Hvordan fjerne blokkering av sosiale medier på Sri Lanka

Nettsteder for sosiale medier og meldingstjenester er blitt svart på Sri Lanka siden midten av forrige uke. Forrige onsdag begynte regjeringen å tvinge Internett-leverandører til å blackout populære nettsteder som Facebook, Whatsapp, Instagram og Viber. Blackoutene ble beordret som en del av et inngrep i det regjeringen har beskrevet som "voldsom hatefulle ytringer" i nasjonen.

Det er erklært en unntakstilstand etter at det brøt ut vold i byen Kandy i den sentrale regionen av øya. De brutale konfrontasjonene skjer mellom den lokale singalesiske buddhistiske og muslimske befolkningen.

I følge regjeringen ble falske rapporter om etnisk motiverte angrep spredt via sosiale medier for å forverre situasjonen. Det har til og med kommet rapporter om informasjon for å lage bomber som blir spredt via sosiale medier.

For borgere i Sri Lanka eller besøkende i landet som bruker sosiale mediesider for å kommunisere med venner og familie, har blackoutene forårsaket en manglende evne til å kommunisere med sine kjære. Heldigvis kan alle som bor i eller besøker nasjonen som ønsker å kommunisere med familie og venner gjenvinne tilgang til sensurerte nettstedstjenester ved å bruke en topp VPN.

Raseskillet

I følge rapporter angrep “sinte mobber som består av majoriteten av den singalesiske etniske gruppen” muslimske samfunn - inkludert moskeer. Muslimer ble rådet til å gjøre det "bo hjemme og lukke butikkene i Digana-byen." Opprør brøt ut og tomme butikker ble brent ned av sinte buddhister. Minst en person - en 27 år gammel imam kalt Abdul Basith - ble drept i en husbrann. Faren Fayaz Samsudeen sa at han må ha blitt fanget i andre etasje:

“Da brannen startet, skrek han om hjelp og ba folk hjelpe oss med å komme oss ut av huset. Det er ingen måte å komme seg ut fra ovenpå, men vi trodde han ville ha sluppet unna. Om morgenen da vi kom tilbake for å se huset vårt, fant vi liket hans. ”

Sri Lanka har holdt seg noe ustabil helt siden slutten av borgerkrigen i 2009. At borgerkrig raste mellom regjeringsstyrker og tamilske separatister i 26 år. Dessverre er spenningene fremdeles høye, og forfølgelsen av Sri Lankas muslimske minoritet øker.

Brent bygning

Situasjon Settling Down

Siden volden brøt ut forrige onsdag, antas det at situasjonen i den sentrale regionen på øya har roet seg betydelig. Dessuten antas det at reisende som kommer seg rundt på øya for å besøke ikoniske buddhisttempler og monumenter stort sett ikke har blitt påvirket.

Til tross for forbedringen blir turistene advart om å utvise ekstrem forsiktighet og å gå direkte til hotellene sine, spesielt når de besøker bebygde områder i både Kandy og hovedstaden Colombo. Selv om uroen har sunket, er det frykt for at den kan tenne igjen. I følge en talsperson for regjeringen, Dayasiri Jayasekera, vil unntakstilstanden forbli på plass i minst ti dager.

Sri Lanka

Pågående blackouts?

Folk i landet forventet opprinnelig nettsteder for sosiale medier å bli opphevet på lørdag. Imidlertid ser det ut til at noen steder fremdeles lider av blackout på internett, blackouter i sosiale medier og alvorlig båndbreddestrømming som hindrer innbyggerne i å få tilgang til online tjenester. I tillegg til disse blackoutene på internett, har regjeringen satt inn et portforbud for å holde folk i bebygde områder utenfor gatene.

For besøkende i landet som trenger å bruke sosiale medier for å berolige sine kjære hjemme med sikkerhet, er et Virtual Private Network (VPN) den perfekte løsningen. En VPN vil tillate noen på Sri Lanka å late som om de er i et annet land. Resultatet er at hvem som helst kan omgå gassbåndbremsing og blackout-nettsteder for å få tilgang til sosiale mediesider på Sri Lanka.

Foreløpig er det ikke kjent når full tilgang til nettsteder på sosiale medier og meldingstjenester som Viber vil bli gjenopptatt. Imidlertid blir alle i landet anbefalt å VPN-tjeneste i tilfelle ytterligere voldsutbrudd dukker opp. Spesielt med tanke på at dette er andre gang på to uker som store hendelser har skjedd.

Bare en uke før disse siste utbruddene, angrep en lignende pøbel muslimer som bodde i en østlig region på Sri Lanka. Den volden brøt ut etter at en singalesisk lastebilsjåfør ble såret av en gruppe muslimske menn i et "hendelse i raseri". Lastebilsjåføren døde av skadene hans dager senere - og antente rasemessige spenninger.

Sri Lanka Vpn

Vær forberedt på ytterligere blackout

Tatt i betraktning den politiske situasjonen, anbefales en VPN sterkt. Et månedlig abonnement vil koste så lite som $ 11.99, som er en triviell investering for å sikre at du kan fortsette å informere kjære om din sikkerhet mens du reiser rundt i landet.

Den gode nyheten er at flertallet av nasjonen ser ut til å ha blitt upåvirket, og reisende klarer å komme seg relativt lett med tanke på den kritiske situasjonen.

Meninger er forfatterens egne.

Tittelbilde: Wasan Ritthawon / Shutterstock.com

Bildekreditter: Kanda Saelee / Shutterstock.com, Nila Newsom / Shutterstock.com, Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me