Amerikanere ønsker mer personvernregulering

Online undersøkelse om personvern av data

En ny undersøkelse fra analytisk programvareutvikler SAS har kastet søkelyset på de endrede holdningene til amerikanske borgere overfor personvern av data.

Amerikanere som er bekymret for personvernet til dataene deres kan forventes gitt skredet av historier om brudd på data og misbruk av personopplysninger som treffer overskriftene på nesten daglig basis. Det er kanskje da ikke overraskende at en veldig høy andel av amerikanske statsborgere vil støtte lovgivning som beskytter deres privatliv.

Den elektroniske undersøkelsen involverte 525 voksne amerikanske forbrukere og ble gjennomført i juli 2018, ikke lenge etter at Europas personvernlovgivning om GDPR-data trådte i kraft 25. mai.

Hovedfunnene

Folk er bekymret for personvernet

Hele 73 prosent av deltakerne var mer bekymret for personvern av data enn de var for noen år siden. Identitetstyveri var den største bekymringen, men økonomisk svindel, personopplysninger som ble solgt uten deres samtykke, myndighetsovervåking og upassende bruk (eller misbruk) av data ble også flagget som bekymringsmomenter.

Ytterligere 64 prosent av deltakerne sa de frykter at dataene deres er mindre sikre enn de var for noen år siden, noe vi antar at de er bekymret for brudd på data som de som rammet Quora og Marriott nylig.

En litt høyere prosentandel av eldre deltakere viste bekymring for personvernet med data, mens 78 prosent av over 55-årene ga uttrykk for bekymring, sammenlignet med 66 prosent av 25 til 55-åringer, og 72 prosent gamle under 35 år.

Mange mener lovgivning er nødvendig

Interessant nok mente 67 prosent av deltakerne at myndigheters inngripen er nødvendig for å beskytte deres digitale personvern. Dette er spesielt slående i et land som alltid har hatt veldig sterke anti-regjeringsintervensjonistiske tradisjoner.

Denne støtten til rettslig beskyttelse er uten tvil drevet av det faktum at bare 61 prosent av de spurte følte seg som om de hadde full kontroll over dataene sine, mens nesten en fjerdedel (24 prosent) følte at de ikke hadde noen kontroll i det hele tatt.

Over 80 prosent av de som ønsker større regulering, vil ha rett til å vite hvor og til hvem dataene deres selges, mens et enda større antall (83 prosent) ønsker retten til å forhindre at de selges i utgangspunktet.

Det er verdt å merke seg at dette er kjernerettigheter som EUs borgere nyter godt av under GDPR. Interessant nok, selv om 73 av de spurte ville ha høyre spørre organisasjoner hva de gjorde med dataene sine, ønsket et mer beskjedent flertall (64 prosent) retten til å fjerne eller slette sine data slik EU-borgere har krav på.

Å ta saken i egne hender

I mangel av regjeringsledelse i saken, viste undersøkelsen at flere og flere mennesker (66 prosent) iverksetter egne tiltak for å prøve å holde dataene deres trygge. Disse inkluderer alt fra å endre personverninnstillingene (77 prosent) til å fjerne en sosial mediekonto (36 prosent).

I tillegg til dette sa over en tredjedel av deltakerne at de har brukt sosiale medier mindre fordi de "slett ikke var sikre på" at selskaper i sosiale medier kan stole på personvernet deres. I underkant av en tredjedel hadde også kuttet på online shopping på grunn av personvernhensyn.

Undersøkelsen viste tydelig at tilliten til organisasjoner er veldig lav. Mest tillit ble holdt i helseorganisasjoner (47 prosent) og banker (46 prosent), men selv dette er fremdeles mindre enn halvparten av undersøkelsens deltakere som uttrykker tillit til dem.

Organisasjoner på sosiale medier var de minst pålitelige, og bare 14 prosent av deltakerne trodde på dem. Neppe overraskende, med Facebook / Cambridge Analyta-skandalen fremtredende i overskriftene kort tid før undersøkelsen ble gjennomført.

ProPrivacy.com ekspertuttalelse

Som alltid med undersøkelser av denne typen, er det viktig å være klar over begrensningene deres. 525 deltakere av en befolkning i USA på over 325 millioner kan aldri betraktes som representative, og onlineundersøkelser er notorisk selvselektiv med tanke på hvem som velger å delta.

Når det er sagt, sanger funnene med en fersk studie fra ProPrivacy.com. Amerikanere er bekymret for sitt personvern på nettet og er stadig mer forberedt på å ta saken i egne hender i et forsøk på å bevare det.

Det store spørsmålet for oss er selvfølgelig hvor effektive disse tiltakene er. SAS-rapporten nevner ting av relativt lav teknologi, for eksempel å ikke akseptere informasjonskapsler, og avkaste betingelsene for en avtale. og slette mobilapper.

Det nevner imidlertid ikke mer sofistikerte tiltak som å bruke en VPN for å skjule aktivitet på nettet, installere nettlesertillegg for å forhindre sporing på nettet, bruke forskjellige former for ende-til-ende-kryptering for å sikre privat kommunikasjon og dataopphold privat.

Det er også verdt å merke seg at det var Kongressen som autoriserte ISP-er til å selge sine kunders data i fjor. Dette koser ikke godt for de 67 prosent av deltakerne som ser til myndighetene for å beskytte dem mot overgrep mot personvern på nettet.

Det er sant at der den føderale regjeringen har mislyktes, har noen statlige regjeringer forsøkt å oppheve balansen, for eksempel den høyt berømte California Consumer Privacy Act. Dessverre kommer dette langt under til å gi forbrukerne personvern de trenger (og fortjener).

Hva denne undersøkelsen gjør, legges til bevismaterialet for at vanlige amerikanske forbrukere ikke er fornøyd med status quo, og at de i økende grad er villige til å følge EUs ledelse i denne saken.

Problemet er selvfølgelig at den sittende regjeringen overhode ikke har noen interesse i å dempe for store virksomheter - på personvernområdet eller andre steder. Tvert imot, faktisk.

Hvis du ser alvorlig på å beskytte personvernet ditt, hvorfor ikke sjekke ut våre beste VPN-er for USA.

Bildekreditt: Av Tero Vesalainen / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me