Kan vi stole på Match Group-kartellet med datingsdataene våre?

ProPrivacy-forskning avslører hvor lite folk vet om Match Group

 • Nesten halvparten av Match Groups abonnenter er ikke klar over de andre datingsplattformene som eies av IAC
 • 61% av abonnentene over Match.com, Tinder, OKCupid, Plenty of Fish og Hinge er bekymret for datamengden de deler med plattformene
 • 65% vet ikke hvem som eier deres datingtjeneste

For at online datingtjenester skal være effektive til å finne kompatible partnere, krever de en ting - dataene dine. Jo mer personlige data du leverer inn på plattformene, jo større er sjansen for å finne en kamp.

Dette virker som en liten pris å betale i den uendelige søken etter kjærlighet, men mange brukere skjønner ikke hvor mye data de gir bort eller nøyaktig hvordan disse selskapene bruker disse dataene når de har overlevert den..

Vi lar disse nettstedene og appene undersøke alle aspekter av våre personlige liv. Og når vi først har funnet en kamp, ​​overlater vi disse tjenestene våre dypeste hemmeligheter når vi kommuniserer med andre brukere på plattformen.

Men hvor mye vet vi egentlig om disse online datingtjenestene? Og kan vi stole på dem med de mest intime hjørner av sjelen vår? ProPrivacys forskning tyder på at vi ikke vet nok.

Et kjærlighetsmonopol

Match.com har blitt et husholdningsnavn i USA og rundt om i verden. Nettstedet ble levende i 1995 og fortsatte å dominere den online dating nisje i mer enn et tiår. Mens de fleste amerikanere har hørt om den produktive datingsiden, kan de kanskje bli overrasket over at Match.com bare er et av mange populære datingsider eid av morselskapet, InterActiveCorp (IAC).

Det enormt populære Tinder er det mest suksessrike merket i Match Groups portefølje, men andre tjenester inkluderer OKCupid, Chemistry.com, Twoo og BlackPeopleMeet.com. Hvis du ikke var klar over koblingene mellom disse selskapene, er du ikke alene. ProPrivacy undersøkte nylig 1 000 amerikanske statsborgere og fant at 46% av de spurte ikke var klar over noen forbindelse mellom datingtjenestene.

Alle datingapper og tjenester i Match Group (IAC) portefølje

 • Match.com
 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • Deilig
 • Hengsel
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Meetic Group
 • OkCupid
 • Vår tid
 • People Media
 • Masser av fisk
 • tinder
 • twoo

Denne mangelen på bevissthet er av design. IAC har lagt stor vekt på å sikre at merkevarene i porteføljen forblir atskilt. Men se nærmere på, så oppdager du at dataene dine flyter fritt mellom alle merkene i IAC-porteføljen.

IAC sier at denne policyen for deling av data tjener flere formål, inkludert "å forbedre sjansene dine for å bygge betydelige forbindelser med andre" eller å dra nytte av "funksjonalitet på tvers av plattformer", men det er skjulte farer i Match Groups policyer?

 • Masser av fisk
 • OkCupid
 • Kamp
 • Hengsel
 • tinder

Risikoen for dataene dine

Data har blitt drivstoffet i relasjonsøkonomien og Match Group konsoliderer hele datingindustrien. IAC-porteføljen har en markedsandel på 25% av online dateringer, mer enn det dobbelte av den nærmeste konkurrenten eHarmony. I det siste rapporterte kvartalet hadde Match Group nærmere 9 millioner betalende abonnenter, selv om den totale brukerbasen er mye høyere enn det. Det er mer enn 50 millioner brukere på Tinder alene.

Hvorfor er et oligopol på online kjærlighet dårlig for personvernet? Det ville ikke være hvis Match Group ikke eksplisitt oppga at personopplysninger deles mellom alle merkene.

Et monopol på datingsapper representerer et enkelt feil punkt fra et privatlivssynspunkt. Hva skjer med dataene dine når et av selskapets systemer er hacket? Selv om du aldri brukte den bestemte tjenesten, kan du finne at de dypeste hemmelighetene dine er kompromittert.

Tinder uttaler til og med i sin personvernpolicy, "... vi lover ikke, og du bør ikke forvente, at din personlige informasjon alltid vil være sikker."

Da vi spurte datingapp-brukere hvordan de følte om mengden informasjon de delte, innrømmet 62% at de var bekymret for det, og 70% mente at datingapper oppmuntret dem til å dele for mye med løftet om å møte den perfekte matchen.

Og gjør ingen feil - hvis du regelmessig bruker noen av datingtjenestene i Match Group-sfære, vet IAC sannsynligvis mer om deg som du vet om deg selv.

De vet hvor ofte du logger inn, din nøyaktige beliggenhet gjennom dagen (og natten), de samler bildene og videoene dine på flere plattformer, de kjenner rase, kjønn, alder; så vel som detaljene om hver person du noen gang har vist interesse for. De kjenner ordene du bruker mest; hva som tenner deg, hva som tenner deg av, hvor mange mennesker du møter opp, hvor mange du spøkelser, hvor mye tid du bruker før du sveiper noen og hvor mye tid de bruker før du sveiper deg.

Det er egentlig bare toppen av isfjellet, og alle disse dataene kan flyte fritt mellom alle Match Groups datingtjenester. Bare fordi du er villig til å dele dataene dine på Tinder, betyr det at du er villig til å dele dem med BlackPeopleMeet eller OKCupid?

Den eneste måten å oppdage koblingene mellom selskapene er å dykke inn i personvernreglene eller besøke holdingselskapets bedriftsside. Det er ingen overraskelse at undersøkelsen vår avslørte nesten halvparten (49%) av Tinder-brukerne, hadde ingen anelse om at morselskapet eide flere datingsplattformer på nettet.

Et åpent brev til IAC

Nettdating har omformet samfunnskonvensjonene om å finne kjærlighet. Nesten 50 millioner amerikanere har brukt datingservices på nettet, eller omtrent 92% av den eneste befolkningen i USA. I følge data fra Stanford University møtte nesten 40% av heterofile par på nettet. Dette tallet er nærmere 60% av par av samme kjønn.

Disse tjenestene har blitt et sentralt verktøy i vår søken etter å finne kjærlighet i den moderne verden, og erstatte vanskelige blinddatoer med en helt mer organisk måte å møte sjelevennen din. Men i en verden der folk våkner opp til den sanne verdien av personopplysningene deres, trenger selskaper som IAC å innføre mye mer oversiktlig politikk hvis vi skal fortsette å bruke dem.

IAC hevder at dens praksis for deling av data er tydelig beskrevet i personvernreglene ... og dette stemmer. Men vi mener brukere har rett til å vite nøyaktig når data blir delt i gruppen, og at de skal kunne kontrollere nøyaktig hva disse dataene er.

Derfor har vi skrevet et åpent brev til IAC, og vi oppfordrer brukere av tjenesten til å gjøre det samme.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me