Skoler scanner fingeraftryk, og denne Mumsnet-bruger er ikke tilfreds

Denne uge har en bekymret forælder taget det populære forum Mumsnet for at spørge medbrugerne, hvordan de har det for deres børn, der bliver scannet. I indlægget skrev mor til to:

”I øjeblikket har skolen et system til brug af nøglekort for at komme ind i bygningerne og til at købe frokost ... Skolen ønsker at flytte til et fingeraftryksgenkendelsessystem fra september ... Tilsyneladende vil det faktiske fingeraftryksbillede ikke gemmes, men i stedet for en algoritme baseret på unikke punkter, der er taget fra billedet af fingeraftrykket.

Jeg kan ikke helt sige, hvorfor jeg er utilpas med dette, men jeg er ... er jeg urimelig at nægte at tillade det?"

Overalt i verden vælger skoler at bruge biometrisk fingeraftryksscanning for at give børnene mulighed for sikkert at komme ind på skolecampusse, bygninger og endda for at få deres skolepakker. Der er dog stigende alarm blandt forældre om, at disse scanninger kan være en grund til bekymring.

Den konstante angreb på mediedækningen af ​​Facebook-skandaler, hackinghændelser og spredningen af ​​ansigtsgenkendelsesteknologi på offentlige steder får folk til at indse, at databeskyttelse vil påvirke fremtidige generationer. Dette får nogle forældre til at undre sig over, hvad præcise konsekvenserne af at tillade biometriske scanninger på skoler kunne være.

Tilbage på Mumsnet ser det ikke ud til at være tilfældet, da andre forældre skynder sig at fortælle den originale plakat, at de ikke har noget at bekymre sig om. SylviaAndSydney var hurtig med at svare, at hendes "datter har brugt det i de sidste fire år af gymnasiet", og hun mener "det er en god ide." En anden Mumsnet-bruger kaldet FelicityBeedle er enig, kommenterede:

”Det er overhovedet ikke et nyt system, jeg brugte det på gymnasiet for over et årti. Det er helt fint, som du allerede har sagt, at de ikke gemmer fingeraftryk, så jeg kæmper lidt for at se, hvorfor du er så bekymret. ”

Faktisk bliver det temmelig hurtigt klart, at størstedelen af ​​Mumsnet-brugere ikke har noget problem med denne form for biometrisk scanning i skolerne. En bruger kaldet familycourtq siger, at:

"Du er ikke urimelig, men flertalsopfattelsen af ​​Mumsnet er, at du skal udlevere alt, hvad enhver myndighed beder om til enhver tid."

Digitale fingeraftryk

Som tilfældet var med kommentaren fra FelicityBeedle, ser det ud til, at den primære årsag til, at forældre synes at overdrage biometriske data er absolut sikker, er, at skolen faktisk ikke opbevarer fingeraftrykket i sig selv.

Når en elev imidlertid placerer sin finger på en scanner for at registrere deres fingeraftryk i systemet - konverterer denne proces det biometriske input til en digital repræsentation af fingeraftrykket. Denne unikke numeriske kode er en direkte lighed med selve fingeraftrykket og beskrives bedst som en digital kopi af selve kropsdelen.

Det, der vedrører, er, at fordi fingeraftryk aldrig ændres, kan denne kode bruges på ethvert tidspunkt i fremtiden til at autentificere barnet - også længe efter at de har forladt skolen og er godt i voksen alder.

Hvad mere er, fordi fingeraftrykket sandsynligvis opbevares sammen med andre værdifulde data, såsom et navn, fødselsdato og måske et foto - hvis disse data er hacket af cyberkriminelle, eller de overføres direkte til en tredjepart eller tilknyttet af virksomheden der installerer det biometriske system - faren er, at denne digitale version af barnets fingeraftryk kan bruges til potentielt ondsindede formål.

Indtil videre har fingeraftryksscannere været det mest populære valg af biometrisk autentificering, der er rullet ud i skoler. Der er dog tale om at indføre iris-scanning og endda ansigtsgenkendelse i skolen. Som det er tilfældet med fingeraftryksscanninger skaber disse komplekse digitale repræsentationer af de funktioner, der er unikke og kan scannes gang på gang, forskellige steder og til forskellige formål.

Tanken om, at forældre tillader deres børn at udlevere disse data uden at blive udtrykkeligt informeret om, hvordan denne kode kan scannes andetsteds, er yderst bekymrende. Især i betragtning af at det ser ud til, at forældre ikke stiller spørgsmål om fortrolighedspolitikken, der er knyttet til disse systemer, og de virksomheder, der installerer teknologien.

I tilfælde, hvor denne teknologi muligvis er blevet installeret direkte af offentlige myndigheder, eksisterer den meget reelle fare for, at disse data kan bruges til sporing og overvågning længe i fremtiden, hvilket betyder, at disse data kan bruges til at begrænse deres barns fremtidige friheder på en måde det minder om en episode af Black Mirror.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me