Britiske TV-kringkastere som planlegger strømmetjeneste på nettet for å konkurrere Netflix

Noen av de mest kjente kringkasterne i Storbritannia er i diskusjoner om muligheten for å opprette en britisk streamingtjeneste på nettet. BBC, ITV og Channel 4 - så vel som den amerikanske kringkasteren NBC Universal - sies å undersøke ideen om å lage en abonnementsbasert tjeneste som vil konkurrere med online streaming-giganter som Netflix og Amazon.

I Storbritannia abonnerer 4,3 millioner hjem på Amazon Prime Video. Netflix har en enda større brukerbase, med totalt 8,2 millioner abonnenter. Dette er enorme tall, og tradisjonelle britiske kringkastere begynner å bekymre seg for at de kan komme igjen.

Barn som ser Netflix

BBC har innrømmet at ungdommer mellom 16 og 24 år bruker mer tid på å se Netflix hver uke enn de konsumerer BBC-innhold - både via TV-en og iPlayer-kombinasjonen. Dette vil være en bitter pille for tante Beeb å svelge, ettersom det alltid har hjulpet de britiske TV- og radiomarkedene.

Hovedproblemet for de aldrende britiske kringkasterne er at de nye barna på blokken har kapitalisert på en blomstrende abonnementsmodell ved å investere stort i helt ny programmering. Den kreative eksplosjonen treffer dem hardt fordi den gir akkurat det forbrukerne vil ha.

Og det er ikke bare TV. BBC har bekreftet at unge mennesker også forlater radiostasjonene sine til fordel for strømmetjenester som Spotify og iTunes.

En kilde med informasjon om de pågående samtalene fortalte Guardian at britiske kringkastere har til hensikt å sette opp en tjeneste som tillater dem å holde seg relevante.

“Alle alternativene er åpne, det er tidlige samtaler og ingen retning er fast ennå. Men de vet at en video-on-demand plattformspilling ville være et sant forsvar for de britiske kreative næringene. "

Noe må gjøres

Tony Hall, generaldirektøren for BBC, kommenterte nylig at med mindre den trekker sokkene opp "vil det globale medielandskapet bli dominert av fire, kanskje fem, bedrifter på vestkysten av Amerika i årene som kommer."

Dette virker som en rimelig prognose. Tross alt ønsker ikke forbrukere å bli skje-matet programmering lenger - i stedet foretrekker de å konsumere innhold som og når de vil.

Dette er ikke første gang at BBC, ITV og Channel 4 har undersøkt muligheten for et joint venture.

Prosjekt Kangaroo

Tilbake i 2007 planla Storbritannias tre største kringkastere å lansere en online tjeneste kalt Kangaroo. Denne satsingen, som ble beskrevet som "banebrytende", ville ha skapt inntekter ved å la forbrukerne betale for å se på å hente TV utenfor et første 7-dagers vindu.

Dessverre ble det fremadstormende konseptet til slutt kastet av Storbritannias konkurransekommisjon. På den tiden sa Peter Freeman, styreleder for konkurransekommisjonen:

"Etter detaljert og nøye overveielse har vi bestemt at dette felleskontrollerte selskapet vil være for mye trussel for konkurransen i dette utviklende markedet og må stoppes."

En kilde nær BBC sa til Guardian at den nye strømmetjenesten ser ut til å være "litt av en støv av Kangaroo, noe som var en god ide som aldri burde vært blokkert."

Hva å forvente?

Siden Kangaroo opprinnelig ble foreslått, har mye endret seg. ITV Hub og All 4 har jobbet hardt for å finne ut et sted for seg selv i det digitale markedet, og de gleder seg begge til rimelig suksess.

Ifølge kilder er BBC opptatt av å beholde iPlayer som et merke for merkevaren i det nye prosjektet - men dette virker usannsynlig å være behagelig for de andre kringkasterne.

ProPrivacy-analyse

Tradisjonelt har videoinnhold blitt lisensiert til bestemte regioner fra sak til sak. Dette har ført til utbredt bruk av geobegrensninger. VPN-teknologi, som lar folk late som om de er i et annet land, gjør geo-restriksjoner overflødige. For eksempel, ved å bruke en VPN, kan Netflix-abonnenter få tilgang til Netflix-innhold som tidligere er blokkert i regionen deres. Dette blir mer populært.

Ved å produsere Netflix Originals og kjøpe innhold direkte for sin tjeneste, kan Netflix tilby innhold på alle markeder samtidig. Nå ser vi det samme fra Amazonas og Hulu.

Denne nye formen for global innholdsdistribusjon truer direkte BBCs finansieringsmodell. I Storbritannia er alle husholdninger som ser på eller spiller direkte TV-sendinger når de sendes, påkrevd å ha en TV-lisens.

Det er lite sannsynlig at BBC noensinne vil gi fra seg sitt gylne egg (obligatoriske lisensgebyrer), men med en ny generasjon forbrukere som glade for å avstå fra live-tv, kan Beeb legge grunnlaget for en abonnementsbasert TV-tjeneste som ikke bare er tilgjengelig i Storbritannia, men over hele verden.

Meninger er forfatterens egne.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me