Amerikanske militærbaser og personell i fare på grunn av Fitbit-enheter

Det er gamle nyheter at etterretningsbyråer som NSA og CIA liker å bruke borgernes teknologi mot dem. Faktisk har NSA nylig endret oppdragserklæringen på nettstedet for å fjerne "ærlighet", "tillit" og "åpenhet" fra kjerneverdiene. Det virker ganske morsomt med tanke på at James Clapper løy for Kongressen om Prism tilbake i 2013. Det virker som om ærligheten aldri var særlig høyt på NSAs agenda.


I fjor dukket det opp nyheter via Wikileaks 'Vault 7 som avslørte at CIA regelmessig bruker menneskers mobile enheter og smarte TV-er for å snuse på dem. I boken American Spies maler Jennifer Granick et krystallklart bilde av hvilke smutthull som amerikanske myndigheter bruker for å overvåke amerikanere under overvåking.

Pågående snooping forekommer og vil fortsette å skje. For bare to uker siden godkjente kongressen godkjenningen på nytt av seksjon 702 i FISA. Denne lovgivningen inneholder endringer som gjør at amerikanske etterretningsbyråer kan snuse på amerikanske statsborgere i løpet av spionering av utlendinger. Enda flere smutthull. I det minste var NSA ærlig nok til å fjerne ærligheten fra oppdragserklæringen.

Bitter smak

Nå har det kommet nyheter som avslører at den amerikanske regjeringen har fått en smak av sin egen medisin. Det har blitt etterlatt en bitter smak i USAs munn på hendene til en populær elektronisk enhet - akkurat som de som det vanligvis vil være hensiktsmessig å snuse på borgerne.

Enheten det gjelder heter Fitbit. Det er et uskyldig utseende fitnessovervåkingsapparat som folk bruker på håndleddene sine. I tillegg til å registrere hjerterytmen til brukeren, antall skritt og forbrente kalorier, bruker enheten GPS for å holde oversikt over joggebanene som er tatt av brukerne..

Fitbits utvikler Strava - som vurderer seg selv "det sosiale nettverket for idrettsutøvere" - publiserer jevnlig et kart over rundt 27 millioner menneskers joggeruter. I november i fjor ble den globale databasen over "hotspots" for øvelse oppdatert, og det den avslørte har sendt et skjelving nedover ryggraden i USAs sentralkommando.

Fitbit 1

En treningsvei rundt en mistenkt CIA-base i Mogadishu er blitt avslørt.

Militærbaser oppdaget

Hendelseskjeden begynte da amerikansk militærpersonell fikk utstedt Fitbits som del av et program for å hjelpe dem med å overvåke sine egne treningsaktiviteter. Den gang virket det som en fornuftig plan. Det var til forrige lørdag, da Nathan Ruser, en australsk student og analytiker for Institute for United Conflict Analysts, plutselig Tweetet at Fitbit-"varmekartet" hadde laget amerikanske militærbaser "tydelig identifiserbar og kartlegbar."

Noe av foruroligelse er ment at noen av de åpenbart fremhevede basene er topphemmelige militære forbindelser i USA og rundt om i verden..

Med egg over hele ansiktet, har Pentagon kommet frem for å innrømme det utilsiktede tilsynet. I en uttalelse på mandag kommenterte talsperson, oberst Rob Manning, at det amerikanske forsvarsdepartementet ville gjennomgå sin policy angående smarttelefoner og bærbare enheter:

"Vi tar disse sakene på alvor og vurderer situasjonen for å avgjøre om det trengs ytterligere opplæring eller veiledning, og om det må utarbeides noen tilleggspolitikk for å sikre fortsatt sikkerhet for DoD-personell i inn- og utland. ”

Manning la til at forsvarssekretæren, James Mattis "vært veldig tydelig på å ikke fremheve våre evner til å hjelpe fienden eller gi fienden noen fordel, så det ville være vår tilnærming som går inn på denne også."

For sent?

Så hvor mye skade har blitt gjort? Det som er kjent, er at i 2013 ble rundt 2200 soldater utstedt Fitbit Flex armbånd. Da i 2015 ble dette programmet utvidet og 20 000 flere soldater og militært personell fikk en Fitbit som del av et program som ble kalt "Performance Triad."

Ifølge den australske studenten ser det ut til at Fitbits har forårsaket en veldig alvorlig etterretningslekkasje. Dette sa Ruser på sin Twitter-konto:

"Hvis soldater bruker appen slik normale mennesker gjør, ved å slå den på sporing når de skal trene, kan det være spesielt farlig. Dette bestemte sporet ser ut som det logger en vanlig joggerute. Jeg burde ikke være i stand til å etablere noe livsmønster fra dette langt borte."

Ved å gå innom militærbaseene Ruser har oppdaget, ser det ut til at militært personell som ble utstedt en Fitbit ikke ble informert om behovet for å slå av GPS-logging til Stavas servere. Scott Lafoy, en åpen kildekode-analytiker, sier det er for tidlig å si hvor ødeleggende dataene kan være. Han innrømmer imidlertid at det er bekymringsfullt:

"Når det gjelder strategiske ting, så kjenner vi alle basene der, vi vet mye av stillingene, dette vil bare være noen fine tilleggsdata. Fra nettstedet er det mulig å identifisere enkeltpersoners løperuter. Å spore tidspunktet for bevegelser på baser kan gi verdifull informasjon om patruljeruter eller hvor spesifikt personell er utplassert. "

Det som virker sannsynlig, er at utenlandske militære og etterretningsbyråer skynder seg - ikke bare for å se om de kan finne hemmelige amerikanske baser - men også for å finne ut om basene deres også har blitt kompromittert. På bildet under kartet Strava tydelig "varmer opp" en RAF-base ved Mount Pleasant i Falklands: å bevise at det ikke bare er amerikanske militære som har blitt rammet.

Fitbit Raf

Kanskje mest urovekkende er utsiktene til at militante i Midt-Østen og Afrika kan bruke kartene for å spore amerikanske soldaters bevegelser. I teorien kan den intelligensen føre til et inntrenging hos disse militantene. Lafoy kommenterte:

"Hvis dataene ikke er anonyme, kan du begynne å finne ut rutetabeller og like veldig taktisk informasjon, og så begynner du å komme inn på noen ganske alvorlige problemer."

Den gode nyheten er at Strava har gitt ut en uttalelse som sier at den er glad for å samarbeide med det amerikanske militæret for å skjule deler av kartet som det synes kan være skadelig. Hvor lang tid dette vil ta, og hvor mye skadelig informasjon som kan lekke i mellomtiden er vanskelig å si.

Meninger er forfatterens egne.

Tittelbilde: A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

Bildekreditt: Skjermbilder tatt fra Stava sitt varmekart

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me