Smart-tv-databeskyttelsesdilemmaet

En ny undersøgelse udgivet af Consumer Reports (CR) afslører den invasive karakter af mange populære Smart TV'er på markedet. Den detaljerede forskning - der også kaster lys over mange populære smart-tv'ers sårbarhed overfor hacking - blev foretaget i samarbejde med ingeniører hos Disconnect og samarbejdspartnere på Ranking Digital Rights. Rapporten viser, at forbrugerne bliver steamrolled til at acceptere uacceptable niveauer af snooping i deres egne hjem.

I USA kom 69 procent af tv'erne, der blev sendt i 2017 med internetforbindelse. Desværre kommer forbindelsen med nogle ekstremt angående konsekvenser af privatlivets fred. Smart TV'er giver forbrugerne mulighed for at streame indhold ved hjælp af populære apps som Netflix og Hulu. De giver også forbrugere mulighed for hurtigt at søge efter indhold ved hjælp af stemmekommandoer.

Desværre bruger producenterne den ekstra funktionalitet til jernbaneforbrugere til at acceptere meget invasive tilladelser. Ifølge markedsundersøgelsesfirmaet, IHS Markit, har 82 millioner smart-tv allerede kørt ind i amerikanske hjem. Den nyligt frigivne rapport fremhæver, at det sandsynligvis næsten alle 82 millioner af disse hjem har accepteret mindst nogle invasive tilladelser.

FTC-forordninger

I 2017 blev Smart TV-producenten Vizio bøder for at indsamle data uden først at have fået tilladelse fra forbrugerne. Vizio blev fanget ved hjælp af pixelscanning og andre metoder til at finde ud af, hvad tv-shows, film og reklamer, seerne havde set. Ifølge Federal Trade Commission (FTC) havde Vizio fanget "så mange som 100 milliarder datapunkter hver dag fra millioner af tv'er." Vizio havde derefter solgt disse data til tredjepart-annoncører for en ordentlig fortjeneste.

Vizio blev tvunget til at afregne med Federal Trade Commission for 1,5 millioner dollars og staten New Jersey for 2,2 millioner dollars. Siden da har Federal Trade Commission gjort det klart, at alle smart-tv'er skal få tilladelse fra brugerne, inden de tapper dem efter data til salg til tredjepart. Man håber, at denne reguleringsændring havde forbedret de amerikanske forbrugers privatliv meget, men virkeligheden er meget anderledes.

Dilemmaet

Forestil dig scenariet, du har lige købt dit Smart TV, og du er ved at tænde det og køre installationsprocessen. Når du tænker på digitalt privatliv, tænker du på dig selv:

"Nej for helvede! Ikke mig! Jeg vil være ekstra forsigtig og ikke acceptere nogen drakonisk overvågning fra (indsæt producentens navn her). Mit tv - mine regler ”

Dette er en helt fair antagelse. Når alt kommer til alt bestemmer loven i USA uomtvisteligt, at forbrugerne skal give tilladelse, inden data kan indsamles. Desværre viser den slags tanker i praksis sig at være en fantasi. CR-undersøgelsen viser, at folk simpelthen ikke får den frie vilje til at fravælge virksomhedsovervågning, hvis de ønsker en internetforbundet oplevelse.

Cr Smart Tv

Undersøgelsen af ​​forbrugerrapporter

For at gennemføre sin undersøgelse købte CR fem smarte tv'er fra almindelige detailhandlere. Samsung UN49MU8000 og LG 49UJ7700 kører hver på tilpassede operativsystemer. De andre tre (TCL 55P605, Sony XBR-49X800E, Vizio P55-E1 SmartCast TV) udnytter tredjepartssoftware (henholdsvis Roku, Android TV og Chromecast).

CR fandt ud af, at for at forbrugerne faktisk skulle bruge internetforbindelsen, som disse tv'er leverede, måtte de acceptere mindst nogle invasive tilladelser. En manglende gennemførelse af dette resulterede i et fuldstændigt tab af de funktioner, som forbrugeren havde købt tv'et til:

”Vi fandt, at det ikke altid er nemt at forstå, hvad du er enig i, når du fortsætter gennem installationsprocessen. Og hvis du afviser tilladelser, kan du miste en overraskende mængde funktionalitet. Faktisk kræver et tv, at du accepterer en bred privatlivspolitik under opsætningen, før du kan bruge de mest basale, internetfrie funktioner, såsom at se tv ved hjælp af en antenne. ”

Undersøgelsen fandt, at selv hvis brugerne kun afviste automatisk indholdsgenkendelse (ACR) for at stoppe tv'et med at indsamle data om deres seervaner, blev der stadig påberåbt en grundlæggende fortrolighedspolitik, der bad "om retten til at indsamle oplysninger om din placering, som streaming apps du Klik på og meget mere.

Værst af partiet: Sony smart TV havde en "alt eller intet privatlivspolitik" at forbrugere selv måtte acceptere at bruge de mest basale funktioner (f.eks. at bruge tv'et uden internetforbindelse og med en gammeldags antenne).

Smart tv-dilemma

Dysfunktionelle regler

Det ser ud til at være rimeligt at antage, at det er usandsynligt, at forbrugerne kun har betalt for internetforbundne tv'er for at fravælge denne forbindelse på tilladelsestrinnet i installationsprocessen. CR-rapporten viser, at producenter målrettet tvinger virksomhedens overvågning af forbrugerne.

Reglerne fungerer ikke, og FTC er nødt til at revidere dette problem hurtigst muligt. Beviserne beviser, at det ikke er tilstrækkeligt at bestemme, at forbrugere bliver bedt om tilladelse, FTC skal også træde ind og sikre, at forbrugerne kan bruge tv'erne, de køber - selvom de overhovedet ikke ønsker at blive snudet på.

Hvad mere er, dette problem er globalt. Smart TV-apparater stod for størstedelen af ​​de tilgængelige tv'er på markedet i 2017. I 2018 er denne tendens indstillet til at udkrystallisere - hvor næsten ingen internetfrie modeller sælges længere. Det betyder, at virksomheder uundgåeligt får fodfæste i flere og flere hjem rundt om i verden.

Hvad kan forbrugerne gøre?

Hvis du allerede ejer et smart TV og ikke var klar over, at de tilladelser, du accepterede, angreb dit privatliv, kan du starte igen ved at foretage en nulstilling af fabrikken. Dette giver dig mulighed for at gå igennem installationsprocessen igen, fravælge ACR og gå efter den bedste privatlivspolitik, der er tilgængelig. Desværre er det sandsynligt, at du bliver nødt til at acceptere nogle invasive indstillinger.

Hvis du opretter dit tv første gang, skal du sørge for at fravælge ACR, som er den mest invasive indstilling. Din eneste anden mulighed er at frakoble tv'et fra WiFi, men så mister du internetforbindelsen. At ikke tilslutte tv'et til internettet betyder, at du kan acceptere alle de invasive funktioner, fordi uden internetforbindelse kan producenten ikke snuppe på dig.

En måde at forhindre Smart TV-producenter i at give din IP-adresse til andre virksomheder er ved at bruge et Virtual Private Network (VPN). En VPN er en onlinetjeneste, der giver folk mulighed for at skjule deres IP-adresse (placering). Selvom tv-producenten ved, hvem du er, er det stadig klogt at skjule din IP-adresse. Dette vil betyde, at når tv-producenten sælger datasæt om dig til annoncører, vil de ikke være knyttet til din ægte IP-adresse. Naturligvis giver en VPN til Smart TV dig også mulighed for at fjerne blokering af masser af ekstra indhold, hvilket også er et plus!

Endelig er det værd at bemærke, at det måske er bedre at vælge smarte funktioner ved hjælp af mindre enhedsindtrængende enheder, såsom en Chromecast eller en Amazon Fire TV-stick. Begge disse enheder er mindre invasive end et smart TV, fordi de kun kan overvåge de specifikke ting, du ser, når du bruger dem (i stedet for alt.)

Meningerne er forfatterens egne.

Titelbillede kredit: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Billedkreditter: Scanrail1 / shutterstock.com, Asier Romero / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me