NordVPN svarer på kritikk

NordVPN.com er en populær VPN-leverandør kjent for sin dedikasjon til å beskytte brukernes personvern. Dette er et rykte sterkt styrket av det faktum at NordVPN har base i Panama.

Det har vært en stormbrygging på internett, men om hvem NordVPN er og hvor den er basert. Det har dukket opp bevis som viser en sterk kobling mellom NordVPN og den litauiske leverandøren av nettinfrastruktur Tesonet.

At dette beviset først ble presentert av en viss rasengan, har bare tjent til å brenne akrimoni siden rasengan er et håndtak brukt av Dr. Andrew Lee, medgründer og administrerende direktør i rivaliserende VPN-tjeneste Private Internet Access.

En stygg rettssak

I følge rettsdokumenter som ble brukt i et pågående søksmål mellom VPN-leverandør Hola og Tesonet:

"Mellom november 2015 og juni 2018 hadde Hola et forretningsforhold med Tesonet relatert til HolaVPN og Tesonets VPN-tjeneste kalt NordVPN."

Noe som er uheldig, ett av de mange prosjektene som Tesonet er involvert i, er data mining:

“Tesonet tilbyr storskala produkter og tjenester for utvinning av webdata under merkevaren OxyLabs. https://oxylabs.io/ (utstilling E). ”

Oxylabs 1

Det er en sak som ikke krediterer noen involverte parter. Hola saksøker Tesonet for å ha stjålet data-skrapingsteknologiene under sitt forretningspartnerskap, og innebygd disse teknologiene i sine egne produkter.

“9. De påståtte patentene er rettet mot metoder for å hente innhold over
internett gjennom bruk av mellomliggende tunnelenheter.

  1. Luminati, tidligere kjent som Hola, tilbyr en skytjeneste som forbinder flere titalls
    millioner av enheter over Internett gjennom et proxy-basert nettverk. Hver deltakende enhet
    lar nettverket bruke en liten brøkdel av enhetens hviletid for nettverket. Luminati
    bruker dette nettverket til å tilby proxy-baserte tjenester til bedrifter. "

Så Hola (saksøkeren) innrømmer selv å selge data skrapt fra VPN (proxy) -kundene sine. Hyggelig. I det siste har Hola blitt beskyldt for å ha stjålet kundenes båndbredde og annen tvilsom praksis.

NordVPNs svar

NordVPN har publisert en offisiell uttalelse om saken der den bestrider benektet enhver forseelse fra sin side, og gjentar selskapets forpliktelse til å føre ingen logger overhodet. Den kunngjorde også at den ville gi en uavhengig revisjon for å verifisere sine påstander.

Det må sies at denne uttalelsen etterlot oss så mange spørsmål som svar. ProPrivacy.com kontaktet derfor NordVPN for ytterligere avklaring.

NordVPN fortalte oss at den har nære bånd til Tesonet, men at det er en uavhengig enhet som eies av det panamanske selskapet Tefincom S.A. Dets varemerke eies også av Tefincom. På intet tidspunkt har NordVPN vært lovlig eid av Tesonet, og det har ingen tilknytning til andre prosjekter som Tesonet kanskje eller kanskje ikke er involvert i.

NordVPN forklarte oss at Tesonet ganske enkelt hjelper det med forskjellige infrastrukturtjenester på et strengt kontraktsmessig grunnlag, og i noen tilfeller er involvert i betalingsinnkreving. Samarbeidet deres gir Tesonet ingen kontroll over NordVPNs retningslinjer eller hvordan det samhandler med kundene.

Avgjørende betyr at NordVPN ikke har noen forbindelse til Hola, og på ingen måte er involvert i søksmålet Luminati vs. Tesonet. NordVPN sier å bli kåret til “Tesonet’s VPN” i rettsdokumentene er en saklig feil feil, et faktum som vil bli tydeliggjort når saken kommer for retten.

ProPrivacy.com sin ekspertuttalelse

UAB Tesonet er et stort selskap med fingrene i mange paier. Vi ønsker ytterligere klarhet om NordVPNs eksakte forhold til Tesonet, men det virker helt plausibelt for oss at NordVPN ikke er involvert i Tesonets andre forretningsinteresser, og at Tesonet ikke har noen innflytelse på NordVPNs interne virksomhet.

Den nåværende slyng av anklager og gjørmslynger (startet, bør det huskes, av et konkurrerende selskap) er kun basert på omstendighetsbevis. Uansett NordVPNs forhold til Tesonet, er det ingen bevis på at det er noe annet enn den personvernfokuserte VPN-leverandøren den hevder å være.

Vi ønsker likevel velkommen til NordVPNs kunngjøring om at:

"Vi ansetter et av de største profesjonelle servicefirmaene i verden for å gjennomføre en uavhengig revisjon og bekrefte kravet vårt om ingen logger. Tilsynet forventes gjennomført innen 2 måneder og vil uavhengig verifisere at beskyldningene er falske. ”

Det er viktig å få parametrene til denne revisjonen, og den må utføres med full åpenhet. Men forutsatt at dette er tilfelle og at NordVPN bekreftes av funnene, er en uavhengig revisjon den best mulige måten å legge saken til ro.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me