Facebook betaler tenåringer bare 20 dollar for full tilgang til telefonen

Facebook-logo sammen med opp-ned-som symboler


En fordømmende rapport fra TechCrunch har avslørt at Facebook har betalt brukere så unge som 13 år for å installere en forsknings-app som gir dem rot tilgang til nettverkstrafikken på deltakernes telefoner..

Teknigiganten betalte tenåringer 20 dollar i måneden, pluss henvisningsbonuser, for å laste ned en app som ga Facebook enestående tilgang til brukernes telefonaktivitet. Gjennom appen kunne de overvåke og analysere alt fra private meldinger til nettlesingsvaner og posisjonsdata i sanntid.

Facebook erkjente overfor TechCrunch at appen var designet for å tillate selskapet å samle inn data om deltakernes bruksvaner. I en versjon av ordningen ble deltakerne til og med bedt om skjermbilder av Amazonas ordrehistorikkside.

Appen ser ut til å være i direkte brudd på vilkårene i Apples Enterprise Developer Program. Facebook benyttet tredjeparts betatestingstjenester som Applaus, BetaBound og uTest for å distribuere programvaren til brukerne, og unngå Apples offisielle beta-testverktøy TestFlight. En tilsynelatende innsats for å eliminere eventuelle tiltak fra Apple eller begrenser hvor mange brukere selskapet kan distribuere applikasjonen til.

En talsperson fra Apple forklarte til TechCrunch at: “vi designet vårt Enterprise Developer Program utelukkende for intern distribusjon av apper i en organisasjon. Facebook har brukt medlemskapet sitt for å distribuere en datainnsamlingsapp til forbrukerne, noe som er et klart brudd på deres avtale med Apple. Enhver utvikler som bruker sine bedriftssertifikater for å distribuere apper til forbrukere, vil få sine sertifikater tilbakekalt, og det er det vi gjorde i dette tilfellet for å beskytte brukerne og deres data. "

Facebook gikk med på å avslutte operasjonen for Apple-brukere som svar på TechCrunch-rapporten appen vil forbli tilgjengelig for Android-brukere.

Opprinnelig reklamerte Facebook for muligheten som en betalt undersøkelsesundersøkelse på sosiale medier, kodenavnet Project Atlas, i 2016 på Snapchat og Instagram via uTest, og målrettet 13 til 17 år gamle brukere av sosiale medier. Registrer deg for programmet via Applaus og BetaBound klarte ikke å nevne Facebook tydelig som innledende prosjektet, og antydet at selskapet ønsket å drive det så skjult som mulig. Når brukere registrerte seg og begynte nedlastingsprosessen, ble de bedt om å installere Root Certificate, som ga Facebook full tilgang til deres digitale liv.

Will Strafach, Guardian Mobile Firewalls sikkerhetsekspert forklarte TechCrunch at: “det ganske tekniske klingende‘ installere vårt Root Certificate ’-trinn er rystende. Facebook har kontinuerlig tilgang til de mest sensitive dataene om deg, og de fleste brukere vil ikke være i stand til med rimelig samtykke til dette uavhengig av noen avtale de fordi det ikke er noen god måte å artikulere hvor mye makt som blir gitt til Facebook når du gjør dette. ”

En talsperson på Facebook har bestemt benektet at selskapet villedet deltakerne eller at programmet brøt Apples vilkår: "det var ingenting 'hemmelig' ved dette ... det var ikke 'spionering' ettersom alle menneskene som meldte seg på for å delta gjennomgikk en klar prosess som ba om deres tillatelse og fikk betalt for å delta. Endelig var mindre enn 5 prosent av menneskene som valgte å delta i dette markedsundersøkelsesprogrammet tenåringer. Alle av dem med signerte foreldresamtykkeskjemaer. ”

Apples retningslinjer til side, det er også en grov krenkelse av det personlige personvernet, uavhengig av at deltakerne ble betalt eller at de mindreårige som deltok i markedsundersøkelsesprosjektet angivelig ga foreldres samtykke. Denne hendelsen viser hvor fort Facebook har blitt med å beskytte personvern til brukerne. At selskapet ville utnytte unge mennesker for sine verdifulle personopplysninger for bare 20 dollar, er alarmerende og unnskyldelig

noen som fremdeles er opptatt av å bruke Facebook, er den beste måten å unngå slik snusing på dine private digitale aktiviteter å ikke delta i "markedsundersøkelser" -programmer i utgangspunktet. En annen viktig måte å beskytte personvernet ditt på nettet er å bruke en VPN-tjeneste av høy kvalitet. De beste VPN-ene tilgjengelig i dag kan hjelpe deg med å holde deg trygg på nettet ved å maskere IP-adressen din og kryptere all internettkommunikasjonen din for å sikre at dataene dine forblir sikre og ikke faller i gale hender..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me