Mozilla eksperiment for å annonsere ProtonVPN til amerikanske Firefox-brukere

Mozilla, selskapet bak den populære Firefox-nettleseren, har kunngjort at den har inngått en avtale med ProtonVPN. Forretningsavtalen som skal starte i morgen 24. oktober, vil tjene ProtonVPN-annonser til forbrukere som bor i USA som bruker den siste “Quantum” -versjonen av nettleseren (Firefox 62).


I følge blogginnlegget fra Mozilla, vil en "tilfeldig" gruppe amerikanske brukere få servert annonsen - som vil vises øverst til høyre i Firefox-vinduet deres. I følge firmaet er annonsen foreløpig bare et "eksperiment."

I sitt blogginnlegg om emnet sier Mozilla at det "starter prosessen med å utforske nye, ekstra inntektskilder som er i tråd med vårt oppdrag." Oppdraget er to ganger - for å styrke inntektsstrømmene og skape stabilitet i selskapet - samtidig som du markedsfører produkter og verktøy som fremmer bedre helse på nettet.

Firefox-brukere som bestemmer seg for å ta Mozilla og Proton opp på kampanjen, vil kunne registrere seg for en månedlig konto av ProtonVPN til en pris av $ 10 per måned. I motsetning til at det blir feilrapportert andre steder - dette er ikke dyrere. Selv om det er mulig å få ProtonVPN på årlig basis til en pris av $ 8 per måned, har det månedlige ProtonVPN Plus-abonnementet alltid kostet $ 10 dollar.

ProtonVPN og Mozilla partnerskap

Kutter ut mellommannen

Denne eksperimentelle forhandlingen mellom ProtonVPN og Mozilla er definitivt interessant. For øyeblikket er det store flertallet av VPN-brukere avhengige av nettsteder som ProPrivacy.com for å lære informasjon om VPN-er. Det er bokstavelig talt hundrevis av VPN-er på markedet, og kvaliteten og prisene på disse tjenestene varierer veldig. Dette gjør det å velge en VPN ganske vanskelig, spesielt for folk som kommer inn i markedet.

På grunn av en spenning med nyheter de siste årene (inkludert den nå beryktede Facebook Cambridge Analytica-skandalen), våkner folk i USA raskt opp til at dataene deres høstes - ikke bare av sosiale medietjenester - men også andre teknologigiganter som Google og Microsoft; så vel som av teleselskaper som Verizon og AT&T.

I april 2017 vedtok Trump-administrasjonen lover som tillater ISP-er å beholde brukernes nettleservaner og selge dem til tredjepart. Det betyr at en VPN er den eneste måten å forhindre Internett-leverandører fra å lovlig samle og spre nettleservaner om amerikanske statsborgere til tredjeparter. Til tross for en uptick i folk som kjøper VPN-abonnement i Nord-Amerika siden loven ble endret - forblir 47% av innbyggerne fortsatt glemme å eksistere VPN-er.

Selv om statistikken avslører at 95% av amerikanske statsborgere enten er "noe bekymret" eller "veldig bekymret" for hvordan selskaper bruker dataene sine, bruker bare 17% aktivt en VPN. Dette viser at det fremdeles er mye arbeid som må gjøres i USA for å øke bevisstheten om viktigheten av VPN-er.

Mozilla-annonse

En smart kampanje

Siden 83% av de amerikanske internettbrukerne fortsatt ikke klarer å beskytte personvernet deres med VPN, har Mozilla og ProtonVPN bestemt seg for å påvirke Firefoxs innflytelse. I USA bruker rundt 80% av befolkningen (260 millioner mennesker) internett. Dette betyr at svimlende 216 millioner mennesker fremdeles ikke har VPN.

I USA surfer omtrent 5% av internettbrukere på internett ved hjelp av Firefox. Det betyr at Mozilla har muligheten til å annonsere VPN-er til rundt 10 millioner innbyggere. Hvis Mozilla bestemte seg for å lansere dette over hele verden, kunne det utdanne omtrent 170 millioner internettbrukere om fordelene med VPN-er.

Riktignok vil vi her på ProPrivacy.com foretrekke at amerikanske forbrukere får et litt mer valg. Det er sant at ProtonVPN er et anerkjent firma som kommer med herkomst; etter å ha blitt grunnlagt av produsentene av Proton Mail. Med det i tankene har Mozilla valgt bra (selv om jeg kan tenke på VPN-er som er bedre for personvernet - og mange billigere alternativer også).

Til tross for dette applauderer vi generelt Mozillas innsats for å utdanne den amerikanske offentligheten om viktigheten av VPN-er. Den eneste kritikken vår er at vi foretrekker at Mozilla også skal røpe brukerne sine at ProtonVPN tilbyr en gratis versjon av VPN som de kan bruke hvis de har behov for penger.

Når alt kommer til alt, når folks privatliv står på spill, bør ikke penger være noen hindring. Og selv om det er mye penger å tjene på å annonsere den betalte versjonen av ProtonVPN, fortjener folk alltid å bli informert om det faktum at det er gratis VPN-alternativer tilgjengelig på markedet.

Redigert 24/10/2018 for å legge til: Det har nå kommet frem at Mozilla vil levere den eksperimentelle annonsen til forbrukere under forskjellige omstendigheter: Når de besøker streaming nettsteder, når de kobler seg til "et usikret wifi-nettverk med en captive portal" (for eksempel i hotellobbyen), eller når de besøker et av 65 VPN-leverandørens domener. At Firefox-brukere får servert ProtonVPN-annonsen når de besøker konkurrerende VPN-domener, forsterker virkeligheten som Mozillas primære bekymring er å selge ProtonVPN (i stedet for å utdanne folk om VPN-sikkerhet). Alle som har servert Mozilla-annonsen, blir (igjen) anbefalt å shoppe rundt før de bosetter seg på ProtonVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me