Data Analyst hevder indisk TDP-parti lekket privat data

Påstander om at et politisk parti i India kan ha tillatt et teknologifirma fra Hyderabad å ulovlig behandle store mengder borgers private data.

IT Grids India Pvt Ltd fikk i oppdrag av Telugu Dasam Party (TDP) å bygge Seva Mitra-appen sin. Appen er designet for å la partimedlemmer kommunisere med hverandre og partiledere.

Nå hevder en indisk dataanalytiker som heter Lokeshwar Reddy at han har avdekket bevis for at ansatte i IT Grids kan ha kapret private data fra millioner av borgere fra Andhra Pradesh. Telangana-politiet etterforsker påstandene etter IT-loven §§ 66 og 72.

Reddy hevder at Seva Mitra-appen målbevisst inneholder enorme mengder innbyggerdata, inkludert Aadhaar-kortnummer, velger-ID, adresse, navn, religion, kast og detaljer knyttet til eventuelle fordeler de hevder i henhold til statlige velferdsordninger..

Disse dataene er av ekstremt følsom karakter, og eksperter for personvern om data er enige om at de ikke burde vært inkludert i partiets offisielle app - fordi de åpner døren for potensiell hacking hos cyberkriminelle..

mann i håndjern

Flere arrestasjoner

Etter beskyldninger om feilbehandling av data, er en rekke senior IT Grids-ansatte arrestert av Telangana-politiet. I tillegg har politiet angivelig beslaglagt bærbare datamaskiner, harddisker og annet materiell under angrep på IT Grids 'kontor i Hyderabad.

For å tilføre brensel til brannen - administrerende direktør i IT Grids, Ashok Dakavarapu - ser ut til å ha gått på flukt. Han skal foreløpig være skjult etter påstandene om hans engasjement i det ulovlige datainnbruddet. Telangana-politiet er i ferd med å søke etter Dakavarapu - og holder samtaler med familien i et forsøk på å finne hans bor.

Politiets motstand

I følge lokale indiske pressekilder har den pågående etterforskningen utviklet seg til et avstand mellom politistyrker og politikere fra Telangana og Andhra Pradesh. Spenningene mellom de to nabopolitistyrker begynte da politifolk fra Andhra Pradesh søndag reiste til Hyderabad for å arrestere dataanalytiker, Reddy.

Det er foreløpig ikke klart om arrestasjonen ble beordret av tjenestemenn fra TDP. Imidlertid har forsøket på arrestasjon av dataanalytikeren som fremmet klager mot TDP og IT Grid, ført til snakk om korrupsjon. President for Telangana Rashtra Samithi-partiet, K Taraka Rama Rao, irettesatte sjefsministeren for TDP, Chandrababu Naidu, for sitt partis engasjement i datainnbruddet.

Telangana Rashtra samitisk festlogo

I uttalelser til pressen minnet Rao folk om at varslere burde applauderes, snarere enn fordømt. Under kommentarene hans forsterket Rao at Andhra Pradesh-politiet ulovlig hadde misbrukt Reddy da de forsøkte å ta ham i varetekt, og la til at det virket som om Andhra Pradeshs regjering var redd for noe.

"Klageren var bosatt her, og klagen hans gjaldt en forbrytelse begått av et lokalt selskap. Hvilken virksomhet har Andhra Pradesh-politiet i denne saken?"

Kommentar om arrestasjonen av Reddy la Telengana politimester Sajjanar til:

"Andhra Pradesh-politiet grep forsettlig inn i etterforskningen av dataene og det er allerede anlagt sak mot AP-politiet i KPHB politistasjon for å ha truet klageren."

Lovlig handling?

Det har siden blitt kunngjort at Andhra Pradesh 'TDP-parti vurderer å ta rettslige skritt mot Telangana-politiet for å konfiskere data fra private partier under sine angrep på IT Grids-kontorer. Dette vil innebære at TDP-partiet er klar over at IT Grid har informasjon om private partier på sine servere.

Telengana politimester Sajjanar lovet at etterforskningen vil fortsette, og at de vil utrettelig arbeide for å avdekke omfanget av ulovlig datapraksis begått av IT Grid og TDP.

"Ingen har rett til å utforske sensitive og personlige data som Aadhaar og annen informasjon. Vi vil ta dette problemet til CEC- og UIDAI-myndighetene og også be Amazon-myndighetene om å gi mer informasjon om dataene som er lagret på deres webservere."

TDP-talsperson, Panchumarthi Anuradha, har gitt ut en uttalelse som tilbakeviser påstandene:

"TDP fikk dataene gjennom sine egne kilder. I løpet av de siste fire månedene har 47.000-odd messeinnkallere til partiet hatt en interaksjon med 3,5-4 lakh velgere på daglig basis og fått detaljer som antall familiemedlemmer, levebrød, fordelene med regjeringsordninger så vel som parti de skal stemme. Alle disse tingene er gjort av partiet, for festen. Hvis noen er i tvil om dataene, kan de henvende seg til AP-politiet eller valgkommisjonen."

Bildepoeng: posteriori / Shutterstock.com, Million Photos / Shutterstock.com

Hvis denne historien har bedt deg om å ta ditt personvern på nettet på alvor, kan det være lurt å vurdere å bruke et VPN når du er online. Ta en titt på siden med vår beste VPN-tjeneste for en liste over toppvalgene.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me