Internasjonalt idrett piratkopiering viser tegn til suksess

Å streame sportskonkurranser på nettet, eller se dem på TV-abonnementspakker, kan være kostbart. Dermed snur sportsinteresserte som ikke har mye penger noen ganger til piratkopiering for å fikse dem. Nylig har imidlertid piratsport på nett blitt mye tøffere. Grunnen? Regjeringer og rettshåndhevingsbyråer jobber hardere for å slå ned piratkopiering på vegne av underholdningsindustrien.


I Spania arresterte myndighetene nylig syv personer for å ha drevet flere sportsrelaterte piratkopieringsnettsteder. Ifølge politiet har en landsomfattende etterforskning kulminert med koordinerte raid og arrestasjoner. Politiet håper å legge ned en piratkopieringsring som antas å ha generert rundt 1,4 millioner euro til dags dato.

Arrestasjonene skjedde sent i forrige uke, under razziaer i Madrid, Alicante, Albacete, Gandía og Valencia. De syv arresterte mennene hadde drevet nettsteder som ga langt billigere tilgang til streaming fotballkamper.

Ifølge politiet koordinerte mennene en sofistikert piratkopiering som ga fotballkamper via streaming, direkte nedlasting, abonnementstrømming og peer-to-peer distribusjon. Det er dette uvanlig mangfoldige spekteret av plattformer som gjorde det mulig for nettstedutviklerne å motta store økonomiske avkastninger fra sine ulovlige aktiviteter.

Under deres etterforskning konstaterte spanske myndigheter at serverne for piratkopieringen ikke bare var lokalisert i Spania, men også i Frankrike, Canada og USA. Den etterforskningen har pågått siden midten av 2016, da den spanske fremste fotballigaen - La Liga - offisielt klaget på piratkopiering.

På den tiden klagde representanter som jobber for La Liga, at de hadde oppdaget rundt 13 nettsteder som tilbyr ulovlig tilgang til spanske fotballkamper, og andre internasjonale konkurranser.

Anti Piracy Legislaion Success

Massiv drift

Spanske myndigheter har gått med på å si at operasjonen var ekstremt profesjonelt og vellykket.

Ifølge kilder nær etterforskningen tjente nettstedsutviklere først og fremst på reklame som dukket opp på sidene som ga piratfotball. Politiet har også avslørt at operatørene på nettstedet hadde forsøkt å gjøre operasjonen vanskeligere å stenge ned ved hjelp av spredte servere og mellommannselskaper, samt "anonymiseringstjenester for serverplasseringer."

Myndighetene har frosset flere bankkontoer som antas å ha vært knyttet til operasjonen. I tillegg hevder rettshåndhevelsen at raid på åtte hus har generert en enorm mengde bevis. Politiet opplyser at etterforskningen fortsatt pågår og kan føre til ytterligere nedleggelser og arrestasjoner av nettstedet.

For folk som liker å se på fotball gratis, vil nettstedets nedleggelser sannsynligvis føre til et plutselig hull i underholdningsplanen. Dessverre for piratkopierte sportsentusiaster, har ikke nettstedstengelser heller ikke vært begrenset til bare Spania.

Sensurert fotballstrøm

Internasjonal crackdown

I Storbritannia vedtok regjeringen lovgivning i år som tvinger Internett-leverandører til å legge ned piratkopierte strømmer av Premier League-kamper så snart de oppdager dem. Dette betyr at selv kampstrømmer fra siste øyeblikk legges ned så snart de blir oppdaget i sanntid.

Dette gjør det mye vanskeligere for britiske fotballfans å unngå å betale store summer for å se fotball. I følge Skys prosesssjef fungerer det. På et bransjekonvensjon i Macau denne uken kunngjorde Matthew Hibbert at det hadde blitt umulig å streame gratis fotball i Storbritannia takket være de nye lovene om blokkering av nettsteder.

Hibbert snakket på Cable and Satellite Broadcasting Association of Asia (CASBAA) -konferansen 2017 og fortalte publikum at piratkopiert strømming av fotballkamper omtrent hadde blitt utryddet i Storbritannia.

Overdrevne påstander

Hvis man skulle ta Hibbert til sitt ord, ville man antatt at Premier League klarer å bruke de nye lovene for å fullstendig blackout piratkopiert fotball i Storbritannia. Realiteten er imidlertid at folk fremdeles bruker set-top-bokser, for eksempel Kodi-bokser, for å streame fri fotball. I tillegg er det fortsatt mange nettsteder som er tilgjengelige - for eksempel streaming-nettsteder i Kina - som viser Premier League-kamper gratis.

I følge kilder som har overvåket tilgjengeligheten av piratkopierte fotballstrømmer i Storbritannia, har omtrent halvparten av dusin populære nettsteder som gir strømmer fortsatt vært i gang på kampdager. Avbrudd i fotball er vanligvis bare periodevis.

Til tross for disse funnene, har 2017 sett en mye mer koordinert innsats fra myndighetene - innen ulike regioner - for å slå ned på sports piratkopiering. Nyheten som kommer ut av CASBAA-konferansen er at innbyggerne kan forvente at lignende piratkopier som blokkerer henrettelser, blir mer effektive etter hvert som tiden går. I Storbritannia har en koordinert innsats sett en vellykket nedbrytning av ulovlig fotballkringkasting på puber. I tillegg har mange leverandører av ulovlig streamingapparat (ISD) blitt tiltalt for å ha solgt enheter.

Folk som vil se fotball eller annen sport på nett billig, vil finne at offisielle fotballpakker kan kjøpes til forskjellige priser over hele verden. BeIN Sports tilbyr for eksempel enorme mengder sport (inkludert fotball) til Midtøsten-markedet til svært overkommelige priser.

ProPrivacy.com godkjenner ikke brudd på opphavsretten. Selv om vi er klar over at VPN-er kan brukes til å forfalske plasseringen din til et annet land, og dermed overvinne geobegrensninger, er deres primære formål å gi deg online sikkerhet og personvern. Først og fremst er det derfor vi anbefaler å bruke en VPN.

Meninger er forfatterens egne.

Tittelbilde: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Bildepoeng: Bloomicon / Shutterstock.com, ett foto / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 6

map