7 ting Netflix-serien. Du lærte oss om dating og digitalt personvern

Netflix serien deg


Uhyggelig ny Netflix-thriller. Du har fått mange av oss til å lure på hvor enkelt det ville være for en ny partner å følge oss på nettet.

Det New York-baserte dateringsdramaet falt på Netflix 26. desember, og har angivelig gått over 40 millioner seere i løpet av de første fire ukene. Serien spiller Penn Badgley som Joe Goldberg, en besettende bokselger som faller hardt for manisk-pixie-drømmeprinsesse og den ambisiøse forfatteren Guinevere Beck, spilt av Elizabeth Hall.

Så hvordan kan vi gjøre for å sikre våre enheter og våre hemmeligheter fra våre elskere?

Her er syv ting om vårt digitale personvern vi lærte fra showet. Alternativt kan du sjekke vår Ultimate online Privacy Guide for mer informasjon om å være sikker på nettet.

Ikke tilgjengelig i Netflix-regionen?

Hvis "Du" ikke er tilgjengelig i ditt område, kan du fjerne blokkering av Netflix ved å bruke en VPN-tjeneste. Bare en håndfull VPN-tjenester fungerer med Netflix, så sørg for å gjøre undersøkelser før du velger VPN.

En VPN lar deg også se Netflix på skole eller jobb. De fleste skoler eller arbeidsplasser blokkerer Netflix på sine WiFi-nettverk.

Forsikre deg om at enhetene dine er beskyttet mot pinner

Vi krøllet alle sammen da Joe tok opp Beck-telefonen og åpnet den uten å legge inn en pin.

Det er smertefullt åpenbart, men sørg for at telefonen din (og iPad osv.) Er beskyttet mot pinner. Hvis du har muligheten til å velge en rask automatisk låstid på enhetene dine (maksimalt et minutt eller to), bare i tilfelle datoen din vil snike seg mens du tar en badepause.

Hvis det er mulig å bruke mer enn fire tall i pinnen din, vil de fleste tilfeldige hackere automatisk anta at du bare har brukt fire.

Sikre (eller slå av) det sosiale

Selv om vi ikke handler om offer-skylden på fiktive karakterer, var en stor del av Joe sin evne til å cyberstalk Beck nede på mengden informasjon som er offentlig tilgjengelig på hennes sosiale mediekontoer..

Det er klart at vi er avhengige av at de sosiale nettverkene organiserer våre sosiale liv og holder kontakten med sine kjære, så det er ikke alltid et alternativ å slå dem av. Vi kan imidlertid sikre at de er så sikre som mulig.

For det første, hold samtaler om hvor du skal drikke i helgen utenom tidslinjene og strengt tatt i DM-ene.

For det andre, sjekk at innleggene og bildene dine bare deles med venner, ikke venner av venner og aldri allmennheten. Skriv deretter vennelisten nøye. Til slutt, sørg for at du endrer innstillingene dine for å gjennomgå alt vennene dine legger ut på tidslinjen før den vises. Dette vil hjelpe deg med å opprettholde kontrollen over informasjonen du deler.

Sterke passord

Det er en klisjé, men bruk aldri ditt barndoms kjæledyr eller navnet på din livslange knuse som passord, selv om du er en litterær arving. Bruk alltid lange og sammensatte passord, med en kombinasjon av standardbokstaver, store bokstaver og tall, og bruk alltid et annet passord for hver tjeneste.

Hvis du har en MacBook, kan du vurdere å gå inn i systeminnstillinger og sette ønsket passordfelt til 'umiddelbart'. Dette betyr at du må legge inn passordet ditt på nytt hver gang Mac-en går i dvale, irriterende ja, men også krypssikker.

Logg av skyen

De fleste av oss bruker skylagring i disse dager for filer og bilder. I økende grad bruker vi dem til å sikkerhetskopiere, lagre og dele våre mest personlige data. Vi deler sannsynligvis skytilgang på flere enheter, for eksempel sikkerhetskopiere en telefon til den bærbare datamaskinen vår, enten manuelt eller automatisk.

Hvis en av disse enhetene mangler eller får tilgang til av en hacker, kan de ha tilgang til filer på alle skytilkoblede enheter. Dette betyr at det er verdt å vite hvordan du kan logge ut av skyen eksternt.

Med iCloud kan du ganske enkelt velge Innstillinger-appen og se alle enhetene du for øyeblikket er logget på med iCloud. For å oppheve tilgangen, klikker du bare på den lille kryssknappen ved siden av en enhet for å fjerne den fra iCloud. Når du har gjort dette, husk å endre passordet ditt med en gang.

Husk at du også kan slå av alle sikkerhetskopier til skyen på WhatsApp-kontoen din ved å gå inn på chats, deretter chatte sikkerhetskopi og sette automatisk sikkerhetskopi av.

Dobbelt opp sikkerheten

Hvis du vil være sikker på å holde noen utenfor online-kontoene dine, for eksempel Gmail, kan du sette opp tofaktorautentisering. Dette er et system som krever mer enn bare ditt brukernavn og passord. Den trenger også en numerisk kode. Denne koden sendes vanligvis til smarttelefonen din via tekstmelding.

Du kan slå den på for Microsofts tjenester og nettsteder, så vel som Dropbox. Det kan være en liten ulempe, men det bør holde alle som kan gjette passordet ditt utenfor kontoene dine.

Hold private filer låst og nøkkelen

I tilfelle noen klarer å logge på datamaskinen din, vil du forsikre deg om at de ikke får tilgang til de mest private filene dine. Spesielt hvis du har lagret lurte candids fra din beste venn.

På windows (men ikke Windows 10) kan du kryptere filene dine for å beskytte dem. Høyreklikk (eller trykk og hold) en fil eller mappe og velg egenskaper, velg deretter den avanserte knappen og velg krypteringsboksen for å sikre data. Velg OK for å lukke vinduet for avanserte attributter, velg bruke, og velg deretter OK.

På en Mac kan du bruke 'forhåndsvisningsprogram' for å kryptere filene dine. Åpne bildet med forhåndsvisningsprogrammet, velg 'eksport som PDF' fra filmenyen, gi nytt navn til utvidelsen til '.pdf' i nedtrekksvinduet og klikk på vis detaljer. Dette vil gi deg et alternativ for å kryptere filen og angi et passord. Denne metoden skal fungere for alle bildefiler eller dokumenter som kan åpnes av forhåndsvisningsappen.

Slett historikken din

Nesten alle nettlesere i disse dager, inkludert Safari, Chrome og Firefox, lar deg surfe på nettet ved å bruke en privat nettlesermodus som blokkerer informasjonskapsler og forhindrer den i å lagre internettloggen din. Det er lurt å alltid surfe ved hjelp av privat surfing. Hvis du glemmer å bruke en privat nettleser, bør du huske å slette loggen regelmessig og tømme hurtigbufferen, spesielt hvis du deler enheten din (til og med uventet) med noen andre.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me