Kunne Blockchain utslette DDoS-angrep?

Cybersecurity er et av verdens største problemer. Enten det er hacking - eller DDoS-angrep - firmaer blir stadig rammet av en sperring av angrep som enten bremser forretningspraksis eller utsetter forbrukere for datatyveri. Dessverre er firmaer fast i noe av en Catch 22-situasjon når det gjelder å delta i den konkurrerende online markedsplassen.

Forbrukere krever raske lastetider, brukervennlighet og et problemfritt nettstedsmiljø med så få bøyler å hoppe gjennom som mulig. Sterk cybersecurity, derimot, har en tendens til å bremse ting. Det krever at ting skal skje i bakgrunnen for å sikre data, og det krever at forbrukere hopper gjennom bøyler som tofaktorautentisering.

Det er denne balansegangen mellom forbrukernes forventning om bruk og sterk cybersikkerhet som skaper mest problemer. I det hele tatt bryr bedriftene seg mest om bunnlinjen. Hvis raske belastningstider gjør at folk kommer tilbake, vil det sannsynligvis skje en sikkerhetsavveining. Det er ikke å si at firmaer liker å bli hacket eller avgi pinlige uttalelser.

Foreløpig kan imidlertid løsningene som er tilgjengelige ganske enkelt ikke gi begge deler av paien effektivt, og slik blir kutt gjort. Noe slakt blir kuttet fra sikkerhetslinjen for å gi deg litt ekstra fart for surfere. Heldigvis ser det ut til at verdens mest spennende teknologi - Blockchain - kan komme til å svare på alles bønner.

Innholdsleveringsnettverk

For øyeblikket er firmaer avhengige av sentraliserte innholdsleveringsnettverk (CDN-er) for å tilby nettstedstjenester i høye hastigheter. Disse CDN-firmaene har et nettverk av proxy-servere og datasentre lokalisert over hele verden. CDN-klienter utnytter serverne til å levere innholdet deres på kortere avstander, og derfor raskere leveringstid.

Selv om dette er en gyldig løsning, er problemet med disse CDN-ene at de generelt sett er ganske kostbare. Moderne nettsteder trenger ofte å levere store datamengder til brukere, og fordi CDN-er krever av GB disse kostnadene raskt kan legge opp. I tillegg, fordi CDN-er er sentraliserte, er de selv sårbare for angrep. Hvis og når de blir kompromittert, lider også tjenestene som er knyttet til dem, avbrudd.

Nå mener et sikkerhetsfirma som heter Gladius at det har funnet en måte å utnytte kraften til digitalt samarbeid for å levere CDN-lignende resultater til en brøkdel av prisen. Ved å bruke Blockchain-teknologi har Gladius planer om å tillate databrukere som er lokalisert over hele kloden, å tilby ekstra båndbredde til nettsteder som trenger det. For de som donerer båndbredden, vil det bli tjent en liten utbetaling (i Gladius-symboler).

For bedriftene som benytter seg av det desentraliserte innholdsleveringsnettverket, vil fordelen ikke bare være lynraskt innholdslevering, men også effektiv beskyttelse mot DDoS-angrep. Det kan høres ut som to fugler som blir truffet med samme stein. I virkeligheten er det imidlertid hele fuglenes flokk som potensielt kan få et slag. Hvorfor? Fordi billig og rask innholdslevering vil tillate firmaer å implementere annen sterkere cybersikkerhet - som ellers kan ha bremset brukeropplevelsen for mye.

Blockchain

Blockchain Hero

Dette er ikke første gang et firma har sett for seg å bruke kraften fra Blockchain for å utnytte folks datakraft. Otoy planlegger for eksempel å bruke blockchain for å utnytte folks prosessorkraft for å gjengi grafikk eksternt. Resultatet vil være ekvivalent med en superdatamaskin som er i stand til å gjengi grafikk på utenkelig raske tider. Golem planlegger å gjøre det samme.

FileCoin mottok nylig rekordstore investeringer for sin visjon om et desentralisert datalagringsnettverk med blockchain. Som Otoy og Gladius vil FileCoin bruke Blockchain: denne gangen for å utnytte folks ubrukte harddiskplass. Til tross for en viss kontrovers rundt FileCoin initial mynttilbud (ICO), er konseptet lydmessig.

I motsetning til det britiske firmaet On-line Plc - som 394% til sin aksjeverdi bare ved å endre navn til On-line Blockchain Plc - søker disse oppstart alle virkelig å bruke Blockchain-teknologi på en ny og fordelaktig måte.

Gladius

Gladius

Så, hvordan vil det fungere? Gladius vil tillate folk å samle ekstra båndbredde. Denne båndbredden vil deretter bli brukt til å verte statiske filer eller avbøte mot DDoS-angrep. Utfallet kan være revolusjonerende fordi et desentralisert nettverk betyr at hackere samtidig må få ned flere noder for å montere angrep. Det betyr også at utviklere og forbrukere kan kommunisere med hverandre - kutte ut mellommannen - og gi rom for skreddersydde løsninger.

Dette er en enorm forbedring i forhold til nåværende sentraliserte CDN-plattformer, som lett kan målrettes med massive DDoS-angrep som ligner angrepet på Dyn (som utnyttet kraften til tusenvis av datamaskiner ved hjelp av Mirai botnet). I tillegg vil de massive båndbreddenes bassenger skapt av Gladius lett kunne håndtere flommen av informasjon produsert av DDoS-angrep. Fordi så mange brukere vil føre tilsyn med Gladius samtidig, vil ondsinnet aktivitet som DDoS-angrep raskt bli oppdaget.

Legg til dette det faktum at det vil skape en inntektsstrøm for mennesker over hele verden. Mens du også tillater nettsteder å bruke innholdsleveringsnoder som ligger nærmere forbrukerne (slik at de kan implementere andre sterkere nettlesek), og du begynner å se hvorfor Gladius ~ (og Sia) kan være en ekte spillskifter.

Tittelbilde: Dizain / Shutterstock.com

Bildekreditt: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me