Eksklusivt: Bruker Facebook uautoriserte aktivitetsvarsler for å samle inn telefonnummer fra brukerne?

I følge en rekke Reddit-brukere på det populære r / privacy forumet har Facebook brukt "uvanlig aktivitet" advarsler for å presse folk til å skille seg ut med telefonnumrene sine.


For personer som verdsetter personvernet sitt, kan det å virke inngripende å måtte overlate et telefonnummer til Facebook. For mange ser det imidlertid ut til at det blir et valg mellom å gå bort fra en konto - eller å oppgi et telefonnummer for å gjenvinne tilgang. Historisk har Facebook til og med vært kjent for å be brukerne pass for å gi dem tilgang til sine blokkerte kontoer.

Facebook-konto låst melding

Bekymringsfullt mener noen Reddit-brukere at Facebook faktisk bløffer. De mener påstandene om uvanlig aktivitet er falske, men kontoene deres blokkeres fullstendig til de overleverer et nummer. Den ene plakaten hadde bare nylig åpnet sin Facebook-konto for arbeid da han mottok forespørselen.

Reddit-bruker TuckerMcInnes skriver:

“FaceBook & Instagram er falsk "uvanlig aktivitet på kontoen din" for å få deg til å gi dem telefonnummeret ditt. Jobben min krevde at jeg oppretter en FaceBook- og Instagram-konto. Jeg opprettet dem hver for seg i løpet av noen uker. I begge tilfeller har jeg lagt merke til i begge tilfeller, etter opprettelsen av kontoene, omtrent en time senere at begge tjenestene logget meg av pga "uvanlig aktivitet" (Jeg hadde bokstavelig talt ikke brukt kontoene for noe ennå) og blokkerte ytterligere tilgang til de kunne bekrefte telefonnummeret mitt. ”

Det ser ut til å være en økende uro for at Facebook kan falske mistenkelig kontoaktivitet for å tvinge brukere til å overlate telefonnummeret sitt.

Ikke bare Facebook

I følge mange av rapportene som vises på Reddit, er det ikke bare Facebook som bruker sikkerhets frykt for å lokke folk til å skille seg ut med telefonnumrene sine. En irsk bruker som går forbi Reddit-håndtaket eirereddit skriver:

“Google gjør det samme. Jeg blir tvunget til å bruke Gmail fordi høgskolen min bruker det. Jeg prøvde å få tilgang til e-posten min fra college, og den sa at det var uvanlig aktivitet. Ser ikke engang hvordan det å gi nummeret mitt hjalp. Jeg kunne ha gått til en butikk og kjøpt en telefon for € 20. Sannsynligvis burde ha. ”

En annen plakat, Deadlock93, hevder at det samme skjedde på Twitter. I den anledning kontaktet brukeren Twitter direkte for å unngå å overlevere sifrene:

“Hadde dette skjedd med meg når jeg opprettet en Twitter-konto for å kontakte noen. Jeg rakte etter Twitter-støtte for å fortelle dem at jeg hadde løst captcha deres, og at jeg sendte dem denne e-posten, så det er ganske tydelig at jeg ikke er en robot, og jeg ville at kontoen min skulle låses opp. De forpliktet. Vi må stå opp mot disse karene som prøver å få tak i alle telefonnumrene våre. ”

E-postkunder har også opplevd fenomenet. Reddit bruker kpham12 kommentarer:

“Noen som har samme problem med utsiktene? Jeg har nettopp opprettet en helt ny outlook-konto, bruker aldri kontoen til noe nettstedregister, men fikk beskjed om det samme og ber om telefonnummeret mitt. ”

Prøver Facebook og andre teknologiselskaper å skremme oss til å skille seg ut med informasjonen vår? Eller er noe legitimt som forårsaker disse uvanlige aktivitetsvarslene? Hvis en konto er helt ny, virker det usannsynlig at det kunne ha blitt kompromittert av en hacker, men noen Reddit-brukere hevder at de bare nettopp hadde åpnet kontoen sin - og knapt hadde brukt den.

På den ene siden er det mulig at brukerne allerede hadde falt ofre for hacking i det siste. Hvis dette er tilfelle, og noen allerede har infisert maskinen sin med en keylogger Trojan, er det mulig en hacker har forsøkt å få tilgang til deres nyåpnede Facebook-konto.

For det andre er det mulig at proxy- eller VPN-bruk flagger disse Facebook-brukerne til å ha uregelmessig aktivitet. Det er ikke umulig at Facebook låser kontoer basert på at det er lite sannsynlig at noen er i to land, eller mer, innenfor samme tidsramme.

Om Facebook gjør noe upåvirket, eller at de automatiserte systemene ikke fungerer, er ikke sikkert, men offentlig tillit til Facebook har vært skjelven siden Cambridge Analytica-skandalen, og quirks som dette hjelper ikke.

Vi nådde ut til Facebook for kommentar, men på publiseringstidspunktet hadde de ikke svart.

Hvis denne historien har bedt deg om å sikre dine data, kan det være lurt å vurdere å bruke et VPN. For mer informasjon se vår beste VPN-guide for 2019.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me