Flytt over Bitcoin, her kommer Monero

Bitcoin glitrer ikke så mye i disse dager, med noen av de tidligste og mest ivrige fans som gir opphav til et nytt barn på "valutablokken." I stedet blir Monero raskt den nye virtuelle elskede valuta for de som ønsker, eller som må være anonym. Tilsynelatende, for noen er Bitcoin bare ikke anonym nok lenger. For dem blir Monero, som er en personvernmynt designet for å forhindre sporing, den digitale valutaen.

Bare tiden vil vise om appellen fanger hjerter og sinn til andre cryptocurrency-brukere. Men det er ikke uten grunn, da allerede på prosentvis basis er det bedre enn Bitcoin - om enn i løpet av kort tid. En grunn til at det raskt blir den valgte virtuelle valutaen skyldes rettshåndhevelsens utvikling av programvare som gjør dem i stand til å få tak i Bitcoin-transaksjoner.

Det ser ut til at analysefirmaer som Chainalysis blir bedre til å få tak i digitale takter knyttet til kriminalitet eller hvitvasking av penger, og varsler utveksling og forhindrer konvertering til tradisjonelle kontanter. I det minste viser Bitcoin den offentlig tilgjengelige blockchain-ledgen-teknologien i det minste en hindring for de som ønsker å være helt usynlige og dermed baner vei for Moneros popularitet. (Redaktørens merknad - men vennligst se Bitcoin Privacy - En dybdeveiledning for å kjøpe og bruke Bitcoin anonymt).

Når det gjelder cryptocurrency, er jeg kanskje savvier enn den gjennomsnittlige personen, men jeg må innrømme at Monero fløy under radaren min og snek meg opp. Hva er det egentlig? En personvernmynt? En levedyktig cryptocurrency? Gode ​​spørsmål. Monero er en av mange personvernfokuserte mynter, som hver har forskjellige sikkerhetsfunksjoner. Det lager ikke bare falske adresser for å skjule avsendere, det krypterer deres sanne adresse. Open source cryptocurrency ble til i april 2014.

Monero er i motsetning til offentlig-hovedbok kryptovalutaer som Bitcoin, der adresser med mynter som tidligere er assosiert med uønsket aktivitet kan bli svartelistet og få myntene sine avvist av andre brukere. Å blåse sitt eget horn hevder Monero uten tvil å være "privat, ikke sporbar og transparent." Som sådan er det den foretrukne betalingsmåten nå for mange ransomware-angrep.

Monero er også fungabel. Påstått, i kraft av en slags datamaskamuflasje, kan Monero ikke bli besatt av deltakelse i tidligere transaksjoner. Dette betyr at Monero alltid vil bli akseptert uten risiko for sensur og / eller regulering. I motsetning til Bitcoin, hvis transaksjonshistorie for individuelle Bitcoins er registrert på blockchain, er det samme ikke med Monero. Bitcoins som har blitt assosiert med visse hendelser, som tyveri, kan bli avskåret av kjøpmenn og børser. Dette er visstnok ikke mulig med Monero.

Nå spør du kanskje hva som er nødvendig for å bli involvert i Monero. Som mange andre kryptovalutaer tilbyr Monero interesserte parter muligheten til å gruve blokker. Mens individer har muligheten til å bli med i gruvebassenger, kan de også gruve Monero av seg selv. Alt som trengs er en vanlig datamaskin - ingen spesiell maskinvare kreves, som tilfellet er med Bitcoin.

Vær oppmerksom på at det er den vanlige betydelige volatiliteten med Monero som for andre cryptocurrencies, og steg med rundt 70% den siste måneden og over 1300% siden den begynte å handle på CoinMarketCap. Siden oppstarten i 2014 har cryptocurrency svingt mellom omtrent $ 0,25 og nær $ 60 (i mai 2017). Men bare i løpet av de to siste månedene i fjor, fordoble den seg i verdi til godt over $ 300. Så det ser ut til å være en mulighet til å "spille" for raske kapitalgevinster og selvfølgelig furtive transaksjoner. Det er ingen salgbar teknologi som ligger til grunn for den, for eksempel blockchain.

Det ser ut til at Monero for øyeblikket får trekkraft (og påskjønnelse) på grunn av appellen som tilrettelegger for ulovlige transaksjoner. Men når den gjennomsnittlige innbygger kommer om bord med det, vil dette sannsynligvis endre seg, ettersom hverdagen blir bekymret for personvern og overvåking. Så verdien av virtuelle valutaer kan være et spørsmål om formodning, men den fremtidige retningen for overvåking er det ikke. Det vil sannsynligvis bare bli verre og øke appellen til virtuelle valutaer som Monero.

Bildekreditt: Av Wit Olszewsk / Shutterstock.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me