ExpressVPN kan ikke overføre logger til tyrkisk politi fordi det ikke har noen

Tyrkiske myndigheter har lagt beslag på en VPN-server som drives av ExpressVPN, bare for å finne at serveren ikke inneholder noen logger.


Beslaget var del av en etterforskning av attentatet i 2016 av den russiske ambassadøren i Tyrkia, Andrei Karlov. Attentatet ble utført av politibetjent Mevlüt Mert Altıntaş, som den tyrkiske regjeringen anklager for å ha koblinger med den amerikanske predikanten Fethullah Gülen.

Rundt tidspunktet for attentatet loggte personer eller personer som er ukjent, inn på Altıntaş 'Gmail- og Facebook-kontoer for å slette samtaler knyttet til forbrytelsen. Tyrkiske myndigheter er forståelig opptatt av å spore hvem som var ansvarlig for dette. De har imidlertid truffet en blindvei fordi gjerningsmannen brukte en VPN for å skjule hans eller hennes virkelige IP-adresse.

En VPN vil skjule din virkelige IP-adresse

Myndighetene kunne derfor bare se at gjerningsmannen hadde logget seg på Facebook og Gmail via en VPN-server som ble drevet av ExpressVPN. For å finne ut mer informasjon, raidet tyrkisk politi datasenteret som huset serveren og grep den.

Tross ExpressVPNs løfter fant myndighetene imidlertid ingen logger som er lagret på den som kan brukes til å identifisere gjerningsmannen. De ba da ExpressVPN om hjelp. Som en talsperson for ExpressVPN forklarte oss:

”Serverbeslaget skjedde før tyrkiske myndigheter til og med tok kontakt med oss. De tok kontakt med oss ​​for å finne ut om vi hadde loggene som de ikke kunne finne på selve serveren ... noe vi selvfølgelig ikke gjorde. ”

Som tydelig beskrevet i personvernreglene, holder ExpressVPN ingen logger som kan brukes til å identifisere hva brukerne gjør på nettet:

"Vi fører aldri trafikklogger, og vi fører heller ikke noen logger som kan gjøre at noen kan matche en IP og tidsstempel tilbake til en bruker. Vi jobber helt på grunnlag av delte IP-er, noe som betyr at en enkelt IP ikke sporer tilbake til en enkelt bruker. "

ExpressVPN har gitt ut en uttalelse som bekrefter at den ikke var i stand til å bistå etterforskningen.

“Som vi uttalte til tyrkiske myndigheter i januar 2017, og har og har aldri ExpressVPN hatt noen loggforbindelseslogger som vil gjøre det mulig for oss å vite hvilken kunde som bruker de spesifikke IP-ene som er oppført av etterforskerne. Videre kunne vi ikke se hvilke kunder som fikk tilgang til Gmail eller Facebook i løpet av den aktuelle tiden, siden vi ikke fører aktivitetslogger. Vi mener at etterforskernes beslaglegging og inspeksjon av VPN-serveren det gjelder bekreftet disse punktene. "

Det skal bemerkes at Facebook faktisk ikke sletter samtaler. Du kan skjule dem for deg selv, men de er fremdeles lagret av Facebook. Det samme er sannsynligvis også tilfelle for Google og slettede Gmail-meldinger.

Det er derfor uklart om Facebook og Google har nektet å hjelpe tyrkiske myndigheter, eller om myndighetene har innhentet samtalene og rett og slett leter etter hvem som prøvde å slette dem..

ExpressVPN er tro mot sitt ord

VPN-er er nyttige for en rekke ting, men en av deres viktigste bruksområder er å gi personvern. Å holde logger over hva brukere får opp til på nettet er en trussel mot kundenes personvern, så de fleste gode VPN-er lover ikke å oppbevare noen logger som kan omfatte dette personvernet.

Hvordan kan vi vite at VPN holder disse løftene? Vel, tilfeller som dette viser tydelig at mange gjør det. ExpressVPN skal berømmes varmt for å gjøre akkurat det den sier at den gjør - å beskytte brukernes personvern ved å føre ingen logger som kan brukes til å identifisere hva de får til på nettet.

Merk at ExpressVPN oppbevarer anonym anonymitetsstatistikk, men uten tidsstempel eller IP-logger, utgjør disse ingen personvernstrusler for brukernes personvern. ExpressVPN er innlemmet i De britiske jomfruøyene (BVI) og sier at det bare vil svare på en juridisk bindende rettskjennelse gitt av en BVI-domstol.

"Vi vil bare avsløre informasjon om en av brukerne våre hvis de er tvunget til å gjøre det ved en juridisk gyldig domstol som ble gitt fra BVI. At vi leier servere fra datasentre i mange land rundt om i verden, betyr imidlertid at vi har Nexus i andre jurisdiksjoner. Når myndigheter i slike jurisdiksjoner kontakter oss for å forhøre oss om hvilken ExpressVPN-bruker som hadde koblet seg til en bestemt IP-adresse eller var ansvarlig for viss nettverksaktivitet, forteller vi dem at vi mangler kunnskap til å svare på slike spørsmål, da vi ikke har tilkoblingslogger eller aktivitetslogger. ”

Selv der den på en eller annen måte tvang til å overlevere logger (den gjorde det ikke), ville den ikke ha kunnet overlevere noe den ikke har.

Farene ved VPN-servere i flere land

ExpressVPN har vant til hendelsen for å markere farene som ligger i leasing av VPN-servere fra datasentre der de kan gripes:

“VPN-leverandører er basert i jurisdiksjoner over hele verden, noen er verre enn andre. Men når det gjelder serverbeslag, spiller det ingen rolle hvor VPN-selskapet er basert; hver leverandør er like utsatt. VPN-brukere skal være bevisste på å velge en anerkjent leverandør som investerer i å beskytte kundenes personvern og anonymitet. Det inkluderer å sikre at ingen deler av personlig identifiserbar informasjon noen gang treffer en disk. "

For å sikre integriteten til brukernes data i fremtiden, opererer ExpressVPN ikke lenger fysiske servere i Tyrkia som kan bli raidet. Den tilbyr i stedet virtuelle servere som gir en tyrkisk IP-adresse, men er i virkeligheten basert i Nederland.

"På ExpressVPN har vi lagt ned mye arbeid for ikke bare å beskytte brukere mot lekkasjer, men også for å beskytte kundenes personvern i verste fall, for eksempel når servere blir fysisk grepet eller på annen måte kompromittert av myndighetsaktører."

Verdien av personvern

Noen kan kanskje innvende at denne saken beviser de verste beskyldningene som er kastet mot VPN-er - at de er verktøy som brukes av kriminelle for å skjule deres skumle aktiviteter. Men dette er bare poenget - de er verktøy og kjemper for nyttige på det. Men akkurat som alle verktøy, kan de brukes til dårlig formål. Som ExpressVPN bemerker:

«Attentatet mot ambassadør Andrey Karlov var en tragisk forbrytelse. Vi godtar absolutt ingen forsøk på å forstyrre etterforskningen av hendelsen. ExpressVPNs vilkår for bruk krever at kundene samtykker i å ikke bruke ExpressVPN til annet enn lovlige formål. "

Personvern er imidlertid en grunnleggende menneskerettighet. Det gir oss rom til å diskutere ideer og formulere våre egne meninger om ting uten frykten for regjeringer å se over skuldrene.

Som George Orwell bare forsto godt, er det en grunn til at enhver undertrykkende regjering siden begynnelsen av sivilisasjonen har prøvd å invadere innbyggernes privatliv. Personvern understøtter forestillingen om frihet,

Dette gjør at den allestedsnærværende teppet regjeringens overvåking av nesten alle aspekter av livene våre raskt blir normen til et virkelig fryktinngytende perspektiv. Og når det ikke er myndigheter, er det kommersielle enheter som invaderer ditt privatliv for å selge ting.

Vi trenger verktøy som VPN-er for å bevare vår frihet i møte med masseovervåking. At de tidvis kan (og blir) misbrukt er i form av ethvert verktøy, men å fokusere på dette er å spille i hendene på dem som ville undertrykke oss.

Søket fortsetter

Tyrkisk politi ønsker tilgang til en iPhone som tilhører Altıntaş, men har også hatt lite hell i denne retningen. Alle nye iPhones er kryptert fra ende til annen, så Apple måtte informere tyrkiske myndigheter om at de ikke kunne tilby assistanse.

Forsøk på å ansette et privat selskap for å bryte seg inn i telefonen i stedet har grunnlagt i møte med høye kostnader uten garantert at forsøket ville bli vellykket.

Påtalemyndigheten håper nå at en undersøkelse av levende opptak tatt av statskringkasteren TRT fra åstedet på tidspunktet for attentatet vil gi flere ledetråder. En rapport fra Hurriyet Daily News opplyser at 33 mistenkte har vitnet i forhold til skytingen og fire har blitt satt under arrest.

Konklusjon

Det er på mange måter uheldig at personvernkravene fra VPN-leverandører bare blir satt på prøve når noen misbruker tjenesten deres. Likevel beviser denne saken at ExpressVPN kan stole på å ivareta personvernet ditt.

Bildekreditt: Av Urban Reporter / Shutterstock.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me