Leaker Mansings setning pendlet mens uskyldige Snowden Stews

Avtroppende president Barack Obama pendlet i en ellevetimers trekk den 35 år lange fengselsstraffen til Chelsea Manning (tidligere Bradley Manning). Handlingen har rasert mange, særlig et flertall av republikanere, som så på overbevisningen som berettiget for forræderiske, skadelige forbrytelser. De frykter at det har satt en farlig presedens som kan styrke andre til å lekke hemmelig informasjon med straffrihet, uten å bekymre seg for alvorlige konsekvenser.

Åpent for diskusjon er om dette er en meningsfull seier for talsmenn for ytringsfrihet. Eller er det et tilfelle av for lite, for sent - ikke annet enn en petulant avskjed skutt av en president som føler at arven hans er i ferd med å bli sterkt redusert av den påtroppende Trump-administrasjonen? I mellomtiden blir de som forkjemper en benådning for Edward Snowden forlatt, da dette kan minske sjansene hans.

Ikke å hjelpe deres sak er at mens Manning har uttrykt anger, Snowden forblir upålitelig. Manning har også tjent nesten syv år bak stolpene, mens Snowden i eksil hittil har unndratt seg rettsforfølgelse. Og faktisk har nettopp blitt gitt ytterligere tre års asyl.

En annen måte å se på dette er at nære for en person som Snowden, som har hatt så stor positiv innflytelse på personvernlovgivningen og nasjonal personvernpolitikk, må ta en plass. Dette er muligens fordi Det hvite hus ønsket å score poeng med det politisk korrekte og LHBT-publikummet. Snowden går dermed til "bak i køen" (for å låne et pristilbud fra Obama, som ytret det for å advare briten under Brexit-raden.)

Talsmenn for Mannings pendling (hun ble ikke tilgivet, noe som ville gjenopprette mange av hennes rettigheter) peker på hennes mange selvmordsforsøk mens hun ble fengslet, og hennes kontrast, som sterke grunner til å forklare presidentens motiv. Som forventet var hennes talsmenn begeistret for avgjørelsen.

"Vi er alle bedre i å vite at Chelsea Manning vil gå ut av fengselet som en gratis kvinne," sa Chase Strangio, en advokat fra American Civil Liberties Union som representerer Manning. Noen har til og med stilt spørsmål ved om hun noen gang ville blitt vurdert for nåd hvis hun hadde forblitt Bradley - en hann.

Andre ser på presidentens handling som et forsøk på å reversere nesten et tiår med undertrykkende personvernpolitikk i Det hvite hus med en enkel pennestrøk. Det hvite hus har ofte vært i strid med personvern / fraktfrie fraksjoner de siste årene. Slike pendler er spesielt gylne, fordi handlingene er permanente, og ikke kan gjøres gjeldende av innkommende president Donald Trump.

Mens forståsegpåere kan slå fast om Snowdens avsløringer setter sikkerheten og livene i fare eller ikke, er det ingen slik formodning angående Manning. Hun begikk forbrytelser. Saken var en slam-dunk. Hun lekket klassifiserte myndigheter og militære dokumenter til WikiLeaks, sammen med faktiske videoopptak fra slagmarken. Dette var i strid med brudd på spionasjeloven. Og i motsetning til Snowden ble hun dømt for sine forbrytelser.

Husspeaker Paul Ryan har kritisert den avtroppende presidenten kraftig, "Chelsea Mansings forræderi utsatte amerikanske liv og utsatte noen av nasjonens mest følsomme hemmeligheter." Disse ordene kan gi en pause for å minne om en lignende retorikk som virvler etter Snowdens eksponering. Bortsett fra Snowdens tilfelle, var det bare antakelse, og også han hadde mange mennesker i hjørnet sitt.

Mannings gjerninger var ikke diskutable, og ble dømt i den kriminelle konteksten. Stemmekoret til støtte for henne vokste bare for alvor etter selvmordsforsøkene, som vi ble fortalt at de ble gjort for å trekke oppmerksomhet til hennes situasjon som en fengslet transkjønn person.

Nå som denne ugjenkallelige avgjørelsen er tatt, vender oppmerksomheten seg mot en annen skuespiller i hærens lekers drama - WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Assange hadde tweetet om at han ville gå med på utlevering dersom Mansings dom ble pendlet. Fra dette tidspunktet forblir utleveringsstatus hans uendret og uklar.

Selv om det er mulig at Manning ble gitt nåddhet bare for å prøve å fange den større fisken, Assange, er det ikke en sannsynlig årsak. Mer troverdig er at det bare er enda et forsøk fra Obama å gjøre i siste øyeblikk det han ikke kunne gjøre mens han var på jobben på åtte år. Åtte år hvor personvern, pressefrihet og ytringsfrihet ble utsatt for gjentatte slag.

Redaktører bemerker: som alltid er Stans syn helt og holdent hans eget, og bør ikke sees på som å gjenspeile andre ProPrivacy.com-ansatte.

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me