EU-undersøkelse avslører piratvirksomhet påvirker ikke salg negativt

Når det gjelder piratkopiering som påvirker salget, har mediegigantene alltid vært oppe mot en bunke med bevis for det motsatte. Til og med TV-programprodusenten Alan Bewkes, administrerende direktør i Time Warner (morselskap til HBO), innrømmet at Game of Thrones å være det "mest piratkopierte showet i verden" var "bedre enn å vinne en Emmy."

Nå gir en studie bestilt av EU igjen statistisk bevis på at piratkopiering ikke påvirker underholdningsindustriens fortjeneste negativt. Mest fordømt av alt: studien ble holdt skjult i flere år på grunn av funnene, som står i sterk motstand mot de som holdes av underholdningsindustriens moguler.

Studien kalles 'Estimating displacement rate of copyright copyright content in EU.' Det er endelig tilgjengelig for alle å undersøke på nettet. Det viser at underholdningsindustriens kraftige retorikk om at den lider, og vil fortsette å lide kraftig med mindre noe blir gjort med internett (og den fryktede piratkopieringen som følger med det), er en mengde søppel.

EU-studien tok sikte på å svare på to viktige spørsmål:

  1. Hvordan påvirker brudd på opphavsretten online salg av opphavsrettsbeskyttet innhold?
  2. Hvor mye er online krenkere av opphavsrettigheter villige til å betale for copyright-beskyttet innhold?

For å sikre at det var godt avrundet og rettferdig, dekket studien alle de fire hovedkategoriene for kreativt innhold som er mest påvirket av internett: musikk, audiovisuelt, bøker og spill.

Eu-flagg

Stort tverrsnitt

Studien intervjuet 5000 EU-borgere fra hvert av flere land, inkludert Tyskland, Storbritannia, Spania, Frankrike, Polen og Sverige. Målet var å garantere at resultatene ville være like nært representative for "EU som helhet" som mulig.

Forskerne oppdaget at 51% av EU-voksne hadde det "ulovlig lastet ned eller streamet noen form for kreativt innhold." Disse tallene skyrocket til 72% for mindreårige. Forskningen fant også at piratkopieringsratene var høyere i Spania og Polen enn andre steder i EU.

Forskyvning av salg

Fant studien bevis på “fortrengning av salg ved brudd på opphavsretten på nettet?" I de fleste tilfeller var svaret nei. Studien viser at for "toppfilmer" kan det ha vært et tap på rundt 5% av dagens salgsvolum. Riktignok er dette ikke et ubetydelig tap.

I tilfelle av spill konkluderte studien imidlertid med at piratkopiering faktisk hadde en positiv effekt på salget:

“For spill er den estimerte effekten av ulovlige online transaksjoner på salg positiv - noe som innebærer at ulovlig forbruk fører til økt lovlig forbruk. Denne positive effekten av ulovlige nedlastinger og strømmer på salget av spill kan forklares ved at industrien lykkes med å konvertere illegale brukere til betalende brukere. Taktikk som brukes av bransjen inkluderer for eksempel å tilby gameplay med ekstra bonuser eller ekstra nivåer hvis forbrukerne betaler. "

Kostnadsproblem

Kjørefaktorer?

I følge studien var prisstrukturen den viktigste årsaken bak folks vilje til å konsumere piratkopiert innhold. Forskerne fant at når det gjelder musikk, spill og bøker, fant forbrukere generelt kostnadene som akseptable - noe som gjorde dem mer villige til å kjøpe legitime versjoner av produktene.

En studie utført av BPI i 2014 avslørte for eksempel at britiske statsborgere streamet hele 14,8m musikkspor. Det er nesten det dobbelte av de 7,5 m sporene som ble streamet i 2013.

TV-serier og filmer, derimot, gikk ikke like bra. I denne kategorien hevdet 80% av de spurte at de mente at prisene var for høye. Dette innebærer at "betalingsvilligheten" for disse underholdningsformene blir fortrengt av kostnadene for selve underholdningen (i motsetning til å være forårsaket av et ønske om å konsumere disse underholdningsformene for ingenting).

Dette er et viktig skille og er en film- og TV-industrien bør prøve å forstå. De fleste er ikke tyver. Når forbrukerne blir presentert for en legitim form for opptak for audiovisuelt materiale - som er priset rimelig - er det betydelige gevinster å oppnå. Fremveksten av Netflix er et perfekt eksempel på dette.

Netflix-katalog

Begrensede kataloger

Dessverre føler mange forbrukere fortsatt at strømmetjenester som Netflix er veldig begrenset. Dette gjelder spesielt Netflix-abonnenter som bor utenfor viktige markeder som USA. I USA har forbrukere tilgang til 4 339 filmer og 1 326 TV-serier i skrivende stund. Sammenlign det med Storbritannia (for eksempel), der forbrukere bare får se 2425 filmer og 542 TV-serier, og du begynner å få en følelse av problemet.

Dessverre er avvik i kataloger ikke det eneste som gjør folk borte fra betalte strømmetjenester på nettet. Det har også vært rapporter om krymping snarere enn voksende kataloger. For forbrukere er valg viktig, fordi noen titler rett og slett ikke er interessante for dem. Manglende valg kan gjøre at kataloger virker restriktive. Dette kan føre til at folk som prøver tjenester som Netflix, gir dem opp hvis det ikke kommer nok nytt innhold til å tilfredsstille deres behov.

For en full titt på Netflix-kataloger fra hele verden, vennligst sjekk vår grundige undersøkelse her.

Spørsmålmerke 3

Hvilken tjeneste?

Det audiovisuelle markedets konkurransedyktige natur, og tilgjengeligheten av forskjellig innhold på forskjellige tjenester - for eksempel Amazon Prime, Hulu og HBO på forespørsel - faller alvorlig ned hva som er tilgjengelig på en gitt plattform. Dette forvirrer og frustrerer forbrukere som ikke har råd til å betale for flere tjenester for å glede seg over alt innholdet som passer deres smak.

Dette er problemer som underholdningsindustrien trenger å løse hvis den ønsker å trekke forbrukere fra piratkopiering. Dessverre virker den bransjen mer fokusert på å påvirke søkemotorer og lobbyvirksomhet regjeringer (for å gjøre mer om piratkopiering) enn den gjør på å finne måter å bringe audiovisuelt materiale til folk på en mer vellykket måte.

Dette er trist med tanke på at postkontorene blir knust. På slutten av dagen kan ikke produsentene av Game of Thrones ta feil. Hvis det å være det mest piratkopierte programmet på jorden fungerer for dem, fungerer det utvilsomt å reklamere for andre filmer og TV-serier også. Det er på tide at underholdningsindustrien dro opp sokkene i stedet for å bruke sin innflytelse til å tvinge studier som disse til å bli feid under teppet.

Meninger er forfatterens egne.

Tittelbilde: AlexLMX / Shutterstock.com

Bildepoeng: Belish / Shutterstock.com, fizkes / Shutterstock.com, Kaspars Grinvalds / Shutterstock, Nikolaeva / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me