Facebook Farming – Blir vi melket?

Den pågående skandalen over hvordan Cambridge Analytica var i stand til å få tilgang til og misbruke 50 millioner Facebook-brukeres profiler for leiesoldatspolitisk gevinst, har fremhevet hvor mye av personvernet vårt vi overlater til sosiale medienettverk.

Facebook-konsernsjef Mark Zuckerberg har etter hvert brutt dekning for å avgi en uttalelse om situasjonen. Selv om han innrømmer at Facebook deler ansvaret for det som skjedde, har hovedposten i innlegget sitt som mål å forsikre oss om at personvernet vårt er trygt i hendene på Facebook.

"I dette tilfellet tok vi allerede de viktigste stegene for noen år siden i 2014 for å forhindre at dårlige aktører får tilgang til folks informasjon på denne måten."

Deretter fortsetter han med å skissere planlagte trinn for ytterligere å begrense tilgangen utviklere har til brukernes personlige data, og for å forbedre kontrollen brukerne har over sine data.

Dette er forståelig, men unnlater å adressere det grunnleggende faktum at Facebook eksisterer for å samle inn og tjene penger på dine personlige opplysninger. Å finne ut så mye det kan om deg å målrette mot svært personlige annonser (og tilsynelatende politisk propaganda) er Facebooks hele forretningsmodell - melker oss av dataene våre for deretter å selge til høystbydende og utover.

Hvis Facebook ikke melker flokken sin, har den ingen forretningsmodell som en gratis tjeneste. Som ordtaket sier: "hvis du ikke betaler for et produkt, er du produktet." For å bevise dette, har jeg samlet noen av de underhåndstaktikkene Facebook nettopp nylig har brukt til å sluke dataene dine uten din viten eller samtykke..

Facebooks ansiktsgjenkjenningsprogramvare

I 2013 introduserte Facebook ansiktsgjenkjenning. Det uttalte formålet med dette var å la Facebook foreslå venner å merke på bilder. Først ble bilder bare skannet for å identifisere nære venner, men alle bilder lastet opp til Facebook er nå skannet. Disse skannene kan identifisere individer med 98% nøyaktighet, selv når ansiktene deres er skjult.

Etter et søksmål om klassehandlinger som nå har fått klarsignal, begynte Facebook å varsle brukere om et nytt sett med verktøy designet for å håndtere hvordan bilder oppnådd gjennom ansiktsgjenkjenning brukes.

Men her er tingen. Disse verktøyene lar deg bare kontrollere hva andre brukere gjør med bilder av deg. Du kan ikke be Facebook om å ikke skanne bilder etter bilder av deg, og du kan ikke kontrollere hva den gjør med dataene den samler inn fra å gjenkjenne deg på bilder den har skannet.

Dette inkluderer hvor, når og hvem du var med da bildet ble tatt - noe som er ekstremt intim informasjon. Du kan være i stand til å forhindre at bilder av deg selv vises på Facebook-nyhetsfeeder, men du kan ikke hindre Facebook i å datautvinne dem.

Som med mange av Facebooks forsøk på å forsikre brukere om at det har ryggen til personvern, er disse verktøyene stort sett røyk og speil; designet for å skjule Facebooks enormt påtrengende natur.

Det er verdt å merke seg at takket være mye strengere personvernforskrifter (som den kommende GDPR), blir ansiktsgjenkjenningsteknologi ikke "tilbudt" til brukere i EU eller Canada.

Onavo VPN

I 2013 kjøpte Facebook Onavo, et israelsk nettanalyseselskap som også markedsførte et VPN-produkt.

Et virtuelt privat nettverk (VPN) er en teknologi designet for å forbedre personvernet og sikkerheten til brukerne. Det gjør dette ved å opprette en sikker forbindelse mellom enheten din og en server som drives av en VPN-leverandør. Dette forhindrer internettleverandøren din, myndighetene eller WiFi-hackere fra å kunne se eller forstyrre dataene dine.

VPN-leverandøren kan imidlertid se dataene dine, og det er derfor det er viktig å velge en pålitelig VPN-leverandør. Dessverre, i Onavos tilfelle, betyr dette å stole på Facebook.

Onavo Protect VPN-appen brukes av over 33 millioner iOS- og Android-brukere. De fleste er sannsynligvis ikke klar over at dets uttalte formål er å "forbedre Facebook-produkter og -tjenester, få innsikt i produktene og tjenestene som folk verdsetter og bygge bedre opplevelser."

Dette er nesten det motsatte av å gi personvernet som folk ganske rimelig forventer når de bruker en VPN

I august 2017 rapporterte Wall Street Journal at Facebook hadde utnyttet data samlet inn via Onavo-appen for å overvåke resultatene til konkurrenter som Snapchat, noe som påvirket beslutningen om å kjøpe WhatsApp.

Gitt at Facebook kan se stort sett alt du gjør på nettet når du bruker Onavo, bør dette stille alarmklokkene til personvern.

Facebook skyver nå Onovo VPN i sin iOS-app under “Beskytt" delen av navigasjonsmenyen ...

Onavo VPN

Selv om den ble fjernet fra Google Play Store etter noen dager, etter forargelse fra brukerne, ga Onavo også ut Bolt App Lock-appen. Dette påstås å forbedre brukernes sikkerhet ved å låse apper med en PIN-kode, mønster eller fingeravtrykk.

Igjen ble denne appen brukt til å høste inn data som tilhører brukerne sine for bruk av Facebook.

"Vi samler inn informasjon om din mobile enhet og appene som er installert på. Dette inkluderer informasjon om når disse appene brukes, og enhets- og nettverksinformasjon. Vi bruker og analyserer denne informasjonen for å hjelpe oss med å betjene Bolt App Lock, en Onavo-app, og forbedre tjenesten. Fordi vi er en del av Facebook, saksøker vi også denne informasjonen for å forbedre Facebook-produktene og -tjenestene, få innsikt i produktene og tjenestene folk verdsetter og bygge bedre opplevelser. "

Eller for å si det på en annen måte: appen du nettopp lastet ned for å forbedre sikkerheten din er faktisk Facebook-spyware.

Facebooks tofaktorautentisering

En faktorgodkjenning krever et enkelt trinn for å bekrefte identiteten din, for eksempel å kjenne brukernavnet og passordet ditt.

Tofaktorautentisering (2FA) gir et annet lag med beskyttelse mot hackere ved også å kreve at du har noe - ofte en telefon - som brukes for å bekrefte identiteten din. Å bruke 2FA forbedrer derfor sikkerheten din.

Dessverre har Facebook benyttet seg av 2FA som en underhand måte å skaffe brukernes telefonnumre slik at den kan spam dem med SMS-varsler. For å legge til fornærmelse mot skade, fører ethvert forsøk på å svare på disse meldingene (for eksempel med den allment anerkjente “STOPP” -meldingen) til at svaret blir lagt ut på Facebook-veggen din.

Det skal bemerkes at det er uklart om slike varslinger er forsettlige eller er en "feil", men brukerne som Mathew Green var ikke i tvil om hva som skjedde med dem.

Mange mennesker antyder at Facebook SMS-spam er en feil. Tull. Noen på FB tok en bevisst beslutning om å “engasjere brukere” på nytt ved å spamme alle de mobiltelefonnumrene 2FA-brukere hadde skrevet inn. Ingen feil her i det hele tatt.

- Matthew Green (@matthew_d_green) 14. februar 2018

Facebook Farming: Konklusjon

Facebook er sleipt, og svaret på Cambridge Analytica-skandalen er ren skadebegrensning. Selv om den har gjort positive forbedringer (og planlegger å gjøre mer), vil ingenting endre det grunnleggende faktum at Facebook eksisterer for å invadere personvernet ditt og tjene på dataene den får mens du gjør det. Vi er flokken for at Facebook skal melke og selge videre som et produkt til den den måtte synes.

Ingen mengder fikling med personverninnstillingene som Facebook gir deg for å gi deg vil endre dette. De siste dagene har nyhetssteder overalt oppmuntret leserne til å slette Facebook-kontoene sine.

Dette er absolutt ikke en dårlig idé, men selv å slette Facebook-kontoen din er ikke tilstrekkelig til å slippe unna å bli sporet og profilert av den sosiale medie-giganten. Nesten hver webside på internett har Facebook "Like" -knapper som brukes til å spore selv ikke-Facebook-brukere.

Det er også nesten sikkert at Facebook ikke sletter alle dataene den har samlet på deg når du sletter kontoen din.

Når det er sagt, er det å slette Facebook-kontoen din en god start i kampen mot dette bedriftsmonsteret som ofrer ditt personlige personvern, den objektive sannheten og det liberale demokratiet på den andre steinen til (stort sett ubeskattet) fortjeneste. Vi har instruksjoner for å gjøre det her.

Realiteten er at Facebook utvilsomt er en av verdens største databønder, og ved å gå til pumpene med vår personlige informasjon, finansierer vi gjentatte ganger kassa.

Bildekilde

https://itunes.apple.com/us/app/onavo-protect-vpn-security/id577491499?mt=8

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me