Eksplosiv New York Times-rapport utsetter flere Facebook-personvern svikter

Facebook står nok en gang overfor kritikk for sin likegyldige tilnærming til brukernes personvern. New York Times avslørte i en eksplosiv rapport denne uken at Facebook hadde gitt andre internett-giganter inkludert Netflix, Spotify, Amazon og Yahoo enestående tilgang til brukernes private data i årevis.

Facebook utsatt av NYT-rapporten

NYTs undersøkelse baserte seg på intervjuer med tidligere Facebook-ansatte, myndighetspersoner og forkjemper for personvern for å avsløre den øyeåpnende virkeligheten for hvordan verdens største sosiale nettverk deler brukerne sine personopplysninger. I tillegg til intervjuene, oppnådde The Times over 270 sider med lekkede interne Facebook-dokumenter som bekreftet Mark Zuckerberg og Co. ga Netflix, Spotify og Royal Bank of Canada tilgang til å lese, skrive og slette brukernes private meldinger, og hvordan den hadde delt private data med tredjeparter, muligens uten riktig brukerens samtykke.

I følge rapporten opprettet Facebook partnerskap med mer enn 150 selskaper og delte private brukerdata med dem i deres forsøk på å anspore til enorme mengder vekst og for å spre selskapets innflytelse så langt og så bredt som mulig. Disse partnerskapene startet i 2010, og noen av dem var fortsatt i kraft i år, selv om mange av selskapene siden har avviklet funksjonene som dataene opprinnelig ble delt for. For eksempel hadde Yahoo fortsatt bred tilgang til Facebook-brukerdata i 2017 som trengs for en funksjon Yahoo hadde forlatt i 2012. Tilsvarende hadde The New York Times fortsatt tilgang til Facebook-brukerdata i 2017 som nyhetsorganisasjonen ikke lenger krevde etter å ha trukket i pluggen på en nyhetsdelingsfunksjon i 2011.

Dette er bare noen få av de mange eksemplene der Facebook hadde misforvalt bruken av private brukerdata gjennom partnerskapsprogrammet. I tillegg til å fortsette å dele brukerdata med selskaper i årevis lenger enn nødvendig, delte Facebook også over brukerdata som rett og slett ikke var nødvendig for visse integrasjoner. Å gi Netflix, Spotify og Royal Bank of Canada ekstraordinær tilgang til brukernes private meldinger, inkludert informasjon om alle deltakere i en spesifikk tråd, går langt utover det som noensinne var nødvendig.

I følge tidligere ansatte som snakket med New York Times etterforskere, gjorde ikke Facebook mye i veien for å gjennomgå og revidere hva partnerne gjorde med massene av data som ble delt med dem. De tidligere ansatte antydet også at ledere i selskapet i liten grad vurderte å gjennomføre personvernvurderinger og revisjoner, og hevdet at slike oppgaver ville vanskeliggjøre innovasjons- og vekstinitiativer..

Hele denne aktiviteten har talsmenn for personvern som gråter stygt, og anklager Facebook for å ha krenket forliket i 2011 selskapet avtalt med Federal Trade Commission som krever, "Facebook tar flere skritt for å sikre at den lever opp til løftene i fremtiden, inkludert å gi forbrukerne tydelig og fremtredende varsel og innhente forbrukernes uttrykkelige samtykke før informasjonen deres deles utover personverninnstillingene de har etablert. ”

Leder for elektronisk personverninformasjonssenter og online personvernekspert Marc Rotenberg sa i en uttalelse til NYT, “Det har vært en endeløs barrage over hvordan Facebook har ignorert brukernes personverninnstillinger, og vi trodde virkelig at vi i 2011 hadde løst dette problemet. Vi brakte Facebook under reguleringsmyndigheten til F.T.C. etter en enorm mengde arbeid. F.T.C. har ikke klart å handle. ”

Facebook-tjenestemenn hevder selv at selskapet ikke er i strid med F.T.C. avtale på grunn av et unntak i forliket som klassifiserer partnerselskapene som ”tjenesteleverandører” som i det vesentlige opererer som en utvidelse av det sosiale nettverket. De hevder at siden partnerbedriftene bare bruker dataene med det formål å integrere seg med Facebook og i regi av Facebook, er det ikke noe problem med å dele dataene under disse omstendighetene.

De fleste av partnerselskapene nektet å vite noe om omfanget av tilgang til data de ble gitt av Facebook. Bedriftene kontaktet av NYT hevder også at de på ingen måte hadde brukt dataene til reklameformål eller til andre formål enn det som eksplisitt var nødvendig for deres Facebook-integrasjoner.

Til tross for disse forsikringene fra Facebook om at den handlet innenfor dens rettigheter, og fra selskaper som insisterer på at de ikke misbrukte dataene, er mange ikke helt overbevist. Riksadvokatens kontor i Washington inngav søksmål mot Facebook onsdag, og hevdet at selskapet overskredet grensene og delte dataene uten brukernes kunnskap og uten å ha mottatt riktig samtykke. Selv om søksmålet sentreres rundt Cambridge Analytica-skandalen, spiller denne ukens avsløringer rundt data som deles med partnerselskaper en betydelig rolle i søksmålet. Alt dette legger opp til det som kan være en enorm bot for tech-giganten som potensielt kan overstige 1 milliard dollar.

"Facebook klarte ikke å beskytte personvernet til brukerne sine og lurte dem om hvem som hadde tilgang til dataene sine og hvordan de ble brukt. Vi utførte en undersøkelse og fant bevis på at Facebooks slappe tilsyn med personvernprotokollene og forvirrende personverninnstillinger satte personopplysningene til millioner av amerikanere i fare. Vi fant også at Facebook ikke klarte å informere forbrukerne om at den hadde gitt visse foretrukne selskaper spesielle tillatelser som gjorde det mulig for disse selskapene å få tilgang til forbrukerdata og overstyre innstillingene til forbrukernes personvern, ”sa DC riksadvokat Karl Racine i en uttalelse.

Ime Archibong, Facebooks VP for produktpartnerskap tilbakeviste med påtrykkelig disse påstandene i et blogginnlegg publisert onsdag. "I løpet av den siste dagen har vi blitt beskyldt for å avsløre folks private meldinger til partnere uten deres viten. Det stemmer ikke - og vi ønsket å gi flere fakta om meldingspartnerskapene våre. "

Archibong fortsetter med å forklare det, "For at du for eksempel skulle kunne skrive en melding til en Facebook-venn innen Spotify, trengte vi å gi Spotify "skrivetilgang." For at du kunne lese meldinger tilbake, trengte vi Spotify for å ha "lesetilgang." " Slett tilgang ”betydde at hvis du slettet en melding fra Spotify, ville den også slettet fra Facebook. Ingen tredjepart leste dine private meldinger, eller skrev meldinger til vennene dine uten din tillatelse. Mange nyheter forteller at vi sendte private meldinger til partnere, noe som ikke stemmer. ”

I et eget blogginnlegg klargjorde Konstantinos Papamiltiadis, Facebooks direktør for utviklerplattformer og -programmer, “For å være tydelig: Ingen av disse partnerskapene eller funksjonene ga selskaper tilgang til informasjon uten folks tillatelse, og de brøt heller ikke vårt oppgjør med FTC i 2012. Vi har vært offentlige om disse funksjonene og partnerskapene gjennom årene fordi vi ønsket at folk faktisk skulle bruke dem - og det gjorde mange mennesker. De ble diskutert, gjennomgått og gransket av et bredt utvalg av journalister og talsmenn for personvern. ”

Påstandene om at brukere ga Facebook eksplisitt tillatelse til å bruke dataene sine på denne måten, og at Facebook ikke hadde krenket oppgjøret med FTC, er, som vi har sett, opp til debatt. Talsmenn for personvern mener Facebook ikke røpet riktig informasjon om hvilke data som ble delt og hvordan de ble brukt, og som et resultat var brukerne ikke klar over hele omfanget av det de gikk med på.

Uansett er den slurvete Facebook utstilt ved å dele brukerdata langt lenger enn nødvendig i visse tilfeller, og ledernes påståtte slappe holdning angående brukernes personvern, maler ikke selskapet i et gunstig lys. Med disse siste avsløringene som kommer til overflaten, har Facebook enda mer arbeid å gjøre for å gjenvinne publikums tillit. Hvis selskapet ikke gjør en samlet og ekte innsats for å bevise at det faktisk er bekymret for brukernes personvern, vil flere og flere bli med i #DeleteFacebook bandwagon.

Her er noen viktige sikkerhetstiltak for å implementere for brukere som bryr seg om sitt online personvern, men fortsatt ikke er villige til å gi opp på det sosiale nettverket: Unngå å bruke Facebook for å logge inn på tredjepartsapper, ikke godta venn forespørsler fra folk du ikke kjenner, ikke over personlig informasjon, aktiver personverninnstillingene i profilen din. Hvis du vil ta din online sikkerhet til neste nivå, kan du logge på med en topp rangert VPN-leverandør for å kryptere Internett-trafikken og holde dine data beskyttet til enhver tid.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me