Hvorfor å investere i Cryptocurrency ikke er for svak hjerte

I år har prisen på Bitcoin steget med 640% til dagens pris på 8.100 dollar. Ether har gått fra bare 30 dollar til dagens pris på 390 dollar. I mellomtiden har Litecoin økt med 1400% siden begynnelsen av året. I august rammet det totale cryptocurrency-markedet rekord 150 milliarder dollar. Med den slags statistikk er det ikke rart at investorene kjemper for en del av handlingen.

Til tross for alle de gode nyhetene er det ikke alltid en tur i parken å investere i cryptocururrency. Tvert imot, mens noen nyter massiv avkastning på investeringene sine, blir andre offer for hackere og svindlere som taper på det ivrige og ambisiøse.

Denne uken har for eksempel nyheter kommet om en Ethereum blockchain-oppstart som svindlet investeringsinitierte investorer på ICO på $ 374 000. Mynten ble kalt Confido. Den lovet å være en blockchain-løsning for å utføre betalinger og spore forsendelser. Digitale symboler ble solgt til investorer mellom 6. og 8. november. Så på søndag trakk myntens utviklere plutselig både Twitter og nettstedet til Confido.

Like etter ga en talsperson for Confido ut en melding på Reddit der han hevdet at “juridiske problemer” hadde hindret Confido-utviklerne i å kunne fortsette med mynten. Den samme meldingen dukket opp kort på medium, men ble raskt slettet:

“Akkurat nå er vi på et trangt sted, da vi har juridiske problemer forårsaket av en kontrakt vi signerte. Det er sannsynlig at vi vil kunne finne en løsning for å rette opp situasjonen. Vi kan imidlertid ikke forsikre deg med 100% sikkerhet om at vi kommer igjennom dette. ”

Bekymrende for investorene returnerte imidlertid talsmannen for Confido til Reddit noen timer senere for å si:

“Se jeg har absolutt ingen anelse om hva som har skjedd her. Fjerningen av alle våre sosiale medieplattformer og nettsted har overrasket meg. "

Confido Coin

Siden den gang har Confido-symboler blitt verdiløse. Investorene har ikke sittet med ingenting. Eli Lewitt, medgründer av TokenLot (nettstedet som kjørte Ethereum blockchain ICO for Confido) ble sittende i midten. Lewitt har gått med på å si at Confido-utviklerne “var veldig gode svindlere.” De ser ut til å ha forsvunnet sporløst.

Vanskelig å fortelle

Dessverre er dette problemet med det voksende cryptocurrency-investeringsmarkedet. Altcoins er stort sett uregulerte og nye mynter vises stadig hele tiden. For investorer som gikk glipp av Bitcoin-gullrushet, er ICO-er for nisjemynter som lover unik blockchain-utvikling en enorm fristelse. Ved denne anledningen virker det imidlertid som om mynten bare var et tomt løfte skapt av kyndige con-artister.

Dessverre er det lite som forhindrer at dette skjer. Dette er grunnen til at investorer må være utrolig forsiktige når de investerer i nye mynter. Mens noen altcoins, som EOS, har store navn som Dan Larimer (Bitshares, Steemit) knyttet til seg, er andre startups opprettet av ukjente.

eos

Dessverre for investorer som håper å bli rike raskt, er det ikke lett å si hvilken mynt som kommer til å bli en suksess eller en fiasko - eller enda verre, en svindel. Med det i bakhodet er det ingen som kan benekte at det er et element av pengespill involvert i å investere i innledende mynttilbud. Å gjøre det er ikke for svakhjertede.

Sikkerhetsbekymringer

Det er ikke bare falske mynter skapt av svindlere som kan føre til en elendig dag i kryptovalutas verden. I år har flere tilfeller av mynter blitt hacket, noe som reiser spørsmål om sikkerheten til cryptocururrency.

Bare denne uken har et cyberangrep på et cryptocurrency kjent som Tether sett cyberkriminelle klare seg med $ 31 millioner dollar av den digitale valutaen. Tether er en kinesisk cryptocurrency som opprinnelig ble kalt Realcoin. Altcoin ble omskrevet til Tether og har siden økt popularitet.

Hackede mynter

One Tether er alltid verdt en dollar, noe som gjør det stabilt, og et nyttig kryptoverktøy for å gjøre online transaksjoner med kryptoer fra vanlige fiat-valutaer. På søndag klarte hackere å hacke Tether Treasury-lommeboken, og sendte $ 30.950.010 crypto-midler til "en uautorisert Bitcoin-adresse."

Heldigvis, ifølge Tether-utviklerne, vil ikke myntene kunne innløses fordi adressen er svartelistet. Håpet er at dette med hell hindrer myntene i å gå i omløp. Imidlertid er hackingen nok et tegn på hvor sårbar cryptocururrency er for hackere.

Venstre, høyre og sentrum

I løpet av de siste årene har det oppstått mange høyprofilerte cryptocurrency-hacks. Bitcoin-børser som Bitfinex og Mt. Gox har blitt hacket. I juli i år ble en israelsk cryptocurrency-handelsplattform kalt CoinDash hacket til et verdi av 7 millioner dollar eterium. I 2016 ble mer enn 50 millioner dollar i Ether stjålet fra investorer som hadde midler i den desentraliserte autonome organisasjonen (DAO). Hacks som disse gjelder. De demonstrerer den betydelige risikoen forbundet med å holde cryptocurrencies.

Dessuten har bevis kommet frem at det er malware i naturen som er utviklet for å høste folks lommebokpassord eller for å avskjære lommebokadresser under transaksjoner for å sende penger til hackere. I følge cybersecurity-eksperter hos FireEye, har nordkoreanske hackere som jobber for Kim Jong-un vært kjent for å stjele titusenvis av dollar verdt av Bitcoins (og andre kryptoer) per uke.

Invester klokt

På slutten av dagen gir investering i cryptocururrency potensialet for massive lønningsdager. Imidlertid fører aggressiv vekst også til volatilitet, og selv om det kan virke attraktivt å investere i dette nye feltet, bør dets betydelige ustabiliteter vurderes. Som med alle former for handel, er det viktig å ikke spille mer enn du har råd til å tape.

Denne artikkelen er ikke ment som investeringsrådgivning og bør ikke tas som sådan.

Meninger er forfatterens egne.

Tittelbilde: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Bildepoeng: Light And Dark Studio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me