12. juli er Battle for Net Neutrality Day!

Internettet, som vi kender det, er i alvorlig fare. De Forenede Staters Federal Communications Commission (FCC) planlægger at overgive de beføjelser, den i øjeblikket har til at håndhæve reglerne for netneutralitet over internetudbydere (ISP'er).


Dette vil konsolidere de store virksomheders magt, kvæle innovation og bane vejen hen imod et to-lags internet, hvor kun de velhavende har råd til ubegrænset adgang til denne teknologi, der skifter spil. Det er et skridt, der er i ingen interesse undtagen for De Forenede Staters store navn ISP'er, der har lobbyet hårdt for ændringerne.

Den 12. juli slutter Amazon, Reddit, Mozilla, StartPage, ProPrivacy.com og mange andre internetvirksomheder sig til netneutralitetsaktivister for en "internet-dækkende dag for handling for at redde netto neutralitet." Kampagnen er organiseret af FFTF-gruppen for digital rettighedsforkæmpelse.

Hvad er netto neutralitet?

Netneutralitet er tanken om, at al internettrafik behandles ens af ISP'er og regeringer. Det betyder "ikke at diskriminere eller opkræve forskelligt efter bruger, indhold, site, platform, applikation, type tilknyttet udstyr og kommunikationsformer."

Det er en hjørnesten i innovation og frit udtryk på Internettet. Uden netneutralitet ville internettet simpelthen ikke have været den succes, det er. Uden netneutralitet:

  • ISP'er kan diskriminere konkurrerende tjenester. For eksempel ved at throttling (eller endda blokere) indholdsudbydere som Netflix, Facebook og Google, mens de giver kunder ubegrænset, prioriteret adgang til deres egne tjenester.
  • Innovation er kvalt. Netflix, Facebook og Google har sandsynligvis råd til at betale internetudbydere for at levere øget båndbredde til deres tjenester. Opstartsfirmaer er imidlertid ikke i stand til at gøre dette. Dette vil effektivt efterlade små, innovative virksomheder døde i vandet, samtidig med at man styrker det monopolistiske kvæg, som store, etablerede virksomheder har på internettet.
  • Der er ikke noget, der forhindrer ISP'er fra at throttle eller endda fuldstændigt censurere indhold på politisk, socialt eller religiøst grundlag.
  • Internettet bliver fragmenteret i to eller flere "lag". Mindre velstillede kunder vil blive målrettet mod specielle "kabel-stil" internetpakker, der kun giver adgang til udvalgte tjenester. Ubegrænset adgang til internettet vil kun blive gjort tilgængeligt for dem, der har råd til at betale for det. Dette vil uddybe den digitale kløft og føre til øget økonomisk og social ulighed.

Med andre ord vil store penge have tilladelse til at ride grovt over almindelige menneskers interesser.

Hvorfor er det i gravfare??

I 2014 blev der gjort et lignende forsøg på at afvikle netneutralitet, men FCC blev tvunget til at udføre en u-sving. Den tidligere FCC-formand Tom Wheeler, en lobbyvirksomhed inden for telekommunikationsindustrien, udviste lidt appetit på at redde nettoneutralitet, efter at en retsafgørelse ugyldige de eksisterende regler.

Efter en massiv græsrødderkampagne fra internetaktivister åbnede FCC sine forslag op til offentlig kommentar. Efter at der blev modtaget over fire millioner kommentarer, der fik FCC-webstedet til at gå ned to gange, gav Wheeler efter.

FCC flyttede for at beskytte netneutralitet ved at klassificere internettet som en titel II-værktøj. Dette bragte internetudbydere under FCC's kontrol og gjorde det muligt for dem at indføre klare og rimeligt strenge regler om netneutralitet.

FCC har imidlertid nu en ny republikansk formand, der blev udnævnt af Donald Trump. Ajit Pai er en tidligere Verizon-lobbyist, og hans antipati for industriregulering er velkendt. Han har tidligere beskrevet FCC's nuværende regler for netneutralitet som en "fejl" og ønsker nu at vende Wheelers beslutning fra 2014.

Hvad foreslår Pai i stedet?

Pai ønsker at klassificere bredbånd som en "titel I-informationstjeneste", hvilket betyder, at reglerne om blokering, throttling og betalt prioritering i det væsentlige ville forsvinde. Som en titel I-tjeneste falder internettet under autoriteten fra Federal Trade Commission (FTC) i stedet for FCC.

FTC ville imidlertid have meget få tænder i denne rolle. Den i øjeblikket offentliggjorte meddelelse om foreslået regulering (.pdf) er slående uklar på nogle vigtige spørgsmål. Ekspertobservatører forventer, at i stedet for de nuværende håndhævelige regler, vil internetudbydere blive bedt om at indgå frivillige, ikke-bindende forpligtelser til princippet om netneutralitet.

I teorien kunne FTC følge internetudbydere, der ikke overholder disse løfter, med den begrundelse, at de har vildledt kunder. Som Nilay Patel fra The Verge og den tidligere FCC-rådgiver Gigi Sohn observerer, er det imidlertid usandsynligt, at det faktisk sker.

Virksomheder ændrer deres servicevilkår hele tiden uden at FTC bliver involveret. Selv hvis det intervenerede, kunne FTC kun reagere på en reaktiv måde, når der allerede var gjort skade.

Derudover er det langt fra klart, at ISP'er i henhold til Pai's forslag faktisk vil være forpligtet til at give sådanne løfter! Som forbruger Privatlivsekspert og StartPage.com talsmand Liz McIntyre observerede os,

“Internetudbydere som Verizon og AT&Jeg har kørt hårdt over frivillige 'Spor ikke' -anmodninger. Vi ville være idioter til at stole på dem med frivillig netneutralitet."

Offentlig høring

I mindst et symbolsk show med at lytte til forbrugere har FCC opfordret den amerikanske offentlighed til at kommentere sine forslag. Det, der dog er blevet rigeligt klar, er, at det har ringe intention om at følge resultaterne af denne konsultation. Faktisk har dens holdning til hele processen været ret skandaløs. Eksempler inkluderer:

  • Op til 20% af de kommentarer, der er modtaget af FCC, ser ud til at være blevet indsendt af spam-bots ved hjælp af identiteter opnået via en online dataforbrud. Da nogle af dem, der var forudkaldt (eller deres pårørende, i tilfælde af, at kommentarer tilsyneladende blev afgivet af mennesker, der var døde), klagede FCC at ignorere dem og behandle kommentarerne som gyldige.
  • Efter komiker og tv-vært John Oliver opfordrede seerne til at kommentere til støtte for netneutralitet, styrtede FCC-webstedet. Dette resulterede i, at et stort antal pro-netneutralitetskommentarer tabte. FCC bebrejdede et distribueret denial of service (DDoS) cyberattack for den temmelig praktiske hændelse, men afviste at give noget bevis for at sikkerhedskopiere dette krav.
  • På trods af overvældende støtte til netneutralitet i kommentarerne valgte Ajit Pai at udskrive et brev sendt af 19 almennyttige kommunale bredbåndsudbydere til støtte for de foreslåede ændringer. Langt de fleste små internetudbydere har imidlertid opfordret Pai til at holde titel II-beskyttelse på plads.

Kort fortalt ser det ud til, at Ajit Pai og FCC er fast besluttet på at skubbe videre med deres planer om at skabe netneutralitet, uanset hvilken offentlig offentlig modstand der er mod ideen..

Det er tid til at kæmpe tilbage!

Netneutralitet findes kun i USA på grund af massemobilisering af netneutralitetsaktivister i 2014. Dette beviser, at FCC kan tvinges til at lytte, hvis nok mennesker viser tilstrækkelig bekymring over problemet.

Dette er grunden til, at ProPrivacy.com har sluttet sig til en lang liste med andre internetfirmaer for at blive en officiel deltager i Fight for the Future's Battle for the Internet day den 12. juli 2017.

Hensigten er at øge offentlighedens opmærksomhed om dette afgørende emne og tilskynde alle amerikanske læsere til at registrere deres synspunkter på FCCs websted. Faktisk, hvis du er en amerikansk statsborger, der ikke allerede har gjort det, skal du gøre det nu! FCC kommenterer sine forslag til netneutralitet indtil 16. august.

Vi synes også, det er vigtigt, at internationale læsere er opmærksomme på, hvad der foregår i United Stares. Når alt kommer til alt passerer omkring 80% af al internettrafik gennem amerikanske internetudbydere. Derudover følger internetudbydere og regeringer verden over udviklingen i USA med stor interesse.

Dette er en vigtig kamp for hver eneste internetbruger, og dens konsekvenser vil være vidtrækkende. Vi beder derfor alle, der er i stand til at bidrage på enhver måde. En måde at gøre dette på er at dele enten denne artikel eller den officielle kamp om Internetsiden på dine sociale mediekonti for at sprede ordet. Når alt kommer til alt, jo mere støj vi laver, jo mere sandsynligt er FCC at slå ned!

Billedkredit: af Maria Merkulova, Free Press / Free Press Action Fund / Flikr.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me