Amerikansk politi kan spore nesten hver eneste mobiltelefon

Det er fremkommet bevis for at amerikansk politi bruker et system som lar dem geo-lokalisere omtrent hvilken som helst telefon i landet, og det antas nå at noen politimenn kan bruke det systemet uten passende garantier for å gjøre det..


I USA har politiet tilgang til et system utviklet av et firma som heter Securus Technologies. Dette systemet kan brukes til å lokalisere mobiltelefoner i løpet av undersøkelsene. Securus-systemet kan bare legitimt brukes av myndighetene til å "pinge" en telefons plassering når en garanti er oppnådd; Imidlertid fryktes det nå at systemet kan ha blitt misbrukt.

Bevisene begynte først å montere i fjor, da en stedfortreder i Missouri ble beskyldt for å bruke et spesialistsystem for å ulovlig triangulere mobiltelefonplasser. Cory Hutcheson angivelig tilgang til Securus-systemet “med det ulovlige formål å spionere på saksøkere for sin egen personlige gevinst".

Politibil

Hull i systemet

Securus lar politiet pinge mobiltelefonplasser i sanntid ved å utnytte infrastruktur som normalt brukes av markedsføringsfirmaer for å få tilgang til stedsdata levert av store mobiltelefonoperatører som Sprint, Verizon og AT&T.

I følge anklagene brukte Hutcheson systemet 11 ganger mellom 2014 og 2017 for å oppdage stedet ikke bare for medlemmer av allmennheten - men også av en dommer og et medlem av statspatruljen.

Selv om warrants er nødvendige for å få tilgang til telefonsporingssystemet, ser det dessverre ut som om Securus ikke har undersøkt forespørsler grundig, og som et resultat var Hutcheson i stand til å misbruke systemet.

I en uttalelse som ble avgitt sist torsdag, sa Securus at det krever at “kunder” [politibetjenter og kriminalomsorgsfullmektige] laster opp riktig dokumentasjon - en garanti eller erklæring - før de behandler en forespørsel. Ifølge senator Ron Wyden (Oregon) har Securus imidlertid innrømmet at den ikke "foretar noen gjennomgang av overvåkningsforespørsler".

Fcc klage

Formell FCC-klage

Wyden har nå skrevet en formell klage til Federal Communications Commission. I brevet uttaler Wyden at "trådløse transportører har plikt til å ta bekreftende skritt for å bekrefte forespørsler om rettshåndhevelse." Han kommenterer at Securus i det hele tatt kan tilby tjenesten er bevis på at mobiltelefonoperatører ikke "kontrollerer tilgangen til kundene i tilstrekkelig grad" "privat informasjon." Etter hans mening er systemet sterkt inngrep i amerikanske statsborgers rett til privatliv.

En sikkerhetsforsker ved navn Tobias Engel sa til Motherboard at han tror amerikanske mobiloperatører selger ut kundene sine. Både Engel og Wyden føler at teleselskaper ikke får riktig tillatelse fra forbrukerne før de overfører stedsdata til tredjepart. Engel har uttalt at:

"LE [rettshåndhevelse] gir seg tilbake på dette" kommersielle "alternativet som ser ut til å ha en mye lavere inngangsbarriere enn om de ba om denne typen tilgang fra transportørene selv."

Dette er ikke overraskende og er en sterk påminnelse om at amerikanske Internett-leverandører, som i fjor fikk tillatelse til å selge nettleserhistorier til tredjepart, sannsynligvis selger data til amerikanske overvåkningsbyråer (slik at de kan snuse på amerikanske borgere uten granskning). Dessverre er disse typer smutthull høyt verdsatt av amerikanske myndigheter - som forklart i Jennifer Granicks utmerkede bok American Spies.

Global epidemi

Det er ikke bare i USA at mobilplasseringsdata blir urettmessig brukt av myndigheter for å invadere folks privatliv.

I Danmark bestemte domstolene i fjor at obligatorisk sporing av innbyggere som gjør at "enhver bevegelse i fysisk rom" skal "registreres og lagres" i 12 måneder er lovlig. I Storbritannia har en topp britisk dommer nylig offentliggjort sin tro på at det en dag kan være et lovlig krav for innbyggere i Storbritannia å bære telefonene sine med seg til enhver tid.

I en tale for Advokatforeningen sa Sir Geoffrey Vos QC, kansler for høyesterett, at en kontinuerlig oversikt over enkeltpersoners bevegelser ville være en stor fordel for politiet,

- De fleste har smarttelefoner på personen til enhver tid når GPS-plasseringen er slått på. De gjør dette frivillig, men hvis lovgiverne for eksempel skulle kreve innbyggere til å bære telefoner til enhver tid, ville det være enda vanskeligere å unngå oppdagelse. "

Mobil overvåkning

Glatt vei

Med meninger som disse og teknologi som Securus, er det ikke rart at alarmklokkene ringer. Selv i nasjoner som generelt antas å være bra for personvernet som Nederland, har det blitt fremsatt flere klager på smarte sensorer som skanner telefoner etter Mac-nummer for å spore mennesker når de beveger seg rundt i nederlandske byer..

Og det er ikke bare rettshåndhevelse som bruker mobiltelefoner for å spore mennesker. Den australske konkurranse- og forbrukerkommisjonen (ACCC) undersøker for øyeblikket Google på grunn av påstander om at den i hemmelighet bruker australiernes telefonplanopplysninger for å skjult spore deres beliggenhet.

Google Snooping

Ifølge dataprogramvarefirmaet Oracle samler Google rundt en gigabyte mobildata hver måned fra australske Android-kontoer. I USA er det bevis på at Google-posisjonsdata også blir utnyttet av myndighetene, noe som gir en annen bekymringsfull kompleksitet til problemet.

I minst fire tilfeller i fjor brukte politibetjenter i Raleigh, North Carolina, søkeadranter for å kreve data fra Google-kontoer - ikke for spesifikke mistenkte - men angående hvilken som helst mobilenhet som tilfeldigvis kom nær åstedet for en forbrytelse. La det synke inn.

Meninger er forfatterne egne.

Tittelbilde kreditt: dennizn / Shuttestock.com

Bildekreditter: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me