Dobbelt drapssak reiser spørsmålet: Lytter Alexa til omgivelsene våre?

hører amazon echo på deg?

En dommer i New Hampshire har gitt en pålegg til Amazon om å snu opptak fra et Echo-apparat som potensielt kan inneholde avgjørende bevis i dobbeltdrapssaken i staten New Hampshire v. Timothy Verrill.

En gang mellom 27. januar og 29. januar 2017 hevder påtalemyndighetene at Verrill knivstakk to kvinner i hjel i et hjem i Farmington, New Hampshire. Christine Sullivan og Jenna Pellegrini ble funnet noen dager senere under en presenning i bakgården til eiendommen med drapsvåpenet gravlagt nær kroppene deres. Verrill ble siktet for to påstander om førstegrads drap og har påstått seg skyldig i drapene. Han sitter for tiden i fengsel og venter på at rettssaken hans skal begynne våren neste år.

Nøkkelen til statens sak mot Verrill kan godt være lydinnholdet som finnes på Amazons servere fra en Echo-enhet som ligger på kjøkkenet til hjemmet der drapene antagelig fant sted. Amazons Echo-enheter er utstyrt med den stemmeaktiverte Alexa digitale personlige assistenten, som lytter etter visse triggerord og deretter begynner å spille inn lyd. Disse lydopptakene lagres deretter på Amazons servere til de blir slettet manuelt av brukeren. Aktorene i saken håper at den aktuelle Echo-enheten lytter og registrerte hva som foregikk i huset i den umiddelbare tidsperioden før, under og etter drapene; og at disse opptakene vil inneholde sentrale bevis for å styrke sin sak mot Mr. Verrill.

Rettferdiggjort eller ikke?

I følge dommerens pålegg krever staten at Amazon overleverer data fra Echo-enheten som er spilt inn fra 27. januar til 29. januar 2017. Ordren begrunner forespørselen via følgende uttalelse:

"Retten finner det sannsynlig grunn til å tro at server (e) og / eller poster som er opprettholdt for eller av Amazon.com inneholder opptak gjort av Echo smarthøyttaleren fra perioden 27. januar 2017 til 29. januar 2017, og at disse serverne inneholder informasjon som identifiserer alle mobilenheter som var koblet til den smarte høyttaleren i løpet av denne perioden, og at slik informasjon inneholder bevis på forbrytelser begått mot Sullivan, inkludert angrepet og mulig fjerning av kroppen fra kjøkkenet i den tiden periode 27. januar 2017 til 29. januar 2017. ”

Hvis disse Echo-opptakene som befinner seg på Amazons servere inneholder de kritiske bevisene staten mistenker at de gjør, kan det vise seg å være det essensielle beviset som gjør at påtalemyndigheter kan sikre en domfellelse i saken.

Selv om dette potensielle stykke lydinnspilte bevis sikkert kan være fordelaktig når det til slutt tjener rettferdighet i denne grufulle hendelsen, bringer det spørsmålstegn ved de iboende personvernproblemene som er forbundet med vell av personopplysninger vi gir store selskaper gjennom slike stemmeaktiverte tjenester i den evige søken for komfort og bekvemmelighet. Amazos Echo-høyttalere er uten tvil enormt nyttige i en rekke situasjoner. Ved å bruke bare stemmen din kan du kommandere Alexa gjennom Echo-høyttaleren din for å gi deg værmeldingen, sjekke bankkontoen din, spille favorittmusikken din, bestille deg en pizza eller til og med fortelle deg en spøk. Selv om dette kan være praktisk og til tider morsomt, er det viktig å merke seg at disse enhetene alltid lytter og samler alle slags personopplysninger fra brukeren.

Vi lytter ikke ... ærlig

Når det er sagt, selv om Echo-høyttalere hele tiden hører på så lenge mikrofonen er slått på, i følge Amazons Alexa FAQ, “Echo-enheter er designet for å oppdage bare det valgte våkneordet ditt (Alexa, Amazon, Computer eller Echo). Enheten oppdager vekkeordet ved å identifisere akustiske mønstre som samsvarer med vekkeordet. Ingen lyd blir lagret eller sendt til skyen med mindre enheten oppdager vekkeordet (eller Alexa aktiveres ved å trykke på en knapp). "

Dette er betryggende informasjon for Echo-brukere, som indikerer at de har full kontroll over hva som er og hva som ikke er spilt inn og lagret på Amazons servere. Ekkobrukere har også muligheten til å gå igjennom taleopptakshistorikken og slette eventuelt opptak permanent. Dette kan imidlertid vise seg å være plagsomt for påtalemyndigheter i dette tilfellet, da de vil banke på eksistensen av opptak som ikke nødvendigvis er tilgjengelige eller eksisterer.

Kanskje oppmuntrende for påtalemyndigheter er derimot at det har vært rapporter om andre tilfeller av Alexaaktiverte enheter som registrerer mer enn det brukerne forventer at de skal spille inn. Noen ganger kan Echo-enheter feiltolke et "wake word" eller en annen kommando og begynne å ta opp selv når brukeren ikke har tenkt å spille inn. En slik utilsiktet innspilling på Echo-enheten i sentrum av denne saken kan være en fordel for påtalemyndigheten. Selv om ingen opptak bevisst ble initiert på den aktuelle enheten, er det fortsatt en sjanse for at enheten kan ha fanget andre lydbiter som kan vise seg nyttige for statens tilfelle.

Dette punktet avslører imidlertid den urovekkende virkeligheten at disse enhetene ikke er helt idiotsikre og ikke er uten deres feil. Bekymringene om personvernet med denne typen smarte enheter er veldig reelle. Til tross for Amazons forsikringer om å beskytte personvernet til kundene sine, kan vi virkelig ikke være 100% sikre på hele bredden av personopplysninger de samler inn og hva de registrerer gjennom sine smarte høyttalerenheter..

En talsperson fra Amazon avslørte i en uttalelse til Associated Press at de ikke ville gi ut opptakene "uten et gyldig og bindende juridisk krav som er skikkelig servert." Hvorvidt Amazon vil kjempe mot dommerens ordre eller gå med på å gi ut innspillingene gjenstår å se.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me