Hvorfor Millennials Are Blasé om personvern

Millennials ser ikke ut til å bry seg om at Facebook og andre selskaper høster dataene sine for profitt. Det er i det minste forutsetningen for et nylig opinionsstykke i New York Post. Det antyder at årtusener sendes til det faktum at det må være et offer for å ha de mange fordelene som den nye teknologiske verden gir. Hvis du er en årtusen, vil jeg være interessert i din reaksjon på dette premisset og andre som følger.

Millennials virker mer komfortable med forestillingen om at hvis et produkt er gratis, så er du produktet, og lar seg være en 'åpen bok' for alle å se. Som det vil bli avslørt senere, mener meningsstykket at dette ikke er tilfelle for tidligere generasjoner som ser ut til å være mer bevoktet med sitt privatliv. Tidligere generasjoner hadde selvfølgelig færre trusler mot privatlivet sitt, og de hadde klart mindre tilgjengelighet til informasjon, underholdning og kommunikasjon (bare for å nevne noen).

Så det er ikke nødvendigvis rettferdig å utskille årtusener som om de var noen fremmede utleggere. Selv om de, i likhet med romvesener, kommer fra og lever i forskjellige verdener til forgjengerne. Jeg mener, bokforbrenning var ikke-eksisterende før Guttenbergs trykkpress trykte bøker, og det var ikke behov for nedfallsrom før verden ble kjernefysisk. Faktisk kan du lage en sak om at den farlige, sprø verdenen som ble gitt videre til tusenårene, og at de nå arver, kan få eksponeringen av deres personlige opplysninger til publikum til å virke tam til sammenligning. For ikke å nevne at tungt engasjement med sosiale medier og lignende er en nødvendig distraksjon fra det moderne liv!

Dessuten ville ingen gjettet for femten år siden at Mark Zuckerbergs sovesalsklott ville formet seg i form av en forretningsmodell den er i dag - full av sine invasive algoritmer. Hvem kunne ha forestilt seg at selskaper i sosiale medier kunne lære våre politiske tilbøyeligheter, våre liker og misliker, våre religiøse tilknytninger og våre seksuelle orienteringer og fremstillinger? Hvis jeg eller en annen juridisk eller rettshåndhevende enhet ønsker å tilbakeføre aktivitetene mine på en gitt dag - er det lett og lett tilgjengelig fra smarttelefonen min.

Mens tusenårige mennesker overgriper teknologiske guder når det gjelder å filetre seg offentlig, tar artikkelen dem (og andre) til oppgaven å håndkrone og å uttrykke andpusten overraskelse og skandal hos Cambridge Analytica for bare å jobbe med spillerommet gitt dem. Hvis selskapet hadde hjulpet Hillary Clinton til å vinne Whitehouse i stedet for påstått å øke utsiktene til den odious gruve, Trump, ville det sannsynligvis ikke ha vært den samme angsten - eller slik utgjør stykket.

Vær det som det måtte spørsmålet: hva gjorde Cambridge Analytica som utallige andre selskaper ikke gjorde? Jeg mener, hvorfor skal det behandles noe annerledes av Facebook fordi det er et politisk firma og ikke en uhyggelig reklameavfaller? De andre Silicon Valley-savantene - Google, Apple og Microsoft - tjener penger på informasjonen din. De er ivrige etter å invitere annonsører, forskere og offentlige etater til å oppdage skatten din med personlig informasjon gjennom dem.

Og tusenårsfeil, så vel som andre generasjoners generelle, er bare for villige, synes det som om det, å gi slik informasjon - og i enorme mengder. De ser ut til å glede seg i et løp til bunns som kan legge ut mest innhold, bilder og lignende. De ser ut til å være ambivalente om det uunngåelige nedfallet. "Så hva?" Sier de, "jeg har ingenting å skjule."

Artikkelen stiller spørsmål ved om de fra tidligere generasjoner ville være så forestående, og siterer den såkalte Greatest Generation og tømmer telefonen hvis det betydde at regjeringen kunne avlyse sine samtaler med straffrihet. Tvert imot, millennials, ser det ut til å se på mangelen på personvern og samkjøring av personlig informasjon som prisen for en mengde gleder som det digitale mediet leverer.

Som Wired magazine-grunnlegger Kevin Kelly sa i sin 2016-bok, The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future:

"Hvis dagens sosiale medier har lært oss noe om oss selv som en art, er det at den menneskelige impulsen til å dele overvelder den menneskelige impulsen for privatliv."

Hva tror du? Er det en rettferdig vurdering av dagens situasjon?

Bildekreditt: Av AYA images / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me