GCHQ for å utvide hackingpraksis for bulkapparater

GCHQ Security Website

Etterretningsbyråer i Storbritannia er i ferd med å utvide sin storskala datahakkoperasjoner betydelig for å identifisere potensielle nasjonale sikkerhetstrusler.

Sivile frihetsgrupper og digitale personvernforkjemper reiser bekymring for hva en slik utvidelse av "bulk equipment interferens regime" (EI) vil bety for personvernet til vanlige borgere..

EI-regimet er rammeverket som gjør det mulig for GCHQ-agenter å hacke seg inn i individuelle telefoner, datamaskiner, USB-pinner og til og med hele kommunikasjonsnettverk. Utvidelsen av EI har personverneksperter bekymret for at dette vil gjøre det mulig for offentlige etater i Storbritannia å styre fri snuoperasjoner uten sjekk og ubegrenset.

Da loven om etterforskningskrefter vedtok gjennom parlamentet i 2016, ble den umiddelbart kritisert av Edward Snowden som det mest feiende regjeringsovervåkningsprogrammet i den vestlige verden. "Storbritannia har nettopp legalisert den mest ekstreme overvåkningen i det vestlige demokratiets historie. Det går lenger enn mange autokratier, ”twitret Snowden den gangen. Lord David Anderson, Storbritannias uavhengige korrekturleser av lovgivningen om terrorisme, bemerket i 2016 at EI bare ville være "sparsomt" brukt under IPA.

Denne måneden sendte sikkerhetsminister Ben Wallace et brev til Dominic Grieve, lederen for etterretnings- og sikkerhetskomiteen, hvor han forklarte at GCHQs holdning til EI har "utviklet seg siden loven om etterforskningsmakter mottok kongelig samtykke i 2016."

Wallace betyr egentlig at GCHQ må utvide EI for å gjøre rede for teknologiske fremskritt i kommunikasjonsverktøy siden den gang. GCHQ-agenter klarer ikke å målrette riktig mot et helt nytt utvalg av maskinvareenheter og programvare uten utvidelse av EI.

“EI-operasjoner er en kritisk evne for våre sikkerhets- og etterretningsbyråer for å holde landet trygt. Siden vedtakelsen av lovforslaget har kommunikasjonsmiljøet fortsatt å utvikle seg, spesielt med tanke på rekke maskinvareenheter og programvare som må målrettes. I tillegg har distribusjonen av mindre tradisjonelle enheter, og bruken av disse teknologiene av enkeltpersoner av interesse, avansert betydelig. Etter en gjennomgang av gjeldende operasjonelle og tekniske realiteter, har GCHQ revurdert den forrige stillingen og bestemt at det vil være nødvendig å utføre en høyere andel av pågående utenlandsfokusert operativ virksomhet ved bruk av EI-regimet i bulk enn det som opprinnelig var planlagt, ”forklarte Wallace i sitt brev.

Å utvide det allerede ekspansive spekteret av myndighetsovervåkning markant, stemmer absolutt ikke bra med forkjemper for personvern i Storbritannia. Hanna Couchman, advokat- og policyoffiser på Liberty, har som mål å "bevise at bulkovervåkning aldri kan rettferdiggjøres i et rettighetsrespekt demokrati."

Couchman forklarer, "En av de mest urovekkende aspektene ved Storbritannias overvåkningsregime er bruken av" bulkmakter ". Disse maktene lar staten hoover opp og holde enorme mengder data om et bredt spekter av mennesker. Du trenger ikke å bli mistenkt for noen forbrytelse eller urett for å få brudd på personvernet på denne måten. Det kan skje med noen av oss - eller, mer sannsynlig, et enormt antall av oss. En hovedordre kan gjelde for en hel befolkning. ”

Det ubegrensede omfanget av hva den foreslåtte utvidelsen av bulkovervåkning vil gi rom for, er et skremmende utsikta for privatpersoner. Couchman og andre talsmenn for personvern er ikke villige til å la dette skje uten kamp: “Liberty har lenge kjempet mot masseovervåkningsstyrker. Den britiske regjeringen har vedtatt en rekke dypt påtrengende overvåkingsregimer, og Liberty har alltid kommet til utfordringen å motstå disse invasive statsmaktene. ”

Couchman advarer videre om bulkovervåkning, “kan brukes av regjeringen til å få tilgang til vår mest sensitive personopplysninger - meldingene våre til venner og familie, nettstedene vi besøker og hva vi legger ut på nettet, hvor vi går og hvem vi går sammen med. Og denne informasjonen kan brukes til å bygge opp urovekkende detaljerte profiler om oss. ”Ikke bare det, men denne typen masse ubegrenset overvåkingspraksis fra myndighetsorganer kan ha en dyptgunstig innvirkning på menneskelig atferd som helhet. Bulkovervåkning åpner for en invasjon av privatliv så gjennomtrengende at det kan føre til at enkeltpersoner selvsensurerer og endrer deres oppførsel fullstendig, hevder Couchman.

Tanken på å leve i den konstante skyggen av å ha alle online interaksjoner åpne for granskning fra offentlige etater er uten tvil sjenerende for mange. En av de beste måtene å bekjempe slik gransking og sikre ditt online personvern er å bruke en VPN. Med den forestående utvidelsen av masse ikke-sjekket overvåkningspraksis i Storbritannia, er det nå mer viktig enn noen gang å kryptere internettrafikken din med en VPN. Ved å bruke en av de beste britiske VPN-tjenestene, kan du enkelt beskytte personvernet ditt på nettet og forhindre at sensitive data blir konstant tilgjengelige for myndighetsagenter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me