ExpressVPN-intervju

I den andra av vad jag hoppas kommer att bli en långvarig serie intervjuer med ledande personer i VPN och säkerhetsgemenskapen, jag upptäckte David Lang, kommunikationschef på ExpressVPN.

Hur kom ExpressVPN till?

Grundarna av ExpressVPN är den paranoida typen som vidtar alla möjliga försiktighetsåtgärder för att hålla sig säkra på nätet.

Efter att ha rest till många länder med tvivelaktiga censurlagar tillsammans med ökande massövervakning av regeringar över hela världen beslutade de att göra något för att hjälpa. Således bildades vårt grundläggande uppdrag: "Gör det enkelt för alla att använda internet med säkerhet, integritet och frihet."

Samma princip gäller lika idag som det var tillbaka 2009 då vår tjänst lanserades.

ExpressVPN är en mycket populär VPN-leverantör. Vilka aspekter av tjänsten anser du som nyckeln till denna framgång?

1. 24/7 support, inklusive livechatt - Vi berömas regelbundet som VPN-leverantören med den bästa kundservicen. Våra supportagenter är kunniga, effektiva, vänliga och tillgängliga dygnet runt för att hjälpa våra kunder direkt med alla problem de kan ha.

2. 145 serverplatser i 94 länder (och räknar). Att ha så många platser att ansluta till är viktigt av två skäl:

  • Det möjliggör i allmänhet bättre och snabbare anslutningar för användare som helt enkelt vill skydda sina internetdata med ett VPN, eftersom de kan ansluta till en fysiskt nära plats för optimal hastighet. Vi har också en VPN-platsrekommendationsfunktion som automatiskt väljer den snabbaste platsen för våra användare. I allmänhet köper vi premium bandbredd från högsta nivå datacenter. Vi klipper inte hörn när det gäller vårt VPN-servernätverk.
  • För användare som vill ha åtkomst till specifikt innehåll från sitt hemland erbjuder vi fler valmöjligheter, nedåt. Vill du titta på brittisk TV eller kringgå baseball blackout i USA? Inga problem! Behöver du ansluta för att titta på sydafrikansk rugby? Vi har täckt dig.

3. Vår problemfri 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Det som skiljer oss här är att vi fullt ut respekterar återbetalningsbegäran. Även om en kund är olycklig dag 29 återbetalar vi 100%. Inga beräknade belopp.

Hur viktig är integriteten för dig och varför spelar det ingen roll?

Rätten till integritet är kanske inte alltid det bekvämaste valet, men vi tror att det är en grundläggande mänsklig rättighet som måste bevaras. Din privata information tillhör dig och dig bara. Det är därför ExpressVPN har en strikt nollloggningspolicy för all surfningsinformation. Vi har byggt vårt rykte på att våra kunder litar på oss för att hålla deras data privata.

Vad anser du vara de viktigaste hoten mot integritet för vanliga internetanvändare just nu?

Jag tror helt klart att den rättsliga situationen i många länder relaterade till integritet, insamling av bulkdata och ISP-övervakning är mycket oroande.

Vilken roll tror du att VPN-företag som ExpressVPN kan (och inte kan) spela för att förbättra användarnas integritet?

Vi tillhandahåller tjänster som gör att våra kunder kan ta kontroll över deras onlineliv. Detta inkluderar att förhindra massövervakning och spårning av din Internetleverantör (ISP).

VPN erbjuder också ett sätt att bekämpa lokal censur genom att ge människor friheten att geo-lokalisera sin IP-adress till något av 94+ länder runt om i världen. Dessutom lindrar en VPN all din kommunikation i en säker tunnel som förhindrar att avlyssningsapparater analyserar vad du skickar.

En annan viktig sekretessaspekt är en nollloggpolicy som garanterar att surfvanor förblir privata, även från VPN-företaget. Detta är något som vi tar mycket på allvar.

Omvänt kan VPN inte skydda dig mot vad som händer i din enhet själv. Om du laddar ner ett virus, din webbläsare äventyras, eller om du laddar ner appar och programvara som samlar in information på din enhet, är din integritet fortfarande i fara.

Förutom att använda ett VPN, vilka andra åtgärder skulle du rekommendera att internetanvändare vidtar för att skydda deras integritet?

Förutom att använda ett VPN rekommenderar jag att användare överväger följande:

  1. Anslut till ett VPN och anslut sedan till Tor
  2. Använd alltid starka lösenord och 2FA
  3. Betala med bitcoin
  4. Använd Pidgin eller Tails för att hålla dina chattar privata
  5. Använd PGP
  6. Ställ in alla sociala mediekonton till privata

ExpressVPN är inbyggt i Brittiska Jungfruöarna (BVI). Jag förstår att den rättsliga situationen är väldigt grumlig (i bästa fall!) Och att BVI reglerar sina egna interna frågor och har inga obligatoriska lagar om datalagring. Men det är ett brittiskt utländskt territorium och verkar därför under den brittiska regeringens jurisdiktion och suveränitet. Då verkar det rimligt för mig att anta att den brittiska regeringen, som är extremt fientlig mot integriteten och är en nyckelmedlem i den NSA-ledda Five Eyes spionera alliansen, kan sätta press på BVI-regeringen och företag. Vad är dina tankar om detta?

Jag skulle säga att situationen är mycket tydlig: Även om BVI har ordet "brittiska" i det, verkar BVI: s regering effektivt med full suveräna makter och lite övervakning från Storbritannien. BVI-lagstiftare väljs demokratiskt av BVI-medborgare, och rättssystemet är också oberoende från Storbritannien.

Till skillnad från många länder som kränker individernas rätt till integritet är BVI en offshore jurisdiktion som är känd för dataskyddslagar.

Vi tog noggrant hänsyn till våra användares integritet när vi valde denna jurisdiktion.

Det finns inga lagar om lagring av uppgifter i BVI och för att vi ska överväga ett domstolsbeslut är juridiskt bindande, skulle det behöva komma från en BVI-domstol. De brittiska Jungfruöarna har inga utländska underrättelseaktioner och är därför inte en del av de fem ögon som spionerar alliansen.

Vi är också medvetna om nollhändelser av den brittiska regeringen som direkt pressar BVI-företag att hosta upp data om sina kunder, eftersom de helt enkelt saknar behörighet för att göra sådana förfrågningar. Ett BVI-företag kan producera dokument eller bevis om sina kunder endast om BVI: s högsta domstol har beställt det. Och lyckligtvis, eftersom vi inte loggar eller övervakar trafikdata på våra VPN-servrar, har vi inte information som skulle vara användbar för oss att producera om en sådan beställning skulle göras.

Regeringar över hela världen verkar utveckla en ”samla allt” mentalitet. Tror du att detta är sant, och i så fall, vad tror du kan göras åt det??

Regeringar har alltid varit villiga att spendera resurser på att samla in information från sina medborgare, bara bundna av teknisk förmåga och storleken på deras budget. Modern teknologi har gjort det möjligt att samla in mer och mer information till en billigare kostnad. Vad vi kan göra är att använda teknik för att begränsa den tillgängliga informationen och göra den dyrare att få.

Jag tycker att det är rättvist att säga att många observatörer i det digitala integritetsutrymmet är ganska oroade över politiska händelser i USA och över hela världen generellt. Skulle du bry dig om att spekulera i hur hot mot integritet och personlig säkerhet kan spela ut inom en snar framtid?

Jag håller med och allmänheten har all rätt att bli orolig. Jag tror att när hot mot integritet och personlig säkerhet blir mer kända kommer VPN och andra sekretessverktyg att bli vanliga hushållsartiklar.

För den genomsnittliga användaren som vill skydda sig mot digital övervakning och andra hot kommer en sak att bli kritiskt viktig: förtroende. Eftersom VPN: er får utbredd användning, kommer regeringarnas försök att reglera dem och deras användare intensifieras. Att välja en VPN-leverantör som har en beprövad track record för att skydda användarnas integritet och som inte böjer sig för externt tryck kommer att bli avgörande.

Ser du några positiva trender i världen av online-integritet och säkerhet?

Absolut. Användbar teknik som förbättrar sekretess har blivit lätt och billig att använda och utvecklas snabbt. Det finns en stark efterfrågan på integritet online och både tillverkare av mjukvara och hårdvara inser det. Så småningom beror det allt på om människor kräver och använder teknik som respekterar deras integritet och upprätthåller sina rättigheter.

Har ExpressVPN några spännande nyutvecklingar i de verk som du vill dela?

Du hörde det här först: vi kommer snart att stödja en helt ny router för ExpressVPN-appen för routrar. Denna modell kommer att vara den billigaste än. Med en prisklass på endast $ 40-65, hoppas vi att göra hela hemmet tillgängligt för alla.

Vi hoppas på en släpp i maj 2017.

Tack för att du tog dig tid att prata med mig.

Tack för att du tog dig tid att intervjua oss!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me