Bør Facebook la folk bruke falske navn?

I 2012 ble det avslørt at mer enn 83 millioner Facebook-kontoer var falske. Avsløringen fikk prisen på Facebook-aksjer til å falle under 20 dollar. Unødvendig å si at Facebook bestemte seg for å berolige aksjonærene ved å slå ned bruken av pseudonymer.

Selvfølgelig vil Facebook gjerne at du skal tro at det bare har fått dine beste interesser på hjertet. For folk som ønsker å holde sine private og forretningsmessige liv på armlengdes lengde, mennesker som lider av psykiske helseproblemer, transpersoner, fagpersoner som er populært kjent under et pseudonym eller scenenavn, feminister eller andre grupper av aktivister som er utsatt for hat forbrytelser - eller personer som bare foretrekker å skjule identiteten sin av personlige personverngrunner - regelen er en kilde til enorm frustrasjon.

Ja, det er sant at det er tilfeller av nettkriminelle som bruker ulovlige, falske og dupliserte profiler for å bedragere folk. Falske profiler brukes til å forfølge mennesker, og det har til og med vært tilfeller av hoaxere som bruker falske profiler (ser ut til å tilhøre attraktive kvinnelige singletoner) for å infisere det israelske militæret med malware. Listen fortsetter.

Og likevel, for hver historie du hører om farene ved falske Facebook-kontoer, er det en annen sak om noen med en rimelig og legitim grunn til å ønske å skjule sin sanne identitet.

Urolige identiteter

Over hele kloden blir mennesker utsatt for det uønskede blikket fra hemmelige beundrere, ekselskere og forfølgere. For disse menneskene medfører muligheten til å glede seg over en Facebook-samtale med sine kjære og venner risikoen for å bli trakassert. Selvfølgelig kan hvem som helst stramme inn personverninnstillingene, og likevel er det ingenting som er idiotsikkert som å gjemme seg bak et helt annet alias.

Bare forrige uke ble Supriya Jain, en kvinnelig bosatt i Indore, India, myrdet etter å ha blitt Facebook forfulgt av en eks-elsker. Eks-kjæresten hennes trodde at hun broderte for åpenlyst med medlemmer av det motsatte kjønn - og brakte skam over seg selv og samfunnet. I virkeligheten hadde Jain perfekt uskyldige mannlige vennekontakter på Facebook som drev eksen hennes til et psykotisk sjalu raseri.

Dessverre ser det ut til at Jain ikke var klar over faren hun var i - og det ser ut til at hun faktisk aldri har tenkt på å bruke et pseudonym på Facebook. Likevel, hvis hun hadde overlevd sitt angrep, virker det rimelig å tro at hun kan ha begynt å ville bruke en falsk identitet for å forbedre sikkerheten hennes. Under Facebooks gjeldende regler ville hun ikke fått lov.

Dessverre er historier som disse ganske vanlige. I land der det er fengslende forhold å være medlem av LHBT-samfunnet - og der det å bli utsatt som LHBT kan føre til drap hos et religiøst nidkjært medlem av samfunnet - kan et falsk Facebook-navn være forskjellen mellom liv og død. Eva Blum-Dumontet, en forsker ved Privacy International, sa til ProPrivacy.com,

"Anonymitet på nettet er spesielt viktig for noen grupper, inkludert kvinner og LHBTIQ-mennesker, ettersom det gir rom for å skape et rom der de kan utforske identiteten sin og samtidig beholde kontrollen over hvem som får se og vite ting om dem. Anonymitet tillater grenser, som er viktige når folk ennå ikke er offentlig om sin kjønn eller seksuelle identitet, og spesielt i land der visse identiteter blir kriminalisert."

Forvirret policy

Selv om noen mennesker blir fanget for å bruke et falskt navn, blir andre faktisk tvunget til ikke å bruke det virkelige navnet. Dette fordi Facebook bruker en algoritme for å søke etter potensielle falske navn.

I indianersamfunnet er det vanlig at folk har andre navn som er beskrivende. Siden håndhevelsen av sin virkelige navnepolitikk har det vært mange rapporter om innfødte amerikanske individer med andre navn som Brown Eyes og Kills The Enemy, og som ble tvunget til å endre navn for å bli på Facebook.

Selv etter direkte kontakt med Facebook, og bevismateriale om at dette er deres virkelige fornavn; Facebook har ofte nektet å slå seg tilbake og la disse menneskene bruke sitt virkelige navn. Likevel, hvis som Facebook hevder:

“Facebook er et fellesskap der alle bruker navnet de går etter i hverdagen. Dette gjør det slik at du alltid vet hvem du kobler til. ”

Betyr ikke dette at Zuckerberg aktivt tvinger noen medlemmer av det sosiale forumet til å bryte sine egne regler? I 2015 kom forskjellige menneskerettighetsorganisasjoner sammen for å legge press på Facebook med påstand om at politikken med ekte navn:

"Ser bort fra omstendighetene til brukere i ikke-vestlige land, utsetter brukerne for fare, respekterer brukerens identitet og begrenser ytringsfriheten."

Mørkt kontor

Poliser i skyggene

Selv om det er lett for Facebook å hevde at bare personer med dårlige hensikter bruker falske kontoer, er det en måte å motvirke dette argumentet tilfeldig. I USA har det vært mange rapporter om politifolk som bruker falske profiler i et forsøk på å samle informasjon om mistenkte, aktivister og andre interesserte. Hvis det skjer i USA, kan du satse at den søte bippien din skjer andre steder.

Slik det står, er det i strid med Facebook-regler for politiet å bruke falske kontoer for å plassere folk under overvåking. Dette er uten tvil den eneste oppsiden av politikken for ekte navn. Og likevel er det en praksis politiet fortsatt driver med.

Det er min tro at loven må endres for å gjøre det ulovlig for politiet å bruke falske kontoer for å snuse på folk. Imidlertid virker det også som en sak som statlige lovgivere bør håndtere - ikke Facebook. Tross alt, hvis politiet vil bruke falske kontoer - og det er teknisk lovlig for dem å gjøre det - bør Facebook faktisk kunne stoppe dem?

Og hvis det ikke er Facebooks sted å bestemme seg - skal det da ikke være lett å gå på de vanlige som også vil bruke falske kontoer? Når alt kommer til alt, når politiet bruker falske kontoer for å snuse på folk, høres det veldig ut som inneslutning. Mens når vanlige folk bruker en falsk konto, kommer noe langt mindre uhyggelig til tankene...

Ytringsfrihet

Det er velkjent at Facebook i land med harde politiske klima brukes til å organisere opposisjonsstevner og protester. For mennesker som lever i totalitære regimer, kan det å være uttrykkelig uenige synspunkter være ekstremt farlig.

For borgere som har en legitim grunn til å spre viktig informasjon innen rammen av en regjeringspålagt propagandaboble - kan falske navn bety forskjellen mellom liv og død.

Og husk at når det er farlig å snakke tankene dine, pleier folk å selvsensurere. Dermed er Facebooks virkelige navnepolitikk å skade et stort antall mennesker som har en verdifull rolle å spille for å forbedre samfunnet. Blum-Dumontet kommenterte:

"Anonymitet er ofte betingelsen for å uttrykke politiske meninger, men også for å blåse fløyta. Ville MeToo-bevegelsen ha eksistert på samme måte hvis alle sosiale medier-kontoer var bundet til et ekte navn? "

Ulovlig definisjon

Ulovlig forespørsel

Til tross for Facebooks insistering på at retningslinjene er designet for å skape et trygt miljø der folk kan stole på og holde hverandre ansvarlige." Virkeligheten er at dens virkelige navnepolitikk aldri har handlet om å beskytte brukere. Siden oppstarten har det alltid handlet om fortjeneste fra annonseinntekter, og utbedringen i aksjekursen som falske kontoer forårsaket i 2012.

Nå har en tysk domstol avgjort at Facebooks politikk både er kommersielt motivert og ulovlig. I følge Federation of German Consumer Organisations (VZBV) er Facebooks insistering på bruk av ekte navn en skjult metode for å få brukerens samtykke til å beholde, dele og tjene på data fra ekte navn. Denne vurderingen er nå opprettholdt av regiondomstolen i Berlin.

Selv om det er en liten seier for digitale personvernaktivister, har Facebook til hensikt å anke avgjørelsen. Selv om det blir opprettholdt, er det sannsynlig at Facebook bare vil tilbakestille sin politikk i de regionene der den tvang til å gjøre det.

Som et resultat er det lett å konkludere med at Facebook ikke bryr seg om folks sikkerhet. Det virker faktisk klart at det foretrekker å med vilje sette folk i fare for å holde ut med sin umoralske inntektsmodell.

Brukerhåndboken

Slik bruker du Facebook med et falskt navn

Hvis du føler deg sterk om ikke å bruke Facebook med et ekte navn, pleier vi å være enige i at det er en god idé. Jo mindre reelle data du gir Facebook om deg selv; jo vanskeligere er det for den sosiale medie-giganten å tjene penger på deg.

I tillegg er det et kjent faktum at mange risikogrupper - inkludert barn - i stor grad kan dra nytte av bruk av pseudonymer som bare er kjent for dem og deres venner og familie. Heldigvis, fordi Facebook først og fremst bruker en algoritme for å søke etter falske navn, er det mulig å bruke et falskt navn på Facebook uten å bli fanget.

Skjønt, selvfølgelig, hvis du blir oppdaget (eller noen klager deg inn for å bruke et falskt navn; ja du må velge vennene dine nøye), kan du til slutt bli tvunget til å gå tilbake til det virkelige fødselsnavnet ditt. Alle som ønsker å bruke et falskt navn på Facebook, bør følge disse enkle reglene:

  1. Velg et navn som ser ut til å være ekte. Dumme navn, eller kallenavn som ikke regnes som "ekte", vil bli flagget mye raskere enn et enkelt navn som Sam Smith.

  2. Ikke bruk kjente navn. Selv om det kan være morsomt å gjøre deg til en Kardashian; Det vil sannsynligvis føre til at du blir funnet mye raskere.

  3. Hold deg unna fiktive karakterer fra bøker og filmer; selv om de er "normale" navn. Tyler Durden kan virke som et kult navn, men du gjør det ikke vanskelig nok å gjemme seg for Facebook-navnepolitiet!

  4. Lås ned personverninnstillingene. Hvis du bruker et navn som det er vanskelig for Facebooks automatiserte algoritme å oppdage er falske; den eneste måten å bli fanget på er ved at en annen bruker flagger deg. Av denne grunn er det en god ide å skjule profilen din for alle unntatt nære venner.

Tittelbilde: PK Studio / Shutterstock.com

Bildepoeng: Gorodenkoff / Shutterstock.com, Casimiro PT / Shutterstock.com, Bakhtiar Zein / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me