Nettnøytralitet – Hvordan unngå å bli blokkert eller stottet

USAs føderale kommunikasjonskommisjon (FCC) har trosset rådene fra eksperter og ønsker fra de fleste amerikanere. I et trekk som bare tjener til å styrke kvelertaket som store Internett-leverandører allerede har over tilgang til internett, har FCC-styreleder og tidligere Verizon-ansatt, Ajit Pai, gitt dødsfallet for nettnøytralitet i USA.

Restoring Internet Freedom order gir fra seg FCC fullmakter til å håndheve nettnøytralitet til Federal Trade Commission (FTC). FTC har så langt vist seg å være en ineffektiv vakthund, med lite i veien for tenner når det gjelder å gå etter Internett-leverandører som fluter mot de foreslåtte "lett berørings, markedsbaserte" reglene.

Internett-leverandører som griser i gjørma

Selv å si "regler" skyver poenget, da det ikke ser ut til å være noen harde linjer for Internett-leverandører å krysse. I henhold til et utkast til FCC-FTC Memorandum of Understanding (MOU), vil ISP-er være pålagt å gi svært spesifikke løfter om ikke å engasjere seg i visse typer konkurransebegrensende eller forbrukeradferd..

Hvis de bryter disse løftene, vil FTC kunne iverksette tiltak mot dem på grunn av å lure forbrukerne. Som Nilay Patel fra The Verge og tidligere FCC-rådgiver Gigi Sohn har observert, er det imidlertid usannsynlig at dette faktisk vil skje.

Selskaper endrer sine servicevilkår hele tiden uten at FCC blir involvert. Selv om det grep inn, kan FTC bare svare på en reaktiv måte når det allerede er gjort skade. Som FCC-kommisjonær Mignon Clyburn sa til Ars Technica,

"Avtalen som ble kunngjort i dag mellom FCC og FTC er en forvirrende, lun, reaksjonær ettertanke: et forsøk på å dokumentere svakheter i styrelederens utkast til forslag om å oppheve FCCs nettnøytralitetsregler for 2015. For to år siden signerte FCC en mye bredere forbrukeravtale med FTC som allerede dekker dette problemet. Det er ingen grunn til å gjøre dette igjen annet enn som et røyk-og-speil PR-stunt, som distraherer fra FCCs planlagte ødeleggelse av beskyttelse mot nettnøytralitet senere denne uken. "

For det meste er ISP-er ikke pålagt å love at de ikke vil sperre for eller forhindre internettrafikk, eller belaste nettsteder og online tjenester tilleggsavgift for "rask bane" internettilgang (med tilhørende implikasjon at tjenester som ikke betaler for en rask bane vil plasseres i sakte felt.

Hva kan vi gjøre?

Den republikanskstøttede FCC har vist en svimlende grad av egeninteresse og naken grådighet, på bekostning av interessene til enhver vanlig amerikaner (og med alarmerende konsekvenser for forbrukere over hele verden).

En naturlig respons kan være å gå ut og drukne sorgene dine, men å gråte i ølet ditt vil ikke forhindre at Internett-leverandøren skaper deg!

Bruk et virtuelt privat nettverk (VPN)

Et virtuelt privat nettverk er et personvern- og sikkerhetsverktøy som forhindrer Internett-leverandøren din fra å se hva du får opp til online. Internett-leverandøren din kan ikke se dataene dine fordi de er kryptert. Den kan heller ikke vite hvilke nettsteder (osv.) Du besøker fordi all internettaktivitet blir dirigert gjennom VPN-serveren. Internett-leverandøren din kan bare se at du er koblet til VPN-serveren, ikke hvilke nettsteder eller tjenester du besøker etter det.

Og hva en ISP ikke kan se, kan den ikke blokkere eller diskriminere (selv om du ser “Farer” nedenfor). Å bruke en VPN er en veldig effektiv måte å motvirke trekk fra ISP for å avslutte nettnøytralitet.

Vennligst se VPN-er for nybegynnere for en detaljert forklaring av hvordan VPN-er fungerer og hva de kan gjøre for deg. Se også Fem beste VPN-tjenester for vårt utvalg av de beste VPN-ene der ute. Disse tjener alle amerikanske kunder godt og er effektive til å sikre din egen personlige nettnøytralitet - FCC og FTC blir forbannet!

Å bruke en VPN vil også forhindre at Internett-leverandøren din spionerer på din personlige nettleserhistorikk og selger den.

farer

VPN-er kan bli blokkert

En VPN vil forhindre at en ISP blokkerer eller stenger internetttrafikken din - inntil ISP-en din blokkerer eller struper all VPN-trafikk i seg selv. Selv om et slikt trekk kan virke som en ikke-brainer fra Internett-leverandørens side, er det faktisk usannsynlig å skje.

Et stort antall virksomheter er avhengige av VPN-teknologi for å sikre kommunikasjon mellom kontorer og for å la eksterne arbeidere få tilgang til bedriftens LAN-ressurser. Hvis Internett-leverandører begynner å blokkere eller stryke all VPN-trafikk, ville kaos oppstå og bedriftens interesse ville bli skadet.

Så det kommer ikke til å skje. Selv i svært usannsynlige tilfeller at det gjør det, er det utviklet mange måter å omgå VPN-blokker.

hvitlisting

En større fare er at ISPer, i stedet for svarteliste VPN-er, vil begynne å hvitliste utvalgte tjenester. Kunder vil bli målrettet mot spesielle “kabelstil” internettpakker som bare gir tilgang til utvalgte tjenester og nettsteder (eller som bare gir rask kjørefeltilgang til slike).

Enhver tjeneste som ikke er en del av pakken, vil bli blokkert eller strupet (sakte-laned). Dette inkluderer VPN-er, Tor-nettverket og fullmakter.

For øyeblikket er denne trusselen rent teoretisk, noe som er like bra, siden det er veldig lite som kan gjøres med den.

Dessverre ser det ut til at Internett-leverandører er opptatt av å ta denne ruten i fremtiden. Det beste du kan gjøre som forbruker for å forhindre det, er å nekte å betale for en pakke som ikke gir deg ubegrenset og full tilgang til internett.

Konklusjon

Som forbruker har du makt, så bruk den. I mellomtiden bruker du en VPN.

Bildekreditt: Av schistra / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me