Internett-strømmetjenester: Hvem sitter på tronen?

Nesten 60% av seerne i USA har tilgang til Netflix, en studie har funnet. Det representerer nesten 50 millioner abonnement. Dette er imidlertid ikke helt monopolet det ser ut til, med mange yngre seere som abonnerer på flere plattformer.

Abonnementvideo på forespørsel (SVOD) -tjenester som Netflix har lenge blitt spådd å være døden til direktesendt TV. Visst nok har strømmetjenester på nettet nylig blitt holdt ansvarlig for en nedgang i kabel-tv-abonnement.

Ny forskning har funnet ut at av de seerne som har tilgang til både live TV og Netflix, bruker en av fem strømleverandøren som deres plattform. Det er en vekst på 4% de siste 12 månedene. Interessant nok ser denne trenden ut som generasjon. Da rapporten isolerte seere i alderen 16 til 24 år, hoppet tallet til 50%.

Forskningen antyder at yngre seere “klipper ledningen,” eller avbryter betalte TV-abonnement til fordel for SVOD i langt større antall enn eldre generasjoner..

Dette kan være et resultat av det enormt vellykkede originale innholdet fra industriledere Netflix og Amazon. Marvel ‘Defenders’ -serien fra Netflix og ‘The Man in the High Castle’ fra Amazon er to gode eksempler.

Det meste ikke-originale innholdet er geobegrenset, så mange Netflix-abonnenter bruker en VPN for Netflix for å få tilgang til innhold som for øyeblikket er blokkert i deres region.

Selv om Netflix, med 100 millioner verdensomspennende abonnementer, ser ut til å stikke av med kronen, har ikke yngre seere merkevarelojaliteten mange kabelleverandører har hatt glede av tidligere. Stadig flere årtusener abonnerer på flere plattformer. Så hvem er disse utfordrerne til Netflix regjeringstid, og hvor alvorlige er påstandene deres?

Amazon Prime Instant Video

amozon prime øyeblikkelig video

Amazon holder et ganske tett lokk på abonnementstallene. Anslag for globale seere svever rundt 80 millioner. Ettersom tilgangen til Amazon-video følger med Prime-medlemskap, er det imidlertid uklart hvor mange brukere som faktisk bruker tjenesten.

Overskrift viser blant annet den smash-hit sci-fi-thrilleren 'The Man in the High Castle', mens Amazon også er det nye hjemmet til Jeremy Clarkson og vennene 'The Grand Tour'.

Selv om Amazon Prime Video er tilgjengelig globalt, er mye av innholdet, som innholdet av Netflix, bare tilgjengelig i visse regioner. Det er imidlertid enkelt å få tilgang til dette geo-blokkerte innholdet - bare ta en titt på vår amazon prime VPN-guide.

Et komplett Amazon Prime-abonnement koster $ 99 for de i USA, eller £ 79 for britiske kunder. Tilgang til Amazon Prime Instant Video alene koster $ 10.99 i USA og £ 5.99 i Storbritannia.

Hulu

Hulu Wall 300X133

Hjem til den enormt populære tilpasningen av Margret Atwoods ‘The Handmaid’s Tale’, Hulu har hatt godt av den nylige veksten i SVOD-markedet. Det har nå 12 millioner abonnenter over hele verden. I en undersøkelse fra 2016 i USA rapporterte 23% av de spurte å betale for en Hulu-konto.

Kanskje Hulus største trekning er tilgjengeligheten av nettverksprogrammer 24 timer etter at de har sendt på TV. I likhet med Netflix og Amazon Prime Video har plattformen en imponerende merittliste av originalt innhold, ledet av 'The Handmaids Tale' og rom-com-serien 'Casual.' I en usannsynlig allianse har Hulu også nettopp avslørt at det vil streame HBO-titler på den plattformen.

Til tross for sine 12 millioner abonnenter, er Hulu bare tilgjengelig for seere i USA og Japan. Det har vært rumblings om en global ekspansjon for Hulu, men frem til da er den eneste måten seere fra hele verden kan bruke tjenesten på, være med et Virtual Private Network (VPN). Så hvis du vil ha en VPN som fungerer med hulu, se vår hulu VPN-guide.

For tilgang til Hulu kan kundene velge mellom to prissystemer. Basepakken, som inkluderer annonser, koster $ 7,99 per måned. Dette stiger til $ 11.99 for den kommersielle gratis pakken. Kunder kan også legge til Showtime i abonnementet for en ekstra $ 8.99 per måned, HBO for $ 14.99 og Cinemax for $ 9.99.

HBO NÅ og HBO GO

Hbo Nå 300X151

Selv om HBO-nettverket hadde over 120 millioner abonnenter i fjor, hadde det on demand-tjenesten bare 2 millioner seere. Selv om dette virker lavt, leder HBO utenfor de tre beste av Netflix, Amazon og Hulu.

HBOs største suksess har utvilsomt vært Game of Thrones. Imidlertid har den en lang historie med å produsere filmfremkallende TV-show. For øyeblikket ‘Westworld’, ‘The Thick of It’, spin-off ‘Veep’ og ‘Last Week Tonight’ med John Oliver er blant de største attraksjonene..

HBO NÅ vil sette kundene tilbake til en fast sats på $ 15 per måned. HBO GO er derimot bare tilgjengelig med et HBO-satellittabonnement.

Uten VPN er HBO NÅ dessverre bare tilgjengelig for amerikanske seere. Som sådan, hvis du vil fange noe av den mest kritikerroste TV-en, anbefaler vi at du besøker vår liste over fem beste VPN-er for HBO GO og HBO NÅ.

Bildekreditt: pixinoo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me