Er Google Clips ‘Lifelogging’ tilbehør et skritt for langt?

Googles siste tilbehør, Clips, er et automatisk bærbart kamera som lærer ansiktene til dine nærmeste og kjæreste. Det lover å forvandle måten du fanger familieminner på, men er det noe bedre enn en smarttelefon? Eller er det bare skummelt?

Hva er Google Clips?

Googles forsøk på å gjenopplive trenden med livslogging markedsføres utelukkende til den "skjerpende" generasjonen - de 44% av foreldrene som deler bilder av familien på sosiale medier.

Det bærbare kameraet lærer ansiktet til menneskene og dyrene du samhandler med ofte. Den bruker denne informasjonen til å bestemme når jeg skal ta syv sekunders klipp av hva enn, eller hvem du måtte samhandle med.

Ved hjelp av Google Clips-appen kan du deretter gjennomgå og sammenstille alle klippene den har tatt i løpet av dagen. Du kan dele de du liker med ditt sosiale nettverk.

Google har understreket at alle bilder som på et vanlig kamera forblir kryptert på enheten din til du velger å fjerne dem. Nyheter om løslatelsen har imidlertid fått med seg kjent frykt for personvern og sikkerhet.

Lifelogging

Livslogging er sporing og lagring av dine personlige data, og de er ikke noe nytt. Mange av oss bruker nå helsesporing-apper som kommer forhåndsinnlastet på telefonene våre. Disse overvåker data om hvor vi trener, hvor lenge og til og med hjerterytmen, generell kondisjon og stressnivå.

Det mest vellykkede eksemplet er GoPro-bærbare videokamera. Dette ble populært blant sportsfanatikere. YouTube har blitt oversvømmet av synspunktsklemmer av adrenalin-junkier som siver ned fjellsidene og hopper ut av fly.

Lifelogging-bilder har eksistert siden Microsofts 2001 MyLifeBits-prosjekt. Til tross for utvalget av maskinvare og apper som er tilgjengelige, har imidlertid praksis ikke klart å etablere seg.

Hvordan planlegger Google Klipp å endre dette?

På overflaten ser det ikke ut til at Google Clips gjør noe radikalt forskjellig fra tidligere forsøk på å få oss til å logge liv, for eksempel den nå nedlagte autografen. Etter å ha opphørt driften i oktober 2016, brukte Autografs ‘intelligente’ kamera lignende programvare som Google for å velge når de skulle ta de beste bildene.

En stor forskjell er at Clips vil ta syv sekunders videoer. Du kan velge stillbilder fra disse når du går gjennom hva enheten har tatt opp.

Den største utfordringen Google står overfor er ikke fra andre bærbare enheter, men hvordan få Clips til å skille seg ut fra smarttelefoner. Med det for øye appellerer Google til familiens livs uforutsigbare karakter. I det vesentlige, når du har tatt telefonen din fra lommen, kan du ha savnet barns første ord eller papegøyen din sverger til din svigermor.

Klipp betyr at telefonen din blir i lommen, og at du holder deg i øyeblikket. Å fjerne denne lille ulempen vil imidlertid være nok til å overbevise folk til å fange hvert øyeblikk av sitt barns liv?

Hvorfor er folk bekymret for Google-klipp?

Google har vært opptatt av å understreke sikkerhets- og sikkerhetsfunksjonene den har inkludert i designen av Clips-enheten. Alle bilder forblir kryptert til du bestemmer deg for å laste dem opp fra appen. Du kan ikke laste opp bilder rett fra enheten. Kameraet har også et LED-lys, som slås på når du tar opp. Dette betyr at du kan stoppe innspillingen av alt du ikke vil dele eller beholde.

Nyere medieoppmerksomhet rundt livslogging har imidlertid ikke gjort noe for å berolige publikums bekymring for teknologien.

Netflix ’nylige tilpasning av Dave Eggers teknologistriller fra 2003, The Circle, fokuserer på de katastrofale konsekvensene av et uhyggelig lignende bærbart kamera. Elon Musk har lagt til bekymringer med en nylig kommentar om at teknologien "ikke engang * virker * uskyldig."

Dette virker ikke engang * uskyldig

- Elon Musk (@elonmusk) 7. oktober 2017

Hva er farene ved Google Klipp?

Google Clips kobles til enheten din via WiFi. Dette gir en sårbarhet for hackere. Imidlertid må de være ganske bestemt på å komme seg gjennom Googles kryptering.

Et større problem kommer når du laster opp bildene til sosiale medier. Når et bilde lastes opp på nettet, inneholder det EXIF-metadata. Det er data om selve fotografiet. Dette inkluderer datoen og klokkeslettet den ble tatt, typen enhet som ble brukt til å ta den, og til og med IP-adressen din.

Heldigvis er det noen måter å fjerne metadataene fra bildene dine før du laster dem opp:

  • Windows, høyreklikk på ønsket foto (er) og velg Eiendommer. Herfra velger du detaljer fane og klikk Fjern egenskaper og personlig informasjon.
  • iOS, det er litt vanskeligere. Du trenger en tredjepartsapp for å fjerne dataene. Det første trinnet er å åpne bildet i forhåndsvisningsmodus. Herfra velger du Verktøy rullegardinmeny og velg Vis inspektør. Under EXIF fanen, kan du se all informasjonen som er kodet på bildet. Hvis det ikke er noen data her, flott. Hvis det er det, trenger du programvare som Photos EXIF ​​Editor (tilgjengelig for $ 0,99 i App Store).

Selv med EXIF-dataene fjernet, kan hackere fremdeles få tilgang til IP-adressen din fra et opplastet bilde. Den beste veien rundt dette er å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) til å maskere din virkelige IP-adresse.

Du kan bruke en VPN på mobil ettersom de fleste tjenester tilbyr iOS VPN-apper og Android VPN APK-er, men andre mobile operativsystemer støttes ikke like godt. Når det gjelder støtte for datamaskiner, tilbyr de fleste tjenester Windows VPN-klienter og Mac VPN-tjenester, men tilpassede Linux VPN-klienter er imidlertid mye vanskeligere å finne.

Bildekreditt: Ruslan Guzov / shutterstock.com, Kathy Hutchins / shutterstock.com, George Rudy / shutterstock.com, boonchoke / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me