CyberGhost-overordnede Kape kjøper ZenMate VPN – et tegn på ting som kommer?

Kape-teknologier, firmaet bak den globale VPN-giganten CyberGhost, har kunngjort anskaffelsen av et konkurrerende VPN-merke - ZenMate. Den etablerte tyske VPN-leverandøren er blitt kjøpt direkte av teknologifirmaet, som er basert på Isle of Man.

ZenMate kunngjorde i august at den hadde nådd 45 millioner installasjoner. Det er blitt kjøpt ut av Kape for å styrke sin allerede sterke europeiske tilstedeværelse i det digitale personvernmarkedet. Ido Erlichman, administrerende direktør i Kape, kommenterte:

"Tilbudet om databeskyttelsesløsninger er et sentralt fokus for Kape, hvor markedet forventes å fortsette sin tosifrede vekst de kommende årene. Vi er derfor glade for å legge ZenMate til vår eksisterende portefølje, da den er svært komplementær, styrker vår tilstedeværelse i Europa og utvider vår SaaS-brukerbase. ”

Oppkjøpet inkluderer både ZenMate og morselskapet ZenGuard.

"Kape, virksomhetssikkerhetsprogramvaren for forbrukere, er glade for å kunngjøre anskaffelsen av hele den utstedte aksjekapitalen i ZenGuard GmbH og ZenMate, en multiplattform sikkerhetsprogramvarevirksomhet med fokus på å tilby virtuelle private nettverksløsninger, for en total vurdering av € 4,8 millioner ."

ZenMate Funksjoner forhåndsvisning

Endringer fremover?

I kjølvannet av oppkjøpet vil ZenMate fortsette å handle under eget navn. Dette betyr at eksisterende abonnenter kan hvile enkelt. Faktisk kan forbrukere forvente forbedringer av VPNs infrastruktur og programvare fremover, med avanserte funksjoner som forventes å bli trukket fra Kapes eksisterende VPN, CyberGhost. Andrei Mochola, administrerende direktør i ZenMate, er opptatt av ZenMates fremtid.

”Vi er veldig glade for å bli medlem av Kape Family og begynne å samarbeide med forskjellige team for å levere den beste online beskyttelsen og brukeropplevelsen. Jeg tror at det er naturlige synergier mellom våre selskaper som vil hjelpe oss med å vokse virksomheten som en helhet på alle mulige områder, ikke begrenset til VPN eller til beskyttelse mot malware. "

Et tegn på ting som kommer

Kapes anskaffelse av et konkurrerende VPN-merke er fortsettelsen av en trend som har eskalert i nyere tid: En trend som forventes å snøball fremover. For mindre VPN-firmaer virker fremtiden fremtredende, med mange som allerede sliter med å konkurrere med en sakte voksende håndfull VPN-giganter.

Markedet er overfylt, konkurransen er høy, og noen av de største aktørene i sikkerhetsbransjen har beveget seg strategisk. Ikke overraskende, med tanke på VPN-er en sektor på 16 milliarder per år - som forventes å doble innen 2025.

I 2012 lanserte Symantec, firmaet bak det populære antiviruset Norton, sin egen VPN kalt Norton WiFi Privacy. I fjor kjøpte Symantec SurfEasy, en Canada-basert VPN som har eksistert siden 2010.

Kaspersky Labs - det anerkjente russiske antivirus- og internettsikkerhetsfirmaet - lanserte i fjor en VPN kalt Secure Connection. I 2013 kjøpte Facebook det israelske VPN-firmaet Onavo. I mars ormet McAffee sin vei dypere inn i VPN-markedet ved å kjøpe den kanadiske VPN-leverandøren TunnelBear. På oppkjøpet kommenterte McAffee at den planla å integrere Tunnelbears teknologi i sin eksisterende VPN-tjeneste (Safe Connect).

Kape-logo

Slåss tilbake

Kapes anskaffelse av ZenMate beviser at det ikke bare er nykommere fra Big Tech som har en lyst til å spise opp konkurrerende VPN-merker. I fjor gjorde StackPath CDN-firmaet bak den amerikanske VPN-giganten IPVanish, det samme ved å anskaffe StrongVPN. Ryktene antyder at det kan ha hatt en hånd å spille i VPNHub - VPN lansert av PornHub tidligere i år.

Martin Muller, administrerende direktør i PrivateVPN, tror vi kan forvente å se "en mer aggressiv tilnærming" til denne typen anskaffelser i fremtiden. Muller fortalte ProPrivacy.com,

"Jeg tror vi ser et marked som konsoliderer seg, og det er ikke en hemmelighet at vi har blitt kontaktet av noen ledende firmaer."

I følge Muller er det "sannsynligvis billigere å kjøpe mindre VPN-leverandører enn å bruke tonnevis av penger på reklame." Med det i bakhodet virker det sannsynlig at mange mindre VPN-er regelmessig blir kontaktet med tilbud. Bare tiden vil vise seg, men det virker sannsynlig at i det minste noen av disse leverandørene vil grotte seg inn for innkjøpsforslag som er for gode til å nekte.

Med bullish forutsigelser om fremtiden til VPN-markedet - vil de mindre firmaene sikkert håpe å holde hodet over vannet så lenge som mulig; inntil et slikt tidspunkt hvor de kan selge for en høyere pris.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me