IPVanish-intervju

Dette er en utskrift av et muntlig intervju jeg gjorde med gutta på IPVanish. Jeg har redigert den for lesbarhet, men har som mål å opprettholde samtaletonen i chatten vår.


Hei folkens, takk for at du samtykker til å chatte med meg. Kan du vennligst presentere dere og forklare hva dere gjør på IPVanish?

Jeremy: Jada, jeg er Jeremy Palmer, visepresident for produkt og markedsføring. Jeg begynte i selskapet for snart tre år siden. Jeg begynte i markedsavdelingen og hjalp IPVanish med å utvide vår tilknyttede kanal. I det siste har jeg også de siste månedene flyttet inn i en produktfokusert rolle, og hjalp til med å forme produktretningen til IPVanish.

Jeremy Palmer 2

Josh: Jeg er Josh Tway, sjef VPN-arkitekt. Jeg har vært i selskapet i nesten åtte år nå. Jeg har brukt mange hatter i løpet av årene, og har gått over til produktutvikling for IPVanish. Jeg må legge til at jeg utviklet de første par versjonene av både Mac- og iOS-appene våre for IPVanish.

Kan du fortelle meg litt om IPVanish som selskap - hvordan, når og hvorfor den ble dannet?

Jeremy: Opprinnelsen til IPVanish går virkelig tilbake til 2001-2002. Det startet med et selskap som heter Highwinds Network Group, som startet i Usenet-bransjen. Det eide mange av de store merkene i Usenet-kategorien, inkludert Usenet Server og News Hosting og andre.

I 2008 utnyttet Highwinds Network Group infrastrukturen de brukte for Usenet for å lansere et Content Delivery Network (CDN). Tilbake i 2012 bestemte vi oss for å utnytte nettverksinfrastrukturen vår (igjen) for å lansere en VPN-tjeneste i verdensklasse.

Det var da Josh og noen andre fra vårt ingeniørteam kom sammen og dannet det første produktkonseptet for IPVanish. Så det går tilbake til 2012. Josh - kanskje du kan ta over og snakke om de første dagene med IPVanish og hvor vi er i dag?

Josh: Vi lanserte med en Windows-app i utgangspunktet, og da ikke lenge etter ble jeg bedt om å utvikle Mac-appen.

Opprinnelig støttet vi bare L2TP, PPTP og begrenset OpenVPN. Det er morsomt å se mye vi har vokst. Spol frem et par år og arbeidet vi kan gjøre med forskjellige operativsystemer har virkelig vokst, og landene vi støtter har vokst, og det vi tilbyr har vokst.

Det har vært fantastisk å se og har vært en lang tur. Sikkerhetsfokuset i bransjen har vokst, og behovet for å sikre våre kunder er trygt. Vi støtter nå IKEv2, OpenVPN, OpenVPN Scramble. Vi støtter fortsatt PPTP for eldre kunder

Jeremy: En ting jeg vil si om PPTP er at vi teknisk støtter det for kunder som foretrekker det (for visse brukstilfeller). Men vi reklamerer absolutt ikke for det, og vi anbefaler det ikke til noen av våre kunder. Vi prøver tydeligvis å få dem til en sikrere og oppdatert protokoll.

Josh: Ja, det er bare der fordi noen kunder fremdeles vil bruke det. Men det har vært interessant å skifte til et større kundegrunnlag.

Jeremy: Jeg tror vi har opptil 1000 servere nå i over 60 land, og jeg er ikke en gang sikker på om det totale antallet lokasjoner, da det endres fra uke til uke! Så ja, vi har opplevd massiv vekst de siste årene, og det har vært en morsom tur!

Hva tror du IPVanish tilbyr som skiller det fra andre VPN-tjenester?

Jeremy: Jeg tror at den viktigste forskjellen mellom oss og de andre nettverkene der ute er at vi eier og driver 90% av nettverket vårt. Vi har våre egne nærværspunkter (POPs) der vi kontrollerer stativet og stabelen (den komplette konfigurasjonen). Dette lar oss optimalisere hastigheter, optimalisere personvern og sikkerhet.

Jeg vet at dere (ProPrivacy.com) nylig har lansert en ny hastighetstest som konsekvent rangerer oss blant de tre beste, og ofte den øverste på forskjellige tester. Så jeg tror at hastighet, personvern og sikkerheten ved å drive vårt eget nettverk er det som virkelig skiller oss ut.

Det er en teknisk grunn til at jeg sier at vi eier 90% av nettverket vårt i stedet for 100%, og det er slik at vi kan tilby spesielle lokasjoner til kundebasen vår. For eksempel ville det ikke være veldig forsvarlig av oss å åpne et datasenter eller POP i Albania.

Men det er andre leverandører hvor vi kan leie maskinvare fra infrastrukturen vår. Det vil være der de andre 10% av nettverkstrafikken vår er, og hvor den kontrolleres.

Josh: Vi foretrekker definitivt å gjøre vårt eget nettverk, våre egne datasentre og våre egne servere der det er menneskelig mulig. Men som Jeremy sa, det er ikke alltid teknisk mulig å være på et sted. Men kundene krever det, så vi leverer det de trenger.

Jeg er ikke den eneste som har vært med IPVanish siden veldig tidlig. Det er en tett sammensveiset gruppe av oss som virkelig er dedikert til hva vi gjør og hva vi gir. Jeg tror det er det som skiller oss ut er at vi virkelig bryr oss om hva vi gjør.

Så bare for å avklare: når du sier at du eier ditt eget nettverk, mener du at du eier dine egne VPN-servere?

Jeremy: Ja, og vi har en stor ryggrad som vi også utnytter - selve fibernettet.

Jeg var ikke helt klar over det. Jeg vet at VyprVPN har noe lignende.

Josh: Å ha en historie med Highwinds Network Group kommer godt med. Vi har brukt år på å vokse fibernettet vårt, og vi liker å bruke det når vi kan! Det er noe som skiller oss fra hverandre, fordi mange av våre konkurrenter bruker virtuelle servere eller leier fysiske servere, og mange av dem har ikke en Internett-ryggrad for å ringe sine egne.

Det er imponerende! Du nevnte IKEv2 som du distribuerer. Kan du fortelle meg litt mer om det?

Josh: Det var morsomt da det ble kunngjort på WWDC 2014. Apple skulle støtte native VPN-tilkoblinger i iOS. Jeg var tilfeldigvis der, og lærte så tidlig hva som skjedde. Så meg selv og en av våre internettdirektører, sys-ingeniør Zeph Gillen, brukte et par måneder den sommeren på å kjempe og finne ut de indre funksjonene til IKEv2.

IPVanish Josh Tway

For meg er IKEv2 ikke en moden teknologi på samme måte som OpenVPN er. Det er ikke testet mot NSA på samme måte. Hva er tankene dine dette?

Josh: Det er en voksende teknologi, og det er mange RFC-er og fagfellevurderinger for den underliggende protokollen. Apple selv legger det frem som nummer én for innkapsling av hele TCP-laget - bare for å buste brannmurer når UDP er blokkert slags ting.

OpenVPN er basert på hvordan folk ønsker å gjøre det, mens IKEv2 er en veldefinert protokoll som har standarder støttet back-end. Det er veldig bra fordi alle kan implementere programvare for å utføre selve protokollen.

Så mens det vokser i adopsjon, finner folk fremdeles ut hvordan de kan konfigurere det. Jeg tror programvare som strongSwan er nødt til å lære at de kanskje ikke hadde noen ting rett i skala. Men det er definitivt en moden protokoll - selve protokollen er bunnsolid.

Jeremy: Jeg tror at vi i testingen vår fant ut at den var mer performant enn OpenVPN.

Josh: Ja, det blåser OpenVPN ut av vannet i de fleste tilfeller. Og det er ting du kan gjøre med det (jeg vil ikke si for mye, da jeg ikke vil gi alle våre hemmeligheter til konkurrenter!) Som virkelig kan øke effektiviteten. Noen ting er åpenbare, for eksempel instruksjoner for å forbedre kryptering, men det er andre ting vi ser etter å gjøre for å virkelig gjøre det raskere.

Det underliggende grunnlaget for IKEv2 er IPsec, som har blitt brukt som standard i veldig lang tid. Internet Key Exchange 2 (IKEv2) fremdeles på toppen av IPSec-stabelen.

Ja, jeg forstår at det er populært blant VPN-er for øyeblikket takket være økte ytelsesfordeler, men lurte mer på hvordan det kan sammenlignes med OpenVPN på sikkerhetsfronten?

Josh: For sikkerhets skyld er IKEv2 definitivt min valgte protokoll, og jeg stoler på den mer enn jeg stoler på mange ting protokollmessig. Definitivt mer enn PPTP! Definitivt mer enn L2TP. Og jeg vil gå så langt som å si at hvis jeg hadde et valg mellom OpenVPN og IKEv2 på de fleste systemer, ville jeg gått med IKEv2 hver dag.

Jeremy: OpenVPN kan være nyttig når IKEv2 er blokkert - OpenVPN som går over standard SSL-porter (TCP-port 443) kan få deg rundt det. Derfor tilbyr vi begge protokoller for hver klient.

Men vi har selvfølgelig en tendens til å gå med den som er mer utøvende. Mange av våre kunder vil virkelig at VPN skal fungere som en vanlig internettforbindelse - de ønsker ikke å bli bremset i det hele tatt. Vi har funnet ut at IKEv2 får dem nærmere det enn OpenVPN.

Det synes jeg er rettferdig nok. Takk for innsikten! Så hva tror du er det viktigste som VPN-brukere virkelig trenger å forstå?

Josh: Når du ikke er på VPN, går trafikken din til syne. Mange sier: "Men jeg bruker HTTPS, så det betyr ikke noe." Men det er ikke tilfelle.

Ondsinnede DNS-leverandører kan bety at du bruker et annet nettsted enn det du skal, og noen veldig dyktige mann-i-midten-angrep kan koste deg. Det tydeligste er imidlertid at Internett-leverandøren din fremdeles logger hvert eneste oppslag du gjør for hver hosting. Når du bruker en VPN skjer ikke dette - du er mye mer garantert personvern over bruk av Internett-leverandøren din.

Og når du bruker et hotspot, kan hvem som helst snuse på den trafikken. Så du må beskytte deg selv, og du kan gjøre HTTPS galt hele dagen. Ikke alle nettsteder gjør HTTPS, og mange gjør det ikke så bra som du kanskje tror. En VPN hjelper med å beskytte internettoverføringen.

Så tror du det er fallgruver som VPN-brukere trenger å være klar over?

Jeremy: En VPN er definitivt en del av personvernet og sikkerhetsbunken din, men den er ikke fullstendig. Det er viktig å bruke ting som en annonse-blokkering og forstå hva en VPN kan og ikke kan gjøre for deg når det gjelder å opprettholde personvernet ditt.

En VPN er en kritisk del av det, og i noen tilfeller den viktigste brikken, men den er ikke fullstendig. Jeg tror folk virkelig trenger å forstå at 100% anonymitet ikke er mulig, men du kan komme ganske nær hvis du bruker de riktige verktøyene som er konfigurert på riktig måte.

Dessverre tror jeg at folk noen ganger føler seg uovervinnelige, og at de trenger å forstå at du er like sterk som din svakeste ledd. Dette kan være en bakdør i programvaren din eller en annen svakhet som du ikke har tenkt på når det gjelder din personvernhygiene.

Jeg tror det er viktig å utdanne deg til personvernsaker, og forstå rollen som VPN slik at du kan ditt beste for å forbli privat og sikker på nettet..

Josh: Et godt eksempel på den fallgruven dukket opp under en intern samtale i går. Andre VPN-leverandører der ute vil ikke jive særlig godt med å ha andre VPN-er på systemet ditt. På slutten av dagen krypterer en VPN trafikken din - den kan ikke beskytte deg mot et annet program som kjemper om oppmerksomhet som sender dine DNS-forespørsler til et annet sted.

Jeremy: Og hvis du er logget inn på Facebook mens du er på en VPN, er det ganske tydelig hvem du er! Den vil også følge deg rundt. Så jeg tror beste praksis er når det gjelder bruk av inkognito-vinduer og ad-blockers. I kombinasjon med en VPN vil dette gi deg 95% av veien dit.

Oh, og pass på GPS-brikken på din mobile enhet. Hvis du sier "ja, jeg vil gi tilgang til min plassering," vil ikke en VPN beskytte deg.

Jeg tror det delvis svarer på det neste spørsmålet mitt, men jeg vil spørre det uansett: Jeg tenker alltid på en VPN som et viktig verktøy i min verktøykasse for personvern og sikkerhet på nettet. Hvilke andre verktøy vil du anbefale VPN-brukere har i seg?

Josh: Passordledere for en. Som jeg sier, du er bare like sikker som den svakeste lenken din, og folk bruker veldig usikre passord og de samme passordene om og om igjen. Dette er veldig ille hvis flere nettsteder har passordene dine, og et av dem blir brutt.

Så passordledere er viktige, da vi trenger å bruke sikrere passord og ikke de samme. Bruker også moderne annonseblokkere, og bare være observante. Hold øye med alt som ser fiskig ut.

Jeremy: Jeg har brukt den modige nettleseren og Firefox Focus (se 5 mest sikre nettlesere) ganske mye for min personlige surfing. Og jeg anbefaler å bruke inkognitomodus i hvilken som helst nettleser.

Jeg foretrekker Firefox i inkognitomodus til daglig bruk, men har eksperimentert med Brave Browser, som forhindrer sporing som standard. Jeg tror det å ha en god nettleser og gode innstillinger i nettleseren går langt.

For e-post bruker jeg ProtonMail for det jeg vurderer som min private e-post. Vi har vår egen e-postadresse selvfølgelig også, men jeg tror at kryptert e-post til ende til slutt er ProtonMail ganske bra.

Og signal, selvfølgelig, som jeg vet at du har skrevet mye om på nettstedet ditt.

Josh: Ja, jeg synes Signal er fantastisk personlig. Pass også på søkemotorer. Google gir gode resultater, men du kommer til å bli sporet. Så bruk kanskje DuckDuckGo i stedet.

Kul. Så ... IPVanish er en USA-basert tjeneste. Vi vet at NSA og dets oppdrag er på et oppdrag å spionere på alt og alle, uavhengig av om de er amerikanske statsborgere eller ikke. Hva tror du implikasjonene av dette er for en VPN-tjeneste som din?

Jeremy: Jeg tror det viktigste å forstå er at NSA jobber i samarbeid med land over hele verden. Så rekkevidden går mye utenfor USAs grenser. Du må være klar over at programvaren og maskinvaren din - kjernearkitekturen til esken din - kan utgjøres eller brytes når som helst.

Dette gjelder ikke bare NSA - det er også hackere som kan få tilgang til disse dataene. Så vi har designet vår arkitektur på en slik måte at hvis en boks skulle bestå, er det ingen poster eller noe annet som kan kompromittere brukernes personvern som blir holdt på den.

Jeg tror med NSA at det er mer åpenhet om hva som skjer med den amerikanske regjeringen enn hva som kan skje i andre land. Bare fordi NSA har vært i nyhetene, betyr ikke det at alle andre land ikke har en regjeringsorganisasjon som gjør noe veldig likt.

Og de kan ha mindre prosess og trinn de trenger å gå for å samle informasjon. NSA-saken er kanskje mer dårlig markedsføring for USA, selv om den har blitt overreagere og ikke respekterer privatlivet.

Men samtidig driver det folk til vårt produkt. Dette er en god ting fordi det viser at folk virkelig bryr seg om privatlivet sitt og vil gjøre det ekstra for å beskytte det.

Josh: Vi prøver å være i forkant av spillet. En del av jobben er å tenke på hvordan vi kan takle enhver trussel som beveger seg fremover.

Jeremy: Så snart biter og byte begynner å reise over grenser, bruker NSA de metodene og betyr at de må prøve å infiltrere det. Så jeg tror å være utenfor USA gir en falsk følelse av sikkerhet. Hvis du er i Irland kan du tro at Irland beskytter personvernet og slik at du kan gjøre ting uten å bli sporet ... Det tror jeg er naivt.

Josh: Det var hele poenget med PRISM, der vi hadde faktiske prismer som delte trafikken på fiberoptiske kabler ved AT&Her i New York. De bare ryddet opp. Noen mennesker vil si at “Jeg bruker ikke AT&T, så ikke noe problem, eller "Jeg er i utlandet, så ikke noe problem," men sannheten er at dataene dine gikk gjennom den bryteren og ble duplisert. Så de har falsk trygghet.

På slutten av dagen beskytter vi brukere så godt vi kan, men ingenting er perfekt. En VPN hjelper, men vær forsiktig og beskytt dere.

I USA har FCC drept nettnøytralitet og tillatte ISP-er selge kundenes data til reklamepartnere. Min gjetning er at Internett-leverandører vil ta en veldig sakte-sakte tilnærming til å dra nytte av disse endringene for å unngå offentlig opprør. Når de gjør det, vil imidlertid VPN-er bli et nesten essensielt verktøy for å bevare personvernet og forhindre trafikkdiskriminering.

Tror du Amerika vil se en boom i VPN-bruk? Og i så fall, hvordan tror du Internett-leverandører vil reagere??

Jeremy: Alle i selskapet vårt bryr seg om internettfrihet. Vi prøvde å lobbye, vi prøvde å være aktivister og samarbeide med våre lokale og nasjonale samfunn for å forhindre at disse tingene skjer. Alt dette har hjulpet vår virksomhet, men det var ikke det vi lette etter.

Vi vil heller ha en bransje og virksomhet der folk ikke trenger oss for å komme rundt ISP-blokker eller forhindre at Internett-leverandører spionerer etter dem. Men dessverre er det slik det er. Og det har drevet folk til vår virksomhet i rekordmange antall de siste 18 månedene. Vi har sett en kraftig økning i kunder på grunn av ISP-spionering og nettnøytralitetsspørsmålet.

Tror du det kan være tilbakeslag mot VPN-er av ISP-er på grunn av dette? Nå som det ikke er noen nettnøytralitetslover, for eksempel, kan Internett-leverandører bare blokkere eller strupe all VPN-trafikk.

Jeremy: Du tar opp et interessant poeng. Jeg opplever at noen offentlige WiFi-nettverk bruker noe som OpenDNS, som blokkerer IPVanish og en haug med andre VPN-er. Så det er ikke utenkelig at hvis Internett-leverandører tror de mister en del av trafikken til VPN-er, at de teoretisk sett kan blokkere tilgangen til oss.

Vi har kommet med planer om å omgå scenariet til en viss grad. Men det er en kald virkelighet at Internett-leverandører er den første POP-en (tilstedeværelsespunktet) på internett, og hvis de skulle smøre oss, ville det være skadelig for vår virksomhet.

Vi jobber absolutt med måter å sikre at tjenestene våre er tilgjengelige for de som trenger dem.

Josh: Det er måter å prøve å sikre at forbindelsene våre er enda bedre, slik at millionene av brukerne våre kan fortsette å bruke tjenesten vår, selv om Internett-leverandører begynte å stryke oss.

Jeremy: Men for å være virkelig ærlig, synes jeg dette er en apokalyptisk type ide. Jeg tror ikke det er et sannsynlig scenario. Det vil være flere søksmål og mye pålitelig prosess før noe slikt faktisk kan begynne å påvirke vår evne til å gjøre forretninger.

Selv om jeg tror det er en sjanse for at noe slikt kan skje, tror jeg ikke det er en primær bekymring for virksomheten akkurat nå.

Josh: Jeg tror den mer sannsynlige umiddelbare bekymringen er at Internett-leverandører som selger kundenes data, og en VPN vil beskytte mot det.

Jeremy: Det har også vært noen sterk pushback fra begge sider av Kongressen for å prøve å velte den nylige opphevelsen av beskyttelse mot nøytralitet på nettet.

Josh: Vi er bare en stemme unna det.

Jeremy: Vi snakker om måneder eller til og med år før noen av disse tingene begynner å skje, så jeg er optimistisk på lang sikt. Jeg tror på slutten av dagen det vil være mindre bekymringsfullt.

Josh: Noen stater har tatt stilling til det, og prøvd å håndheve nettnøytralitet på nytt ved å si til ISP-er at hvis de ønsker statlige kontrakter, må ISP-er ikke mase brukere og sånt. California og New York for eksempel.

Hva er dine synspunkter på den globale tilstanden til online-personvern? Er det alt undergang og dysterhet, eller ser du noen positive trender?

Jeremy: Jeg begynner å se noen positive trender i Europa. Jeg tror ikke nødvendigvis at GDPR er en god ting, men jeg tror at det det representerer er en erkjennelse fra både folk og myndigheter at en internettbrukers personvern er viktig, og vi trenger tiltak for å beskytte det.

De kan gå på feil måte, men jeg tror bare erkjennelsen av at ting har gått for langt med Facebook og Google, og at informasjonen forblir online for alltid, er viktig.

Jeg tror det generelt er bra at de tar skritt for å forbedre brukernes personvern, selv om noen av de gode intensjonene ikke er særlig godt fokusert. Så jeg er optimistisk på lang sikt, spesielt i noen vestlige regioner.

Det er mye mer å være bekymret for når det gjelder undertrykkende regimer, som mange av dem i Midt-Østen eller Kina. Jeg tror forbedring det kommer til å være en langsom prosess som kan ta flere tiår (heller enn år) å virkelig slappe av seg selv.

Men jeg føler at langsiktige skritt vil bli tatt, hovedsakelig av innbyggere, for å beskytte brukernes personvern.

Josh: Jeg tror bare veksten av VPN-bransjen som helhet virkelig viser at folk ikke er glemme. Hvis du begynner å fjerne frihetene deres eller begynner å spionere etter dem, sier de "Jeg liker ikke det", og "Jeg vil ikke bli blokkert." Folk liker internettfriheten deres.

Jeg tror folk er mer bevisste på hva som skjer, og at eksponering for noen av fallgruvene kan føre til at ting blir bedre på lang sikt. Det gjør meg veldig optimistisk.

Hva er nøkkelfokusene dine som virksomhet, og hvor ser du IPVanish de neste 3 årene?

Jeremy: Å gjøre personvern til et fullstendig bilde, og VPN som et av disse verktøyene, er hvor vi kan starte denne neste samtalen. Det er mange ting du kan gjøre gjennom nettleseren, for eksempel annonse-blokkering, nettleseratferd og nettleserkonfigurasjon, som kan bidra til å gjøre brukerne mer private og sikre.

Det IPVanish strategisk prøver å gjøre er å bli mer et fullsirkulert privatlivsselskap. Vi ser på løsninger og teknologier som vil beskytte brukere mot enhver potensiell angrepsvektor. En VPN er en av de mer åpenbare (og) kritiske aspektene, men det er andre måter personers personvern kan bli utsatt for.

Med det formål vil produktet vi jobber med å utvikle i år og de neste to årene forhåpentligvis gi mer 360 graders beskyttelse.

Josh: Vi undersøker også hvordan vi kan tilby den beste krypteringen for kundene våre, samtidig som vi tilbyr best mulig hastigheter. Det er ikke bare brukerens enhet, det er også behandlingen på serverens slutt. Vi leter alltid etter veier for å forbedre denne situasjonen med forskjellige krypteringsprotokoller og generelt forbedre stabelen med det vi gjør.

Jeremy: Endemålet er at VPN skal operere i bakgrunnen slik at du ikke en gang vet at den er der - datamaskinen din er like rask, men du har de fordelene som følger med personvern og sikkerhet. Det er det vi går mot hver dag.

Josh: Noen brukere liker å stille inn denne og den innstillingen, men mange brukere vil bare forbedre personvernet og sikkerheten. De vet ikke så mye om hvordan en VPN fungerer, og bryr seg ikke. De vil bare at det skal fungere! Så vi prøver å senke brukerinteraksjonen for å forbedre det.

Hvis hver av dere fikk innvilget ett ønske, hva ville det være og hvorfor?

Josh: Utenfor hodet ønsker jeg mer evne til å absorbere kunnskap og ha flere timer på dagen til det. Årsaken til dette er håp - kunnskapen er god og gjør alt bedre for alle.

Jeremy: Jeg vil at barna mine skal vokse opp i en verden som er bedre enn den verdenen jeg vokste opp i. Jeg vet at det er veldig generelt, men jeg har tre barn og det kan være en veldig skummel verden der ute.

Takk for at du tok deg tid til å snakke med meg. Jeg syntes det var et flott intervju! Er det noe annet du liker å legge til?

Jeremy: Jeg vil bare si at vi setter pris på muligheten til å snakke med deg. Vi er store fans av ProPrivacy.com. Det var et av de første nettstedene vi snublet over da vi først gikk inn i denne bransjen, og dere har vært store forkjemper for privatliv og sikkerhet.

Jeg tror dere har tatt stor forsiktighet (spesielt nylig) for å eliminere noen skjevheter som har funnet veien til andre nettsteder. For eksempel viser de nye sped-testene dine hvordan de fungerer og viser resultatene på en objektiv måte.

Jeg tror det har vært en veldig positiv ting for bransjen, og håper at andre nettsteder beveger seg i samme retning.

Josh: Jeg har likt de siste nyhetene om personvern og internettfrihet der, som de har gått til meg de siste månedene. Det ser ut til å gi et mer objektivt og objektivt synspunkt.

Takk, det er veldig snille ord! Og takk igjen for intervjuet.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + 3 =

map