Kan du få billige flyreiser og hotell med VPN?

Et påstand som ofte stilles av VPN-leverandører, er at det er mulig å få billigere hotell- og flybookinger ved å bruke VPN for å forfalse geografien din og bestille reservasjoner fra landet til tjenestene du ønsker å bruke.

Rasjonaliseringen for dette er at selskaper forventer at utenlandske besøkende vil være mer villige til å bruke penger enn ‘lokalbefolkningen’, og derfor øker prisene opp for søk gjort fra utenlandske IP-adresser.

Her har vi alltid vært litt skummel over slike påstander, som tilfeldige undersøkelser i det siste, vi har aldri noe bevis for at geolokering i IP utgjør den minste forskjellen til prisen på tjenester.

Vi har imidlertid bestemt at det er på tide å undersøke denne påstanden nærmere.

metodikk

Vi besøkte et bredt utvalg av sammenligningsnettsteder for reisehoteller, og la hver gang inn to identiske søkeord - en gang uten VPN-forbindelse (vi er basert i Storbritannia), og en gang koblet til en USA VPN-server. Alle søk involverte reiser eller hotellbestillinger i USA.

For å sikre at nettstedene ikke tok seg opp tidligere søk og endret resultatene deretter, brukte vi Privat / inkognitomodus (for å deaktivere informasjonskapsler helt) når vi besøkte dem, og brukte også helt separate nettlesere for våre søk i Storbritannia og USA..

I tillegg til dette beskyttet vi mot nettsteder som bruker lure midler for å oppdage vår eller IP-adresse når du bruker VP, ved å se etter DNS-lekkasjer og følsomhet for WebRTC-utnyttelsen ved å besøke ipleak.net.

resultater

Vi brukte rundt tre timer på å jakte gjennom dusinvis av flyplasser og hotellsammenligningssider, inkludert Expedia.com, Skyscanner.com, Hotel.com og mange flere, og i nesten alle tilfeller fant prisene identiske, uavhengig av om VPN ble brukt eller ikke (noen ganger vil prisene variere med en dollar eller to, men vi anser ikke dette som viktig).

Vi så ut til å få de mest suksessfulle suksessene på nettstedet for sammenligning av reisetjenester Kajakk. Når vi sammenligner priser, fant vi ingen forskjell i prisene på de økonomiske prisene, men når vi så på prisene på Business Class, endret bildet seg dramatisk, avhengig av hvor vi så ut til å ligge.

Flyvirksomhet UK Kajakk

Priser på Business Class som er oppført på Storbritannias nettsted

Flyvirksomhet amerikansk kajakk

Priser på Business Class som er oppført på USAs nettsted - en forskjell på over $ 250!

Det skal bemerkes at flyene som vises av en eller annen grunn ikke er identiske, men enda viktigere, at du bare endrer fra .co.uk-versjonen av nettstedet (som vi automatisk ble henvendt til uten at VPN var slått på) til USA. Com versjon (noe de fleste reisesider tillater) hadde samme effekt som å bruke VPN.

Kajakk bytte nettsteder

Det kan være litt gjemt bort, men som med omtrent alle andre lignende nettsteder lar Kayak deg velge hvilken versjon du vil bruke

Vi bestemte oss for å sjekke ut hotellprisene for vår fiktive tur mens vi var på den ...

Hotell LA Kayak Storbritannia

Resultater på Storbritannias nettsted

Hotell LA Kayak USA

Resultater på det amerikanske nettstedet

Igjen ga bruk av kayak.com i stedet for kayak.co.uk billigere resultater, men en VPN er ikke nødvendig for å få tilgang til kayak.com. Vi har også fått noen interessante resultater på Fly.com...

Flyreiser til alle fly.com Storbritannia

På den britiske versjonen av Fly.com var prisene de samme som på den amerikanske siden, men ...

Flyreiser til alle fly.com Storbritannia

... et billigere spesialtilbud var tilgjengelig på Storbritannias side!

Dette er faktisk det motsatte av det forventede resultatet, men vi må merke oss at i en direkte lignende-for-lignende sammenligning (f.eks. Best Western Plus Carriage Inn), var prisene identiske. Igjen, bare å bytte nettsteder ga de samme resultatene som å bruke en VPN.

Konklusjon

Det ser ut til at det å shoppe rundt på forskjellige versjoner av et nettsted kan gi gode kjøp, ettersom forskjellig informasjon noen ganger vises, avhengig av nettstedet som brukes (selv om Fly.com-eksemplet viser, er de beste tilbudene ikke alltid vist på den versjonen du kanskje forvente!)

Det vi ikke fant noe bevis på, er bevisst fottur av priser basert på IP-adressen et søk ble gjort fra.

Vi fant også ut at mens hvert nettsted vi besøkte (med landspesifikke versjoner tilgjengelig) automatisk ledet oss til den versjonen som er angitt av vår tilsynelatende IP-adresse, ga dem alle muligheten til å endre den landsspesifikke versjonen som ble brukt manuelt uten behov for en VPN eller andre midler for underterfuge.

VPN er fantastisk for mange ting - det tilbyr personvern mens du surfer på internett, beskytter deg mot hackere når du bruker WiFi-hotspots, lar deg se en utenlandsk versjon av Netflix og mer, men vi må konkludere med det vi lenge har mistenkt - som hevder VPN kan spare deg for flyreiser og hotell er grunnløse.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me