Hvordan du kan være sikker mens du reiser

Når du drar på ferie eller reiser for forretningsreise, er alle vant til å ta spesielle reisesikkerhetstiltak. Forhåndsplanlegging av ruter, plassering av små hengelåser på kofferter og bruk av reisende sjekker i motsetning til for eksempel penger. Selv om dette er helt rimelige betraktninger, må folk i disse dager vurdere et helt nytt sett med digitale risikoer hvis de ikke vil at turen hjemmefra skal ende i en katastrofe.

Den første tingen å vurdere er WiFi-nettverk. Pesky nettkriminelle med dårlig hensikt kan lett få tilgang til dårlige konfigurerte WiFi-nettverk - til tider på grunn av sårbarheter i gamle kommersielle rutere. Derfor kan offisiell flyplass, hotell, restaurant, kaffebar og andre offentlige WiFi-nettverk gjøre deg utrolig sårbar.

Gratis flyplass WiFi

Hackere kan se på aktiviteten din, notere nettstedene du besøker og til og med spore tastene du trykker på for å stjele passord (for bankkontoer, PayPal og andre nettsteder som du abonnerer på).

Et annet problem er at nettkriminelle kan opprette falske eller dupliserte nettverk som ser ut til å være den offisielle WiFi for området du befinner deg i. Med en av disse metodene kan hackere bruke sitt ondsinnede nettverk for å spionere etter tingene du gjør - igjen slik at de kan phish dine sensitive data og passord.

Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å sikre at du ikke ender et offer!

Reisesikkerhet 101

Slik unngår du å bli hacket på ferie

Når du kan, er det langt bedre å bruke Internett-tilkoblingen i smarttelefonen enn et ikke-tillitsfullt nettverk. På de fleste steder over hele verden kan du kjøpe en lønn mens du går sim. Ved å bruke betal-som-du-gå-data som du fyller opp i lokale butikker, unngår du risikoen for å komme hjem til dyre roamingkostnader. Enda viktigere er at du eliminerer risikoen for å trenge å bruke ikke-verifiserte og ikke-tillitige WiFi-nettverk.

Et annet fantastisk alternativ, som vi ikke kan anbefale nok her på ProPrivacy.com, er bruken av et virtuelt privat nettverk (våre 5 beste VPN-er for reiser).

En VPN-tjeneste krypterer internettforbindelsen din, slik at alle dataene som overføres fra deg til VPN-leverandørens servere, er ubeskrivelige. Resultatet er at uansett hva du gjør når du er tilknyttet en offentlig WiFi-hotspot, kan ikke dataene dine oppfanges.

Kryptert VPN-tilkobling

Med en VPN kan du gå videre og bruke hvilket som helst WiFi-nettverk du liker. Enten det er et hotell med en sårbar ruter, WiFi på flyplassen, eller til og med en falsk hotspot opprettet av en nettkriminell - du kan bruke den - til og med til å shoppe med kredittkort.

Uansett hva du velger å gjøre, og selv om en nettkriminell har kompromittert WiFi-tilkoblingen du bruker, vil du være trygg - fordi VPNs kryptering (vi anbefaler OpenVPN) vil blande sammen dataene dine til digital mumbo-jumbo.

Selv om det er sant at det er gratis VPN-er rundt, er mange av disse veldig upålitelige. Som tilfellet er med alle gode ting, bør en pålitelig VPN betales for. Den lille investeringen du gjør, vil gi deg en VPN-klient av høy kvalitet (appen som lar deg koble til VPN-leverandørens internasjonale nettverk av servere).

Resultatet av å abonnere på en VPN i verdensklasse vil være en sikker internettforbindelse og trygghet mens du reiser, noe som er vel verdt det etter vår mening her på ProPrivacy.com.

Digitale låser og digitale taster

Nå som forbindelsen din er ivaretatt, er det noen andre ting du kan gjøre for å sikre at ferien ikke ender i tårer. Når du eller dine familiemedlemmer ikke bruker enhetene deres - bærbare datamaskiner, nettbrett eller smarttelefoner - må du være sikker på at du låser dem. Mobiltelefoner er veldig enkle å miste og kan bli stjålet på et blunk uten at noen legger merke til det.

Selv om det kan hende at det ikke er det du foretrekker når du er hjemme, har enhetene dine satt opp slik at de kan låses raskt, er det et veldig lurt trekk når du reiser til utlandet. Av den grunn må du sørge for at alle medlemmene i ditt parti velger raske autolåsetider på enhetene deres (et minutt eller to).

Konfigurer deretter enhetene dine mest sofistikerte sikkerhetsfunksjoner, for eksempel fingeravtrykkskannere og lange passord. Husk at en åttesifret PIN-kode kan holde enhetens data mye sikrere enn en firesifret PIN-kode hvis den avvikler mistet eller stjålet. Dette kan virke som et problem, men jeg kan ikke anbefale det nok i tilfelle enheten din faller i gale hender.

Et ekstra alternativ er å slå på enhetens lokaliseringsapp. Android-telefoner har normalt Googles Device Manager-app innebygd. iOS-brukere har en lignende funksjon som heter Find My iPhone. Disse appene er designet for å la deg finne telefonen din hvis den mangler, og hvis du blir uheldig, kan det gjøre at du kan gjenopprette en tapt eller stjålet enhet.

Tapet av en enhet kan virke hjerteskjærende, men husk at ferieforsikring vil dekke kostnadene for tap. Hvis en enhet blir stjålet, vil du imidlertid ikke at dataene i den skal være tilgjengelige for den som ender med den! Av den grunn anbefales du sterkt å bruke kryptering på enhetene dine. Full diskkryptering garanterer at dataene dine er trygge uansett hvor de havner.

iPhones leveres med kryptering slått på som standard, og på Android-enheter kan den aktiveres i Innstillinger (under sikkerhet). Windows og Mac leveres med full-disk kryptering (henholdsvis BitLocker og FileVault), men vi anbefaler et open-source program som VeraCrypt for en mer transparent form for sikkerhet.

En litt annen idé som du kanskje vil vurdere er å ta sikkerhetskopi til skyen mens du er på farten. Potensielt kan du komme deg gjennom hele ferien uten å miste enheten, bare for å forsvinne i drosjen tilbake til hjemmet ditt!

Cloud Backup Computer

Som diskutert før, bør det ikke være for mye bekymring å miste det fysiske apparatet på grunn av ferieforsikring. Bildene av familieferien din er derimot en rik brønn av minner som aldri kan gjenvinnes når de er borte. Derfor er det vel verdt å ta sikkerhetskopi av ferieknappene til skyen under selve turen

Til slutt vil jeg overlate deg med en anbefaling som kan hindre deg i å reise hjem til et innbruddshus. I dag er det normalt å ha mange venner på sosiale mediesider. Selv om det kan være morsomt å koble seg sammen med hundrevis av mennesker på nettsteder som Facebook, er det også sant at vi ofte godtar kontakter som vi ikke virkelig vet så godt. Noen ganger kan dessverre de bekjente være et problem.

Apper som Facebook og Gmail er konfigurert til å bruke enhetens GPS, og vil noen ganger gi beskjed til de sosiale koblingene hvor du er. Selv om det kan virke usannsynlig, er det mulig at en av bekjentskapene på sosiale medier kan legge merke til at du er ute av landet og bestemmer deg for å rane hjemmet ditt. Det er av den grunn at det kan være lurt å slå av GPS- og lokasjonstjenestene på enheten din, slik at disse appene ikke er klar over hvor du befinner deg.

Til slutt, husk å spre kunnskapen om reisesikkerhet i hele ditt parti av reisende. Med mindre alle følger disse omreisende sikkerhetsprotokollene, vil du ikke være sikker på å holde deg trygg. Så kom alle sammen for å snakke gjennom poengene som er blitt nevnt. På den måten kan du slappe av på ferietrykket ditt i visshet om at alt er ivaretatt!

Fra meg selv og alle her på ProPrivacy.com, ønsker vi deg en lykkelig ferie!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me