Brasil benytter ansiktsgjenkjenningsteknologi for å takle kriminalitets hotpots

Den brasilianske regjeringen har kunngjort planer om å installere kinesiske produserte ansiktsgjenkjenningskameraer for forebygging av kriminalitet.

Hvis vedtaket blir gitt, vil lovforslaget gjøre det mulig å installere kameraer i mange offentlige rom, inkludert tog- og t-banestasjoner, flyplasser, gågater og avgjørende i nabolag som lider av høye nivåer av narkotikahandel og organisert kriminalitet.

Den brasilianske regjeringen håper å kunne passere regningen i februar og begynne å installere kameraene i Rio de Janeiro like etter. Det sies at kameraene vil hjelpe politiet med forebygging av kriminalitet - ved å la dem raskt kunne kartlegge mistenkte og personer av interesse. Imidlertid kan kameraene betraktes som en urovekkende utvikling, med tanke på brasiliens nåværende politiske miljø.

Overvåkningskamera

Bekymringer om personvern

Teknologien det gjelder er allerede brukt i hele Kina, der det regjerende kommunistpartiet allerede har rundt 170 millioner kameraer - med svimlende 400 millioner flere som forventes å bli lagt til snart. Kinesisk politi bruker dem allerede for å knytte ansikter til informasjon som er lagret i regjeringsdatabaser.

For kinesiske borgere, som nå også blir utsatt for et sosialt kredittsystem, er invasjonen av privatliv omfattende. Teknologien gjør det mulig for lovhåndhevelse og myndigheter å holde øye med folk når de beveger seg rundt i offentlige rom, sjekker kjønn, alder, hvilken bil de kjører og andre data som sysselsetting og skatteregister..

Personverneksperter mener at Brasils nye høyre-regjering kommer til å gi et lovforslag som gjør det mulig å bringe den samme inngripende teknologien til Brasils gater. Det som til og med de brasilianske myndighetene kanskje ikke skjønner, er at de sofistikerte kinesiske kameraene også kan sende data tilbake til den kinesiske regjeringen.

Brasiliansk ansiktsgjenkjenning

Et overvåkingsmareritt

I USA er to av Kinas fremste produsenter av sikkerhetskameraer (Hikvision og Dahua) allerede forbudt av Trump-administrasjonen. Dette fulgte avsløringer om at kameraene hadde bakdører installert i dem som lot statlige hackere sende bilder tilbake til den kinesiske regjeringen.

I Australia ble de samme kameraene nylig dratt ut av en følsom australsk militærbase, hovedinngangen til regjeringskontorer, føderale avdelinger, en australsk etterretningsbyråbygning og Edinburgh Royal Australian Air Force base. Med bevis som sirkulerer at kinesiske kameraprodusenter samarbeider med myndighetene for å utføre skjult overvåking - ringer nå alarmklokker også på New Zealand.

Det er allerede kjent at kameraene er sofistikerte nok til å utføre politisk spionasje. I 2017 sporet de en BBC-journalist ned i en t-banen i Beijing bare 7 minutter etter at myndighetene hadde lagt inn bildet hans i systemets database. Under slike omstendigheter er det lett å se hvordan kameraer med ansiktsgjenkjenningskapasitet kan være en alvorlig risiko for nasjonal sikkerhet.

Dessuten er ansiktsgjenkjenningsdata ekstremt verdifullt - ikke bare fordi de kan brukes til å videreutvikle AI-algoritmer - men også fordi de kan kombineres med data fra sekundære kilder for å gi hackere, eller den kinesiske regjeringen, svært inngripende datasett om brasiliansk innbyggere.

Uunngåelige konsekvenser

I følge Renato Opice Blum, Digital Law programkoordinator ved Research and Education Institute (INSPER) i São Paulo, er kameraene uunngåelige, men han er håpefull om at personvernlovgivningen som skal tre i kraft i 2020 (Data Protection Act, som ble godkjent under den forrige regjeringen) vil bidra til å beskytte brasilianske borgere: “Jeg ser denne veien som uopprettelig. Derfor vil det være nødvendig å overvåke samfunnet og oppdatere lovgivningen for å unngå misbruk i bruken av disse verktøyene. "

Brasil med sin nyvalgte høyreekstreme administrasjon har sannsynligvis nok til å bekymre seg hjemme uten at Kina lurer i bakgrunnen. Høyres høyre har en historie med overvåkning og en mulighet for å endre lover for å passe deres eget behov. Uansett hvordan du ser på det, vil kameraer med ansiktsgjenkjenningskapasitet sannsynligvis føre til en massiv invasjon av privatliv for brasilianere i en tid der Brasils politiske landskap allerede ser dystert ut

Å øke myndighetens overvåking gjør at du er forsiktig med ditt eget personvern. Du kan holde deg privat online ved å bruke en. Sjekk ut vår beste VPN-side uten logger for mer informasjon.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me