Den største hurtigbufferen med hacket e-postopplysninger som noen gang er oppdaget på nettet

Den største samlingen av hacket e-postmeldinger som noen gang er oppdaget, har blitt lekket på nett. Den enorme cachen til e-postadresse-legitimasjon ble funnet av en sikkerhetsforsker på et hackingsforum.

Det antas at den enorme skattkisten av hacket e-postopplysninger ble lastet opp til forumet i midten av desember. Den består av mer enn 770 millioner e-postadresser og passord.

Den massive samlingen av passord ble oppdaget av Troy Hunt som driver nettstedet Have I Been Pwned bruddvarsel. I følge Hunt er hurtigbufferen til passord sannsynligvis resultatet av forskjellige forskjellige, snarere enn ødeleggelsene til et enkelt hack.

På nettstedet hans forklarer Hunt at "totalt er det 1 160 253 228 unike kombinasjoner av e-postadresser og passord" og "21 222 975 unike passord".

I følge Hunt har de aller fleste av de hacket e-postopplysningene dukket opp på nettet før, konkluderer han med at flertallet kom fra hacks som de 360 ​​millioner MySpace-kontoene som ble hacket tilbake i 2008 eller de 164 millioner LinkedIn-kontoene som ble hacket i 2016.

har jeg blitt pwned nettsted

Mange nye passord

Når det er sagt, kunne sikkerhetsforskeren konstatere at minst 140 millioner e-postadresser fra denne lekkasjen aldri hadde blitt vist i hans Have I Been Pwned (HIBP) -database..

Forbrukerne blir bedt om ikke bare å sjekke om de har blitt påvirket av dette (eller et tidligere) bruddet ved å legge inn e-posten deres, men også å gå videre og oppdatere e-postpassordene sine for å være på den sikre siden.

Enda viktigere er at alle som ikke har satt opp dobbelfaktorautentisering på sin e-postkonto, anbefales sterkt å gjøre det. Dette vil hindre hackere fra å komme inn ved å bruke et passord alene.

Passordledere og unike passord

Som alltid er tilfelle når denne typen brudd blir offentliggjort, er det en alvorlig påminnelse om behovet for forbrukere å bruke sammensatte og unike passord. Ofte når hacks oppstår, vil nettkriminelle bruke legitimasjon for å forsøke å trenge gjennom sekundære online tjenester som sosiale mediekontoer på Twitter og Facebook.

Forbrukere som bruker det samme passordet og e-postadressen for å få tilgang til forskjellige kontoer, lar seg alltid åpne for muligheten for penetrering av andre tjenester. Det er av denne grunnen at det er så viktig for forbrukerne å bruke en rekke unike passord på tvers av kontoene sine. På grunn av sofistikerte brute force-teknikker er det viktig at passord i dag er vanskelig.

En lang kjede med tilfeldige tegn, tall og symboler er alltid best. et virkelig sterkt passord vil være for vanskelig for folk flest å huske, av denne grunn anbefales forbrukere å benytte seg av en pålitelig passordbehandler som KeePass.

KeePass

Passordbehandlere lar folk beskytte alle kontoene sine med sterke unike passord, samtidig som de lar dem huske bare ett passord for selve passordbehandleren.

De beste passordbehandlerne (KeePass eller BitWarden) bruker ende-til-ende-kryptering for å beskytte brukernes passord. Dette er en svært sikker metode for å sikre at alle kontoer har et unikt sterkt passord fordi bare brukeren har tastene. (dette betyr at glemt det ikke er noen måte å gjenopprette passordene fra selve passordbehandleren.)

Andre passordbehandlere som FastPass krypterer passordene på serverne sine selv og har en kopi av nøkkelen. Dette muliggjør gjenoppretting av kontoen - men er ikke så nær sikker.

Dette gjelder deg!

Til slutt, for alle som tror de ikke er blitt penetrert - er det verdt å merke seg at eksperter innen cybersikkerhet som

Jake Moore på ESET UK "det er en bragd å ikke ha hatt en e-postadresse eller annen personlig informasjon brutt i løpet av det siste tiåret."

Husk at selv høyprofilerte teknologipersonligheter som Facebooks Mark Zuckerberg har kontobrudd, så bare å anta at det ikke har skjedd med deg, er ikke en god måte å tenke på.

Oppdater passordene dine regelmessig og sørg for at de er lange og sammensatte med en kombinasjon av standardbokstaver, store bokstaver, eller sørg for at de er unike og robuste ved å bruke en passordbehandling

nyheter om datainnbrudd som dette har fått deg til å tenke på å ta forholdsregler med ditt eget digitale personvern. Ta en titt på vår beste VPN-tjenesteside for mer informasjon.

Bildekreditter: GoodStudio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me