårbarheder i gamle kommercielle routere. Derfor kan officiel lufthavn, hotel, restaurant, kaffebar og andre offentlige WiFi-netværk gøre dig utroligt sårbar.

Gratis lufthavn WiFi

Hackere kan se din aktivitet, notere de websteder, du besøger, og endda spore de taster, du trykker på for at stjæle adgangskoder (for bankkonti, PayPal og andre websteder, som du abonnerer på).

Et andet problem er, at cyberkriminelle kan oprette falske eller duplikatnetværk, der ser ud til at være det officielle WiFi for det område, du er i. Med en af ​​disse metoder kan hackere bruge deres ondsindede netværk til at spionere på de ting, du gør - igen at lade dem phish dine følsomme data og adgangskoder.

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at sikre dig, at du ikke ender et offer!

Rejsesikkerhed 101

Hvordan man undgår at blive hacket på ferie

Når du kan, er det langt bedre at bruge internetforbindelsen i din smartphone end et ikke-betroet netværk. På de fleste steder over hele kloden kan du købe en løn, mens du går sim. Ved at bruge pay-as-you-go-data, som du fylder op i lokale butikker, undgår du fuldstændigt risikoen for at komme hjem til dyre roamingafgifter. Mere vigtigt er, at du fjerner risikoen for at skulle bruge uverificerede og ikke-betroede WiFi-netværk.

En anden fantastisk mulighed, som vi ikke kan anbefale nok her på ProPrivacy.com, er brugen af ​​et virtuelt privat netværk (vores 5 bedste VPN'er til rejser).

En VPN-tjeneste krypterer din internetforbindelse, så alle de data, der overføres fra dig til VPN-udbyderens servere, er ubeskrivelige. Resultatet er, at uanset hvad du gør, når du er knyttet til en offentlig WiFi-hotspot, kan dine data ikke opfanges.

Krypteret VPN-forbindelse

Med en VPN kan du gå foran og bruge ethvert WiFi-netværk, du kan lide. Uanset om det er et hotel med en sårbar router, lufthavns-wifi eller endda en falsk hotspot oprettet af en cyberkriminel - kan du bruge den - selv til at shoppe med et kreditkort.

Ligegyldigt hvad du vælger at gøre, og selvom en cyberkriminel har kompromitteret den WiFi-forbindelse, du bruger, vil du være sikker - fordi VPN's kryptering (vi anbefaler OpenVPN) vil fortumme dine data til digital mumbo-jumbo.

Selvom det er rigtigt, at der er gratis VPN'er omkring, er mange af disse frygtelig upålidelige. Som det er tilfældet med alle gode ting, skal der betales en pålidelig VPN. Den lille investering, du foretager, giver dig en VPN-klient af høj kvalitet (den app, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til VPN-udbyderens internationale netværk af servere).

Resultatet af at abonnere på en VPN i verdensklasse vil være en sikker internetforbindelse og ro i sindet, mens du rejser, hvilket er det værd efter vores mening her på ProPrivacy.com.

Digitale låse og digitale taster

Nu, hvor din forbindelse er blevet taget af, er der nogle andre ting, du kan gøre for at sikre, at din ferie ikke ender i tårer. Hver gang du eller dine familiemedlemmer ikke bruger deres enheder - bærbare computere, tablets eller smartphones - skal du være sikker på, at du låser dem. Mobiltelefoner er meget lette at miste og kan stjæles med et blitz uden at nogen bemærker det.

Selvom det muligvis ikke er det, du foretrækker at have dine enheder til at låse hurtigt, når du er hjemme, er det et meget klogt træk, når du rejser i udlandet. Af den grund skal du sørge for, at alle medlemmer af dit parti vælger hurtige automatisk låstider på deres enheder (et minut eller to).

Opsæt derefter dine enheds mest sofistikerede sikkerhedsfunktioner, såsom fingeraftryksscannere og lange adgangskoder. Husk, at en ottecifret PIN-kode kan holde din enheds data meget mere sikker end en firecifret PIN-kode, hvis den vinder tabt eller stjålet. Dette kan virke som en besvær, men jeg kan ikke anbefale det nok, hvis din enhed falder i de forkerte hænder.

En yderligere mulighed er at aktivere dine enheds locator-app. Android-telefoner har normalt Googles Device Manager-app indbygget. iOS-brugere har en lignende funktion kaldet Find min iPhone. Disse apps er designet til at lade dig lokalisere din telefon, hvis den mangler, og hvis du bliver uheldig, kan det give dig mulighed for at gendanne en mistet eller stjålet enhed.

Tab af en enhed kan virke hjerteskærende, men husk, at ferieforsikring dækker omkostningerne ved eventuelle tab. Hvis en enhed er stjålet, vil du dog ikke have, at dataene i den skal være tilgængelige for den, der ender med det! Af den grund anbefales du kraftigt at bruge kryptering på dine enheder. Fuld diskkryptering garanterer, at dine data er sikre, uanset hvor de ender.

iPhones sendes med kryptering aktiveret som standard, og på Android-enheder kan det aktiveres i indstillingerne (under sikkerhed). Windows og Mac'er leveres med fuld-disk-kryptering (henholdsvis BitLocker og FileVault), men vi anbefaler et open source-program som VeraCrypt for en mere gennemsigtig form for sikkerhed.

En lidt anden idé, som du måske vil overveje, er at tage backup af skyen, mens du er på farten. Potentielt kan du komme igennem hele din ferie uden at miste din enhed, kun for at få den til at forsvinde i taxaen tilbage til dit hjem!

Cloud Backup Computer

Som diskuteret tidligere skulle det ikke være for meget at bekymre sig at miste det fysiske udstyr på grund af ferieforsikring. Billederne af din familieferie er på den anden side en rig brønd med minder, som aldrig kan genvindes, når de er væk. Derfor er det værd at sikkerhedskopiere dine ferieknap til skyen under selve turen

Til sidst vil jeg efterlade dig med en anbefaling, der kan forhindre dig i at vende hjem til et indbrudt hus. I dag er det normalt at have mange venner på sociale mediesider. Selvom det kan være sjovt at oprette forbindelse til hundreder af mennesker på websteder som Facebook, er det også rigtigt, at vi ofte accepterer kontakter, som vi ikke rigtig kender så godt. Desværre kan nogle af disse bekendte være et problem.

Apps som Facebook og Gmail er indstillet til at bruge din enheds GPS og lader nogle gange disse sociale links vide, hvor du er. Selvom det kan virke usandsynligt, er det muligt, at en af ​​bekendterne på dine sociale medier kunne bemærke, at du er ude af landet og beslutter at rane dit hjem. Det er af den grund, at det kan være klogt at slukke GPS- og lokationstjenesterne på din enhed, så disse apps ikke er opmærksomme på dit opholdssted.

Til sidst skal du huske at sprede denne rejsesikkerhedsviden i hele dit rejseparti. Medmindre alle følger disse rejsende sikkerhedsprotokoller, vil du ikke være sikker på at forblive i sikkerhed. Så saml alle sammen for at tale gennem de nævnte punkter. På den måde kan du slappe af på din ferie sikkert i den viden, at alt er taget sig af!

Fra mig selv og alle her på ProPrivacy.com ønsker vi dig en heldig ferie!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me